דבר ראש החוג

דבר ראש החוג

 

מקצוע התזונה תופס תאוצה מרובה בשנים האחרונות ומכשיר בוגרים להתמודדות עם יחסי הגומלין שבין תזונת האדם ובריאותו.
עוד מימי היפוקרטס היווני הבין האדם את הקשר בין תזונה לבין בריאותו, מניע מחלות ואף סיוע לריפויו.
מדע התזונה עוסק בחקר המזונות, טבעם, איכותם והשפעתם על תהליכים ביולוגיים שונים המתרחשים בגוף האדם.
מדע זה מהווה מרכיב מרכזי ובלתי נפרד במניעה ובטיפול במחלות השונות ומאפשר שיפור ושמירה על מצב הבריאות. 
הצטברות הידע בתחום מדעי התזונה ומגוון אפשריות היישום, הופכים אותו לאחד מהתחומים המבוקשים בשוק.

החוג למדעי התזונה במכללת תל-חי הינו מהוותיקים בארץ האחראי להכשרתם של מאות תזונאיות ותזונאים וזוכה להערכה מרובה בארץ ובעולם.
מטרת החוג למדעי התזונה היא בהכשרת דיאטניות ודיאטנים קליניים בעלי ידע והבנה מעמיקה במדעי החיים, בדגש על  בריאות האדם, מההיבטים הפיזיולוגיים, הנפשיים והחברתיים, כפועל יוצא של שילוב גורמים סביבתיים ותורשתיים.  
סגל המרצים בחוג למדעי התזונה מורכב ממדענים, מרצים, דיאטנים ורופאים בולטים בתחומם עם הישגים מדעיים משמעותיים.

לאחר הכשרה מקיפה יוכלו בוגרי החוג להשתלב כתזונאים קליניים ודיאטנים במגוון רחב של תפקידים בבתי חולים, בבתי ספר, במוסדות לקשישים, בשוק הפרטי, ובמבחר תפקידים בתעשיית המזון ובענף התיירות. בנוסף, בוגרי החוג יוכלו להמשיך את לימודיהם לקראת תארים מתקדמים במכללת תל חי ובאוניברסיטאות המחקר במטרה לרכוש לעצמם התמחויות שונות בתחום מדעי התזונה, בריאות הציבור, מדעי הרפואה, הביוטכנולוגיה ועוד.

בברכה,

 ד"ר קארן ג'קסון