דבר ראש החוג

דבר ראש החוג

 

מדעי המזון חוג בפקולטה בהתמקדות יישומית ומתאים למי שרוצה להיות קרוב לצלחת.
החוג הוקם ע"י פרופ' זקי ברק, ממובילי תעשיית המזון בישראל.  

בוגר החוג נקרא טכנולוג מזון, וכגורם משמעותי ביותר בתעשיית המזון הוא שותף לכל תהליך הייצור של מזון ומשקאות. משלב תכנון מוצרים חדשים ואיתור חומרי הגלם ועד לשלב עיצוב האריזה וההובלה למדף. מסלול הלימודים האינטגרטיבי מאפשר לך להשתלב בהצלחה במגוון רחב של תפקידים בתעשיית המזון ובתעשיות משיקות: במפעלי מזון, במוסדות מחקר ופיתוח, במעבדות בתחומי מדעי החיים, במכוני תקינה ובקרת איכות, במוסדות הקשורים לפיקוח על תעשיית המזון ושרותי המזון, וכן בחברות תכנון. בנוסך, הוא מאפשר למעוניינים בכך להמשיך לתואר שני במוסדות מחקר מתאימים.

למה ללמוד מדעי המזון בתל-חי

  • בלי שומן: רק אצלנו ניתן ללמוד נטו מדעי המזון במסלול חד חוגי, וקבלת ידע בטיפול במזון עד הגעתו לאדם.
  • לחם וחמאה: הלימודים כוללים תרגול במעבדות מתקדמות ביותר המצוידות במיטב הטכנולוגיה ומכשור מתקדם לתחומים כמו תעשיית החלב והיין, מכשית לחישת מזון, מד מיקרם ועוד.
  • זה אמיתי: הלימודים כוללים סדנה מעשית ייחודית מסוגה בארץ  לפיתוח מוצר מזון חדש שיוצג בפני נציגים מהתעשייה במסגרת כנס שנתי.
  • ללמוד מהטובים ביותר: בכיתה מחכים לך מרצים מהאקדמיה המומחים בתחומם, מרצים נוספים מהתעשייה בעלי ניסיון מעשי עשיר.
  • ביזנס אנד פלז’ר: כבר בזמן הלימודים אפשר ליצר קשר עם התעשייה בין אם עבודה בחברת מזון כגון שטראוס, עלית, תנובה טרה ויקבי יין, תוך צבירת ניסיון ואפילו קבלת מלגת לימודים (במסגרת התוכנית "הטובים לתעסוקה"), או במסגרת השתתפות בפרויקט מונחה - תעשיה המביא פתרונות לבעיות בתעשיית המזון. סטודנטים המעונינים בכך יכולים במהלך לימודיהם גם לבצע פרויקט מחקר מדעי.
  • ולקינוח: השתלבות בתעשייה בתום הלימודים בתפקיד שנהנה מביקוש רב, או שילוב בלימודים מתקדמים. 

איך זה עובד 

הלימודים האקדמיים אורכים שלוש שנים עם אפשרות לפריסה של עד 4 שנים, ונדרשות 132 נקודות זכות אקדמאיות. הלימודים האקדמיים מלווים במעבדות מעשיות רבות ובסיורים רבים למפעלי מזון.

שנה א’ - קורסי חובה במקצועות הבסיס כגוןביולוגיה, כימיה, מתמטיקה ופיזיקה. 
שנה ב’ - קורסים מתקדמים במקצועות הביוכימיה, הגנטיקה, והמיקרוביולוגיה, עקרונות טכנולוגיה של מזון, חישת מזון.

שנה ג - לימודים מעשיים ומעמיקים במדעי המזון תזונה, אנליזה של המזון, כימיה וביוכימיה של המזון, מזון פונקציונאלי, מדעי החלב, אחסון פירות, טכנולוגיה אנזימטית, יצור יין, סדנה לפיתוח מוצר חדש ואחרים.

 

הצטרפו אלינו,

פרופ' סגולה מוצפי

ראש החוג למדעי המזון