-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
Button to open the popup Form
אני רוצה להשאיר פרטים
מלאו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
מלאו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
אירועים ל.B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי המזון
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
סגל החוג .B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי המזון
ד"ר אופיר בנימין
מרצה בכיר
Ph.D.: אוניברסיטת אוטגו, ניו זילנד 2012
תחומי מחקר :
מבנה מזון, חלבון אלטרנטיבי, חישת מזון
ד"ר לואי בשיר
מרצה בכיר
Ph.D.: האוניברסיטה העברית בירושלים 2017
תחומי מחקר :
כימיה של מזון וחומרים פונקציונאליים
ד"ר עדי יונס-לוי
ראש המעבדה לביוכימיה של מזון וחומרי טבע
מרצה
Ph.D.: הטכניון 2003
תחומי מחקר :
ביוכימיה של חומרי טבע
פרופ' סגולה מוצפי
פרופ' חבר
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 1996
תחומי מחקר :
פונקציונליות של עולם הפטריות
ד"ר פאולה פיטשני
ראשת החוג למדעי המזון
מרצה בכירה
Ph.D.: טכניון 1998
תחומי מחקר :
חומרי טבע כממתני תסמינים נוירולוגיים
פרופ' גיורא ריטבו
פרופ' מן המנין
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 1994
תחומי מחקר :
סילוק מזהמים, תרמודינמיקה, שטפי אנרגיה…
סגל נוסף:
ד"ר טלי גולדברג, מר איתי להט, ד"ר הדסה צוקרמן, מר מיכאל רביב, ד"ר נתן רוטשילד, מר אמיל שיינפלד, מר ארז אטקין, דר' בני טל, גב' ליאורה שושני.
תמונה
.B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי המזון
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
לימודי מדעי המזון באקדמית תל-חי
מדעי המזון, המסלול הטבעי למי שמעוניין להיות קרוב לצלחת, להיות גורם משמעותי בתעשיית המזון ושותף לתהליכי ייצור של מזון ומשקאות. הסטודנטים נחשפים לתחום הפודטק המתפתח מאוד בעולם עם חדשנות במזון ומחקר.
המסלול משלב תכנון מוצרים חדשים משלב איתור חומרי הגלם ועד לשלב העיצוב, האריזה וההובלה למדף.
מסלול הלימודים האינטגרטיבי מאפשר לך להשתלב בהצלחה במגוון רחב של תפקידים בתעשיית המזון, בחברות סטארט-אפ ובתעשיות משיקות: מפעלי מזון, מוסדות מחקר ופיתוח, מעבדות בתחומי מדעי החיים, מכוני תקינה ובקרת איכות, מוסדות הקשורים לפיקוח על תעשיית המזון ושרותי המזון, וכן בחברות תכנון.
Accordion Title למה ללמוד .B.Sc במדעי המזון בתל-חי?
למה ללמוד .B.Sc במדעי המזון בתל-חי?
בלי שומן: רק אצלנו ניתן ללמוד נטו מדעי המזון במסלול חד חוגי.
לחם וחמאה: הלימודים כוללים תרגול במעבדות מתקדמות ביותר המצוידות במיטב הטכנולוגיה.
זה אמיתי: הלימודים במכללה האקדמית תל-חי כוללים סדנה מעשית לפיתוח מוצר מזון חדש שיוצג בפני נציגים מהתעשייה.
ללמוד מהטובים ביותר: בכיתה ובמעבדות מחכים לך מרצים בעלי ניסיון עשיר, ממובילי התעשייה בישראל.
ביזנס אנד פלז’ר: בזמן הלימודים אפשר לעבוד בחברת מזון כגון שטראוס, עלית, תנובה וגם בחברות פודטק ולצבור ניסיון מעשי תוך כדי הכשרה אקדמית.
פודטק מקומי : אצלנו בתל-חי מתפתחת סצינה חזקה של פודטק וחדשנות במזון יחד עם הקמת מכון המזון הלאומי של ישראל במכללה. הסטודנטים יהיו חלק מהפעילות הזאת בלימודים ובמחקר.
ולקינוח: השתלבות בתעשייה בתום הלימודים בתפקיד מבוקש.
אפשרות למלגת עידוד בסך 5,000 ש"ח לשנה א' בלבד לבעלי פסיכומטרי 650 ומעלה*.
בכפוף לתנאים, מספר המלגות מוגבל.
Accordion Title איך זה עובד?
איך זה עובד?
הלימודים האקדמיים אורכים שלוש שנים עם אפשרות לפריסה של עד 4 שנים, ונדרשות 132 נ"ז אקדמאיות.
שנה א’ - קורסי חובה במקצועות הבסיס כגון: ביולוגיה, כימיה, מתמטיקה ופיזיקה.
שנה ב’ - קורסים מתקדמים במקצועות הביוכימיה, הגנטיקה והמיקרוביולוגיה.
שנה ג' - לימודים מעשיים ומעמיקים במדעי המזון: תזונה, אנליזה של המזון, כימיה וביוכימיה של המזון ועוד.
Accordion Title מידע נוסף
מידע נוסף
תחום המזון מתפתח מאוד בשנים האחרונות דרך מגמות של פיתוח מוצרים חדשים, מוצרי מזון בריאות, טכנולוגיות מזון מתקדמות ועוד.
מצד אחד דרישות הצרכנים למזון איכותי ובריא גוברות ומצד שני התעשייה מתמודדת עם אתגרים לא פשוטים הנובעים מגידול באוכלוסייה, שינויי אקלים, חומרי גלם מתחלפים וסוגיות סביבתיות.
אתגרים אלו הובילו להקמתם של מרכזי מחקר העוסקים במציאת פתרונות וטכנולוגיות חדשניות במזון (תחום הפודטק) במדינות רבות בעולם. המרכזים משרתים את התעשיות המקומיות והבינלאומיות במגוון שירותים, והוכיחו את יכולתם לקדם חברות פודטק חדשות ולשדרג כלכלית חברות קיימות. המכללה האקדמית תל-חי התאימה את עצמה למגמה העולמית בתחום המזון/הפודטק כאשר הקימה את החוג למדעי המזון לפני מספר שנים.
מטרת החוג למדעי המזון היא להעניק כלים מתאימים ולהכשיר סטודנטים בתחום טכנולוגיה של מזון, ברמה מדעית גבוהה, שישתלבו בתעשייה הענפה בתחום המזון, בחברות פודטק ובמחקר. טכנולוג מזון בעל מקצוע אקדמי עוסק בתכנון וייצור של מוצרים מחומר גלם ועד לצריכת המוצר הסופי. התשומות בייצור המזון כוללות הערכת טיב התוצרת החקלאית וחומרי הגלם, איתור חומרי הגלם, תהליכי יצור, אבטחת האיכות, הערכת התזונה, היגיינה וסניטציה, אחסון, עיצוב, שימור ואריזה. הטכנולוג הבכיר נוטל חלק חשוב ומכריע בצוות הניהול והאסטרטגיה של המפעל. על טכנולוג מזון אחריות ציבורית לאבטחת האיכות והערך התזונתי של המזון, וכן הבטיחות בשימוש בו. בטיחות מזון הן בתחום המיקרוביולוגיה והן בתחום הטוקסיקולוגיה, דורש מהבוגר יושרה ואחראיות כערך עליון. במפעלים גדולים ובמוסדות מחקר טכנולוג מבצע ו/או מנהל פרויקטים של מחקר ופיתוח נדרש להמציא מוצרים חדשים לשפר ולשכלל מוצרים קיימים ותהליכי ייצור.
רוב הבוגרים מחוג מדעי המזון משתלבים בתעשיות המזון מיד לאחר הלימודים.
תחומי התמחות שבוגר החוג מדעי המזון יכול לעסוק:
- פיתוח מוצר
- אבטחת איכות
- טכנולוג קו ייצור
- אריזה
- שיווק ופרסום
- יזמות עסקית
- חוקר בתארים מתקדמים במדעי המזון/ביוטכנולוגיה
המערך הלימודי להכשרת טכנולוגים של מזון:
במהלך התואר במדעי המזון הסטודנט באקדמית תל-חי לומד מספר רב של קורסים (סך נקודות 132) החל מבסיס רחב במתמטיקה, פיזיקה, ביולוגיה וכימיה, בשנה הראשונה ועד למקצועות ממוקדים יותר בתחום המזון כמו עקרונות טכנולוגיה של מזון, אנליזה של מזון, חישה וקורסים מענפי מזון שונים כמו חלב, משקאות אלכוהוליים, אפייה ובשר. הסטודנט בחוג למדעי המזון באקדמית תל-חי נחשף למספר רב של מעבדות יישומיות ומשתתף במספר סיורים בתעשייה (אסם, תנובה, שטראוס, מחלבות רמת הגולן ועוד) הנותנות לו כלים אמתיים לחיים שאחרי הלימודים. הקשר אל התעשייה הינו ייחודי לחוג מדעי המזון ומתבטא בהרצאות אורח של מומחים מהתעשייה, ליווי של פרויקטי מחקר ואף פיתוח מוצרים משותף עם תעשיית המזון. אחד הקורסים הבולטים בחוג למדעי המזון הוא הסדנה לפיתוח מוצר. בקורס מתאפשר לסטודנט לבטא את כל מה שלמד לאורך התואר על מנת לפתח מוצר חדש שאינו קיים על המדף בארץ.
בסיום הקורס הסטודנטים מציגים את המוצרים בכנס שנתי רב משתתפים, העוסק בחדשנות במזון (פודטק).
לכנס מגיעים אנשי תעשייה ואקדמיה רבים שפוגשים את הסטודנטים.
חשוב להדגיש בחוג למדעי המזון עוסקים בפיתוח מזון לתעשייה ואילו בחוג מדעי התזונה עוסקים בהשלכות הבריאותיות של אכילת המזון והתאמה של דיאטות טיפוליות בהתאם לאופי המטופלים השונים.
לסטודנט בחוג למדעי המזון יש אפשרות לעשות פרויקט גמר מחקרי בין השנה השנייה לשלישית.
בפרויקט הסטודנט מצטרף למחקר קיים של חוקר בחוג בתחומים שונים כגון: מוצרי חלב, יין, פטריות, חרקים למאכל, אחסון פירות וחישת מזון. המחקר מבוצע במעבדת מחקר חדשה באקדמית תל-חי, במעבדות חיצוניות במיג"ל ובמעבדת הקירור. חשוב לציין שמרבית סגל המרצים בחוג מדעי המזון, הם חוקרים פעילים במיג"ל או במכללה האקדמית תל-חי ומשמשים גם כמנחים לסטודנטים בפרויקט מחקר.
היתרונות של לימודי מדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי:
החוג מתרכז בלימודי מדעי המזון בעיקר ושם דגש על החידושים הטכנולוגיים בתחומי המזון.
יחס אישי של מרצה לסטודנט. אווירה משפחתית בחוג.
החוג עשיר בתשתיות מחקר – ציוד אנליטי מתקדם כגון הלשון האלקטרונית, HPLC, LCMS, GCMS.
פיילוט ייחודי בחלב ומשקאות – הסטודנטים משתמשים בציוד בקורסי טכנולוגיה ופיתוח מוצרים. ציוד כגון מפסטרת UHT, מהמגן בלחץ גבוה, מפרדה ועוד.
שילוב של מרצים מובילים מהאקדמיה ותעשיית המזון.
סיורים רבים בתעשיית המזון.
מספר רב של מעבדות שימושיות לתעסוקה בהמשך בתעשייה - אנליזה של מזון, מיקרוביולוגיה, פיתוח מוצר, כימיה של מזון ועוד.
קורסים ייעודים בתחום המזון והפודטק - חלב, משקאות אלכוהוליים, אפייה ובשר.
מציאת עבודה במהירות בתעשיית המזון בכל רחבי הארץ, תפקידים מגוונים בחברות פודטק.
אפשרות המשך לתואר שני בביוטכנולוגיה עם תזה בתחום מדעי בפודטק באקדמית תל-חי.
השתלבות בפרויקטים עם התעשייה במהלך הלימודים.
אפשרות לעבודה בסטאז' בחברות המזון והפודטק בארץ במהלך התואר – קבלת נקודות אקדמיות ומשכורת.
החוג למדעי המזון מתפתח רבות בשנים האחרונות תוך חזון שתחום הפודטק יהיה אחד התחומים המובילים בעולם, בארץ ובמיוחד באזור הצפון.
בתכנית הקמת מכון לאומי לחדשנות בפודטק ומחקר במזון ותזונה. המכון ישרת את האקדמיה ואת התעשייה, ויאפשר לבוגרי החוג למצוא אופק תעסוקתי איכותי ונקודת הזנק להקמת עסקים.
בשנים האחרונות, החוג למדעי המזון יוזם שיתופי פעולה עם חוגים מקבילים באוניברסיטאות בעולם.
כמו למשל שיתוף פעולה שנרקם עם אוניברסיטת אארהוס שבדנמרק, בה פעיל חוג למדעי המזון המעורב מאוד בהתפתחות הפודטק המרהיב בדנמרק ומקיים שיתופי פעולה הדוקים עם תעשיית הפודטק. החוקרים בחוג מדעי המזון מאוניברסיטת אארהוס הצהירו שהם מעוניינים להיות חלק פעיל במכון מחקר בתחום הפודטק שעתיד לקום.
המכון יהווה מרכז לתחום הפודטק במגמה ליצור בסיס כלכלי רחב לקידום תעשיית המזון והפודטק ולהרחבת היצע למקומות עבודה, מחקר, מיזמים ועוד.
בנוסף תכנית הפיתוח כוללת
מאיץ עסקי (אקסלרטור) XLR8: לטיפוח יזמות טכנולוגית, ראשון מסוגו בקרית שמונה. מספר גדול מן המיזמים הפועלים כיום באקסלרטור צמח מתוך הפעילות המחקרית והמעשית בחוג מדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי. האקסלרטור מציע למיזמים טכנולוגיים בשלבים מוקדמים מעטפת מקצועית תומכת, ליווי והכוונה בהקמת המיזם וקידומו אל עבר שוק המטרה, תוך סיוע באיתור לקוחות, שיתופי פעולה וגיוס משקיעים.
חממת הפודטק Start Fresh: החממה תתמקד בקידום טכנולוגיות המזון (פודטק) לכל אורך שרשרת הערך של מזון ומשקאות. השותפים המובילים במאגד: תנובה, קונצרן המזון הגדול בישראל, חברת המשקאות טמפו, קרן אמריקאית-הקרן המובילה בעולם Finistere ,OurCrowd בתחום האגריטק והפודטק.
מתחם המיקרו תעשייה (בהקמה): מתחם שישמש להשכרה למפעלי מזון בענף הפודטק ומתן מעטפת שירותים רחבה למפעלים שיאכלסו אותו.
בין המוקדים השונים של האקוסיסטם יהיו:
- מאיץ עסקי (אקסלרטור) XLR8: הוא יזמות טכנולוגי ראשון מסוגו בקרית שמונה. מספר גדול מן המיזמים הפועלים כיום באקסלרטור צמח מתוך הפעילות המחקרית והמעשית בחוג מדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי. האקסלרטור מציע למיזמים טכנולוגיים בשלבים מוקדמים מעטפת מקצועית תומכת, ליווי והכוונה בהקמת המיזם וקידומו אל עבר שוק המטרה, תוך סיוע באיתור לקוחות, שיתופי פעולה וגיוס משקיעים.
- חממה הפודטק Start Fresh: החממה תתמקד בקידום טכנולוגיות המזון (פודטק) לכל אורך שרשרת הערך של מזון ומשקאות. השותפים המובילים במאגד: תנובה, קונצרן המזון הגדול בישראל, חברת המשקאות טמפו, קרן האמריקאית, הקרן המובילה בעולם Finistere ,OurCrowd בתחום האגריטק והפודטק ,וחברת המשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון.
- מתחם המיקרו תעשייה (בהקמה): מתחם שישמש להשכרה למפעלי מזון בענף הפודטק ומתן מעטפת שירותים רחבה למפעלים שיאכלסו אותו.
Accordion Title סטודנטים מספרים
סטודנטים מספרים
Accordion Title אופק תעסוקתי
אופק תעסוקתי
בוגרי החוג למדעי המזון יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בתעשיית המזון החל מתפקידי איכות, טכנולוגי קו ייצור ופיתוח מוצרי מזון חדשים.
בנוסף יוכלו לעבוד בתפקידי פיקוח ובקרה של משרד הבריאות. בחברות סטארט אפ פודטק כחלק מעובדי הפיתוח של המוצרים בחברה וכיזמים של חברות חדשות. להמשיך לתואר מתקדם במדעי המזון עם מחקר כדי להשתלב ברמה גבוהה יותר בתעשייה או באקדמיה.
Accordion Title תנאי קבלה
תנאי קבלה
זכאות לתעודת בגרות.
ציון פסיכומטרי 580 (טווח ועדה החל מציון 550) או ציון מצרף 600 (טווח ועדה החל מציון 530).
דרישת חובה במקצוע המתמטיקה בבגרות:
- 4 יח"ל - בציון 80 לפחות.
- 5 יח"ל - בציון 70 לפחות.
- 3 יח"ל - שעומדים ביתר הדרישות (יחויבו בקורס הכנה במתמטיקה בקיץ).
דרישת חובה במקצוע מדעי בבגרות:
- 3 יח"ל - בציון 90 לפחות.
- 4 יח"ל - בציון 80 לפחות.
- 5 יח"ל – בציון 65 לפחות.
- חסרי מקצוע מדעי אשר עומדים ביתר הדרישות (יחויבו בקורס/י הכנה במדעים).
אנגלית: נרשמים שאין ברשותם ציון בבחינה הפסיכומטרית חייבים להיבחן במבחן אמי"/ר"ם.
עברית: מועמדים ששפת האם שלהם אינה עברית ונבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה שאינה עברית ו/או ששפת ההוראה בבית הספר התיכון שבו למדו אינה עברית, חייבים להציג ציון 100 לפחות במבחן ידע בעברית (יע"ל).
טווחי ועדה: ועדת הקבלה תדון במועמדים אשר אינם עומדים בדרישות הקבלה המלאות.
חריגים: ועדת הקבלה תשקול קבלתם של מועמדים חריגים במקרים מיוחדים כגון, הגברת הנגשה להשכלה הגבוהה, אוכלוסיות ייחודיות, נתונים אישיים ייחודיים לתחום הלימוד. אחוז החריגים לא יעלה על 10%.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
מה תלמדו?
מה תלמדו?
Accordion Title מדעי החלב
מדעי החלב
קורס שמדבר על כל מה שרציתם לדעת על חלב ומוצריו – ממה נוצרת גבינה, איך מתנהגים חלבוני הקזאין במהלך הגבנה ואיזה תהליך עובר הקוטג'.
מיכון וטכנולוגיה של עיבוד חלב ומוצריו, ובסוף הקורס, מעבדה חוויתית של הכנת גבינות, למידה תוך כדי עשייה.
תמונות הכנת גבינות קממבר עם השף יוחנן גרבר
Accordion Title הערכת מוצרי מזון באמצעות החושים
הערכת מוצרי מזון באמצעות החושים
קורס חובה שלומדים בשנה ב' על החושים שלנו כמו חוש הטעם והריח וכיצד החושים באים לידי ביטוי במוצרי מזון עם התפתחות ריחות חיוביים ושליליים במזון ועל דרכים למדוד את העוצמות של החושים ולזהות את מקור התחושה. בקורס לומדים איך מבצעים מבחני טעימה על מנת להעריך נכון את המוצר בהיבטי החישה שלו. הקורס מכיל שתי מעבדות חישה של הכרות וביצוע מבחני טעימה ומרקם, ומפגש מקצועי של טעימת יינות.
Accordion Title סדנה לפיתוח מוצר
סדנה לפיתוח מוצר
קורס חובה ייחודי שניתן בשנה ג' בו סטודנטים מפתחים מוצרים חדשים שלא קיימים על המדף בארץ ומשתמשים בכל הכלים שלמדו כדי לפתח את המוצר.
בקורס מיישמים את הידע בתחומים מגוונים: איכות המוצר, פוטנציאל שיווקי, אתגרים טכנולוגיים ביצוע מחקר מדעי, מבחני טעימה, היתכנות כלכלית, אריזה ועוד.
בסוף הקורס מוצגים המוצרים בכנס פודטק משמעותי ורב משתתפים באקדמית תל-חי.
יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.
* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.
דבר ראשת החוג
ד"ר פאולה פיטשני
ראשת החוג למדעי המזון
ד"ר פאולה פיטשני
ראשת החוג למדעי המזון
מדעי המזון חוג בפקולטה בהתמקדות יישומית ומתאים למי שרוצה להיות קרוב לצלחת.
החוג הוקם ע"י פרופ' זקי ברק, ממובילי תעשיית המזון בישראל.
בוגר החוג נקרא טכנולוג מזון, וכגורם משמעותי ביותר בתעשיית המזון הוא שותף לכל תהליך הייצור של מזון ומשקאות. משלב תכנון מוצרים חדשים ואיתור חומרי הגלם ועד לשלב עיצוב האריזה וההובלה למדף. מסלול הלימודים האינטגרטיבי מאפשר להשתלב בהצלחה במגוון רחב של תפקידים בתעשיית המזון ובתעשיות משיקות: במפעלי מזון, במוסדות מחקר ופיתוח, במעבדות בתחומי מדעי החיים, במכוני תקינה ובקרת איכות, במוסדות הקשורים לפיקוח על תעשיית המזון ושרותי המזון, וכן בחברות תכנון. בנוסך, הוא מאפשר למעוניינים בכך להמשיך לתואר שני במוסדות מחקר מתאימים.
למה ללמוד מדעי המזון באקדמית תל-חי
- בלי שומן: רק אצלנו ניתן ללמוד נטו מדעי המזון במסלול חד חוגי, וקבלת ידע בטיפול במזון עד הגעתו לאדם.
- לחם וחמאה: הלימודים כוללים תרגול במעבדות מתקדמות ביותר המצוידות במיטב הטכנולוגיה ומכשור מתקדם לתחומים כמו תעשיית החלב והיין, מיכשור מתקדם לחישת מזון ועוד.
- זה אמיתי: הלימודים כוללים סדנה מעשית ייחודית מסוגה בארץ לפיתוח מוצר מזון חדש שיוצג בפני נציגים מהתעשייה במסגרת כנס שנתי.
- ללמוד מהטובים ביותר: מרצים מהאקדמיה המומחים בתחומם, חוקרים פעילים ומרצים נוספים מהתעשייה בעלי ניסיון מעשי עשיר.
- ביזנס אנד פלז’ר: כבר בזמן הלימודים אפשר ליצור קשר עם התעשייה תוך כדי עבודה בחברת מזון כגון שטראוס, עלית, תנובה טרה ויקבי יין, תוך צבירת ניסיון ואפילו קבלת מלגת לימודים (במסגרת התוכנית "הטובים לתעסוקה"), או במסגרת השתתפות בפרויקט מונחה - תעשייה המפתח פתרונות לבעיות בתעשיית המזון. סטודנטים המעוניינים בכך יכולים במהלך לימודיהם גם לבצע פרויקט מחקר מדעי.
- ולקינוח: השתלבות בתעשייה בתום הלימודים בתפקיד שנהנה מביקוש רב, או שילוב בלימודים מתקדמים.
איך זה עובד?
הלימודים האקדמיים אורכים שלוש שנים עם אפשרות לפריסה של עד 4 שנים, ונדרשות 132 נקודות זכות אקדמאיות. הלימודים האקדמיים מלווים במעבדות מעשיות רבות ובסיורים רבים למפעלי מזון.
שנה א’ - קורסי חובה במקצועות הבסיס כגון: ביולוגיה, כימיה, מתמטיקה ופיזיקה.
שנה ב’ - קורסים מתקדמים במקצועות הביוכימיה, הגנטיקה, והמיקרוביולוגיה, עקרונות טכנולוגיה של מזון, חישת מזון.
שנה ג - לימודים מעשיים ומעמיקים במדעי המזון: תזונה, אנליזה של המזון, כימיה וביוכימיה של המזון, מזון פונקציונאלי, מדעי החלב, אחסון פירות, טכנולוגיה אנזימטית, יצור יין, סדנה לפיתוח מוצר חדש ואחרים.
הצטרפו אלינו,
ד"ר פאולה פיטשני
ראש החוג למדעי המזון
מדעי המזון סגל החוג
Members Anchor
פרופ' גיורא ריטבו
פרופ' מן המנין
Ph.D.:
האוניברסיטה העברית 1994
תחומי מחקר :
סילוק מזהמים, תרמודינמיקה, שטפי אנרגיה…
פרופ' סגולה מוצפי
פרופ' חבר
Ph.D.:
האוניברסיטה העברית 1996
תחומי מחקר :
פונקציונליות של עולם הפטריות
ד"ר פאולה פיטשני
ראשת החוג למדעי המזון
מרצה בכירה
Ph.D.:
טכניון 1998
תחומי מחקר :
חומרי טבע כממתני תסמינים נוירולוגיים
ד"ר לואי בשיר
מרצה בכיר
Ph.D.:
האוניברסיטה העברית בירושלים 2017
תחומי מחקר :
כימיה של מזון וחומרים פונקציונאליים
ד"ר אופיר בנימין
מרצה בכיר
Ph.D.:
אוניברסיטת אוטגו, ניו זילנד 2012
תחומי מחקר :
מבנה מזון, חלבון אלטרנטיבי, חישת מזון
רכזת החוג למדעי המזון
לא עומדים בתנאי הקבלה?
המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם