אודות  حول المركز:

היחידה לרב תרבותיות, הוקמה בתשס"ז (2006) על מנת לממש ולפתח את החזון הרב-תרבותי של המכללה האקדמית תל-חי.

أقيم مركز السلام والديمقراطيّة في العام 2006 بغية تحقيق  وتطوير رؤيا التعدّديّة الثقافيّة لكلّـيّة تل حاي الأكاديميّة.

וזוהי לשונו של החזון  في ما يلي نصّالرؤيا:

"מכללת תל-חי תהווה מודל לפעילות אקדמית רב תרבותית תוך יצירת מרחב משותף המפגיש בין יהודים לערבים. המכללה תפעל למען דיאלוג בין יהודים וערבים בתוך הקמפוס ותקדם עשייה בתחום זה גם עם הקהילות הסובבות אותה. המכללה תפתח ותיישם ידע ומומחיות בתיאוריה ובפרקטיקה הרב תרבותית לאורך זמן. המכללה מחויבת ליצור גשר ומגע בין תרבותי ולאפשר שוויון אפשרויות, מימוש פוטנציאל תוך עידוד למצוינות לכל הפרטים הלומדים ועובדים בתוכה. כל זאת תוך עשייה משותפת מתוך בחירה, וכבוד הדדי".

" تسعى كلية تل حاي لتكون نموذجاً للعمل ألأكاديمي متعدد  الثقافات,وذلك من خلال توفير فضاء للقاء مشترك يجمع اليهود والعرب. تساهم الكلية  بتحقيق الحوار اليهودي العربي داخل الحرم الأكاديمي وبتعزيز العمل في هذا المجال مع  المجتمعات المحلّـيّة المجاورة للكلّـيّة. تقوم الكلية وبشكل دائم ومتواصل بتطوير  المعرفة والخبرةفي على المستويين النظري والتطبيقي في مجال التعددية الثقافية . تلتزم الكلية بخلق الجسور والتواصل بين الثقافات, وبإفساح المجال لتوفيرالمساواة في الإمكانيات, ولتحقيقالقدرات الكامنة, إلى جانب تشجيع التفوق لدى كل من يتعلم ويعمل  فيها,وكل هذا من خلال العمل المشترك الطوعي والاحترام المتبادل".

המרכז לשלום דמוקרטיה ורב תרבותיות

רכזת רב תרבותיות - חונכויות לחברה הערבית, ליווי בנושאים חברתיים, תרבותיים ולימודיים

רשא עמאשה

ייעוץ אישי אקדמי, לימודי