מאמרים

מאמרים

קבוצת חוקרים מהמכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל עורכת מחקר מקיף העוסק בחרקים למאכל.

קצב הגידול המהיר של האוכלוסייה על כדור הארץ, יביא לכך שבשנת 2050 אוכלוסיית הכדור תגדל בשני מיליארד תושבים נוספים ותגיע ללמעלה מ- 9 מיליארד תושבים, דבר שיגרום למחסור חמור במזון ובעיקר בבזמינות חלבון. במרוץ נגד הזמן, מומחים מכל העולם מחפשים מקורות חלבון חלופיים. אחד התחומים שהולך ותופס תאוצה  הוא תחום החרקים למאכל ובמכללה האקדמית תל-חי ובמכון המחקר מיגל, נעשה בימים אלה מחקר מקיף בנושא.

במכון המחקר, מיגל הוקם בית גידול ייחודי בארץ ,לצורכי מחקר, בו מגדלים, בהובלתו של ד"ר איציק מרטינז, החוקר במכון ומרצה ב...

חרקים למאכל - איך תיראה צלחת העתיד שלנו?

החוג למדעי החי במכללה האקדמית תל-חי הוא חוג צעיר יחסית, אולם בוגרי החוג כבר משפיעים ומורגשים בקהילה המדעית בארץ. לדוגמא, שלושה מבוגרי החוג, אשר המשיכו לתארים שניים במכללה האקדמית תל-חי ומחוצה לה, יציגו את מחקריהם בכנס השנתי של העמותה לזואולוגיה בישראל, שיתקיים ב-17.12.18 בביה"ס לזואולוגיה באוניברסיטת תל-אביב.

 

דנה קליין, בוגרת החוג למדעי-החי אשר המשיכה ל...

החוג למדעי החי במכללה האקדמית תל חי

סדנת מחקר בינלאומית בפילוסופיה של המדע נערכה לאחרונה במכללה. 

בסדנה השתתפו שישה מרצים מחו"ל (צרפת וגרמניה) ומרצה נוסף מיוון השתתף באמצעות הסקייפ. כמו כן, לקחו חלק בסדנא שלוש מרצות מתל-חי: ד"ר סופי כץ, ד"ר אורלי דהאן וד"ר יעל קידר, ושמונה מרצים מאוניברסיטאות בארץ: מחיפה, בר אילן, תל אביב והעברית בירושלים.

הסדנא נמשכה שלושה ימים ובסיומה נערך יום טיול בצפון הכנרת בהדרכת פרופ' חיים גורן.

הסדנה מומנה ברובה הגדול מתקציב הקרן הישראלית למדעים ISF.

סדנת מחקר בינלאומית בפילוסופיה של המדע נערכה בתל חי

בטקס מרגש חנך החוג לפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי, מעבדה ניסויית ע"ש פר שטנברג, הודות לתרומתה הנדיבה של קרן דויד פרידמן.

המעבדה החדשה הינה סנונית ראשונה מתוך 5 מעבדות מחקר נוספות, אשר צפוי החוג לפסיכולוגיה להקים בחודשים הקרובים.

מעבדת פר, תאפשר הרחבת המחקר הפסיכולוגי בתחומי הקוגניציה והמוח, זאת בעזרת ציוד מתקדם שהותקן בה, המודד את הפעילות החשמלית של המוח (EEG). המעבדה תשמש הן את החוקרים מהחוג והן את הסטודנטים הלומדים בתוכניות לתואר ראשון ושני.

בטקס...

מעבדת מחקר ניסויית בתחום הקוגניציה והמוח בחוג לפסיכולוגיה בתל חי

במהלך השנה האקדמית תשע"ז חברת תנובה ערכה שיתוף פעולה עם החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, אשר בה לידי ביטוי בכמה היבטים, במטרה לחשוף את דור העתיד לטכנולוגיות חדישות ולהכשיר אותם להתמודדות עם האתגרים העתידיים.

שיתוף הפעולה כלל מספר מישורים: שילוב הבנת הצרכים בתעשייה וליווי סטודנטים בהליך פיתוח מוצרים במסגרת הסדנא היחודית הנלמדת בתל-חי לפיתוח מוצרי מזון חדשים, שילוב סיורים ומומחים מהתעשייה במסגרת הרצאות אורח בחוג למדעי המזון ותכנית סטאז' יוקרתית לסטודנטים נבחרים בחוג למדעי המזון בשנה ב', אשר...

תוכנית סטאז' לסטודנטים מהחוג למדעי המזון בחברת תנובה