המכללה האקדמית תל חי רואה חשיבות עליונה בקידום הוגנות מגדרית ויצירת סביבה אקדמית שוויונית בה ניתן ייצוג הולם וראוי לנשים בכל הדרגות והתפקידים.

היחידה לשוויון מגדרי במכללה האקדמית תל חי הוקמה בשנת 2018 על מנת להתמודד עם ייצוג חסר של נשים בסגל הבכיר ובדרגות האקדמיות הגבוהות, תופעה המאפיינת מוסדות להשכלה בישראל ובעולם בכלל. 

ברוח תפיסת המכללה מטרת היחידה היא קידום סביבה הוגנת ושוויונית על ידי העלאת מודעות מגדרית לפרקטיקות ופעולות ארגוניות ופדגוגיות המדירות ומפלות לרעה א.נשים על בסיס מגדר. כמו כן היחידה מפתחת ומקדמת  פרקטיקות חלופיות שיהיו רגישות לשונות ולמגוון האנושי בקהילה האקדמית ושיאפשרו שוויון מגדרי בכל הרמות. 

מחקרים מצביעים על כך שמגוון בסביבת המחקר האקדמי ובתעשייה מביא קולות חדשים למרחב ומגביר את היצירתיות והחדשנות, שהם נס הדגל של כל מוסד אקדמי בכלל ושל מכללת תל חי בפרט.  

כמוסד המכשיר סטודנטיות להיות מובילות בתחומי הדעת השונים באקדמיה ומחוצה לה, יש חשיבות עליונה לנוכחות חוקרות ונשים בתפקידים בכירים. כפי שאמרה  מריאן רייט אדלמן (Marian Wright Edelman), "את לא יכולה להיות מה שאת לא יכולה לראות".

המכללה פועלת לקידום ההוגנות והשוויון המגדרי בהלימה לתוכנית האירופית להוגנות מגדרית  (Gender Equity Plan) ובמימון התכנית "מדד קו המשווה" של המועצה להשכלה וגבוהה.

היחידה פועלת בתחומים הבאים:

•    תוכניות ייחודיות למנטורינג וליווי חוקרות 
•    תוכניות לקידום כתיבה ומחקר
•    סדנאות להעלאת מודעות בנוגע להטיות מגדריות סמויות 
•    מחקר ומעקב אחר קידום נשים וחלוקת משאבים במכללה 
•    מיפוי והנגשת נהלים רלוונטיים לתנאי העסקה, מחקר והוראה 
•    מענקים לחוקרות  בתחילת דרכן ובשלבי הקידום השונים
•    ליווי קלמ״ה – קבוצה למניעת הטרדות מיניות בתל-חי
•    תמיכה ועזרה לפעולות מניעה בהטרדות מיניות בקמפוס

חברות היחידה הן:

•    היועצת לנשיא לשוויון מגדרי: פרופ' תמר הגר, מהחוג לחינוך וראש המקבץ ללימודי מגדר והמקבץ לאמנות ותרבות  ובחוג ללימודים רב תחומיים ([email protected])
•    ד"ר אנדראה ספיר שוכמן, מהחוג לתזונה והחוג לביוטכנולוגיה וראש המעבדה לחקר מנגנונים עורקיים במיגל ([email protected])
•    דר' אילנה הירסטון, מהחוג לפסיכולוגיה וראש המעבדה לחקר שינה ורגשות  ([email protected]). 
•    מיכל זונדלביץ, רכזת היחידה ([email protected])
 

צרו קשר

Accordion Title אודות

אודות

מתוך מחויבות להוגנות ושוויון מגדרי ובהתאם להחלטת המועצה להשכלה גבוהה (מל״ג) מ-2015, מונתה דר׳ תמר אריאלי כיועצת לנשיא בענייני שוויון מגדרי. החליפה אותה ב-2016 פרופ' נורית כרמי, שגייסה צוות חוקרות – פרופ׳ תמר הגר, דר׳ שרון אגוזי, דר׳ יעל קידר ודר׳ אילנה הירסטון – לפתח את מודל העבודה הייחודי של המכללה לקידום הוגנות מגדרית, שבמרכזו קבוצה מחויבת הפועלת בשותפות כדי לשנות את המציאות הארגונית הלא שוויונית.


בעקבות זכיה במענק תחרותי ייעודי לתמיכה בפעילות לקידום שוויון מגדרי במוסדות מטעם מל״ג, הוקמה ב-2018 היחידה לשוויון מגדרי הפעילה במכללה עד היום.

היחידה מונה ארבע חברות צוות: פרופ׳ תמר הגר, המשמשת גם כיועצת לנשיא, מיכל זונדלביץ המרכזת את פעילות היחידה, דר׳ אילנה הירסטון, וד"ר רות פרסר. בשנת 2021 הצטרפה ליחידה דר׳ אנדראה שוכמן ספיר שהחליפה את דר׳ רות פרסר. 

ב-2021 זכתה היחידה לשוויון מגדרי  במענק ״מדד קו המשווה״, תכנית רב שנתית לקידום הוגנות מגדרית על בסיס העקרונות שקבעה המל"ג לקידום נשים לתפקידי סגל בכיר. עיקרי התכנית הן העלאת המודעות להוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה וגיוס וקידום נשים בסגל האקדמי בכלל, ובעיקר במדעים המדויקים ומקצועות ההנדסה, שם ייצוג הנשים נמוך במיוחד. 
 

Accordion Title פעילות

פעילות

מטרת הפעילות היא לקדם הוגנות מגדרית ושוויון במכללה תוך צמצום הפערים בין גברים לנשים בסגל הבכיר ובדרגות הגבוהות וכן לעקוב אחר התקדמותם של תהליכים אלו. 
 

מנטורינג


מחקרים שונים בעולם הוכיחו כי בכל תחומי הדעת נשים נתקלות בחסמים רבים, המאיטים את התקדמותן המקצועית. במחקר שערכנו ב-2018 דיווחו חברות הסגל כי תוכנית מנטורשיפ עשויה לסייע להן להתגבר על מכשולים בדרכן האקדמית.

בתל חי היום שתי תוכניות מנטורשיפ עבור הסגל הבכיר והזוטר:

1.    בפקולטה של מדעי הרוח והחברה ובפקולטה לחינוך התוכנית מיועדת לנשים בכל השלבים המקצועיים הרואות בלווי ובתמיכה של חוקרת בכירה מהן בארגון מנגנון שיקל על התפתחותן באקדמיה.

לפונות מוצמדת מנטורית מקבוצה של  חוקרות מתחומי הדעת השונים. התוכניות האישיות נבנות עם הפונות.

התהליך כולל בירור צרכים וקשיים, עזרה בהתמצאות בתרבות הארגונית בהתנהלות במוסד, בניית תכנית עבודה, ניהול וארגון זמן, עזרה בכתיבת מאמרים, עזרה בכתיבת מענקי מחקרם ועוד.


2.    בפקולטה למדעים רוב חברות הסגל הבכיר משתתפות בתוכנית. לכל חוקרת מוצמדת חוקרת נוספת באותו שלב מקצועי ל-peer מנטורינג. הן תומכות כצוות אחת בשנייה.

צוות כזה מקבל ייעוץ מחוקרת בכירה שעוזרת בבניית המטרות ותוכנית העבודה. כל השותפות בתוכנית נפגשות אחת לסמסטר לדיווח ולפתוח כלי עבודה, באמצעות חשיבה משותפת וסדנאות שמובאות מבחוץ.

קידום כתיבה ומחקר


היחידה רואה חשיבות רבה ליצור מרחבים זמניים מגוונים שיאפשרו פיתוח מחקרים וכתיבה בלי הפרעות. התוכנית כוללת:


1.    רטריטים של שלושה ימים עד ארבעה ימים במרחב נעים בתנאים נוחים מחוץ למכללה, בסבסוד של היחידה. הרטריטים מספקים הזדמנות להתבודדות למטרות מחקר וכתיבה, אבל גם מאפשרים שיחות עם עמיתות על תהליכי המחקר והכתיבה והתייעצויות ותמיכה ברגעים קשים של תהיות או סתם חוסר ריכוז.

בכל יום יש גם פעילויות התרעננות לכל מי שמעוניינת, למשל טיולים רגליים קצרים ושעורי ספורט.


2.    מיני-רטריטים. מפגשי זום של קבוצת חוקרות למטרה של יצירת חלון זמן מוקדש לעבודה שאנו מתקשות לייצר לעצמנו לבד.  מודל שהתפתח...*** בתקופת הסגרים של מגיפת הקורונה.  

המפגש נפתח בשיחה ראשונית על המטרות האישיות של כל אחת ואז פונות כל אחת למטלות שהגדירה לעצמה. מדי 45-60 דקות נפגשות להפסקה משותפת להתאווררות, ובסיום שיחה קצרה על התובנות מהתהליך. המפגשים מפורסמים במייל ופתוחים לכל מי שמעוניינת.  


3.     מענקי מחקר לחוקרות. בזכות התקציב שניתן במסגרת ״מדד קו המשווה״ בכל שנה היחידה מחלקת מענקי מחקר לחוקרות על בסיס צורך. זכאיות לפנות לקולות הקוראים חוקרות בכל הדרגות, כעל מנת לעזור בקידום פרויקטים מחקריים.
 

טיפול הטרדות מיניות בקמפוס:


האקדמיה היא מוסד היררכי והחיים בה מתנהלים במסגרת יחסי כוח מורכבים שעלולים לייצר לא אחת מרחב לא בטוח. מחקרים מראים כי סטודנטיות, מרצות ונשות מנהלה אינן ממהרות לנצל את המנגנונים הקיימים המטפלים בפגיעות אלה.

קלמ"ה (קהילה לטיפול בהטרדות מיניות ומגדריות) היא קבוצת לימוד ופעולה של מרצות/ים, סטודנטיות/ים וא/נשי מנהלה שלומדת את המנגנונים הקיימים בקמפוסים וחוקרת מודלים קהילתיים שצמחו במקומות שונים בעולם במטרה לשפר את המענה לנפגעות ונפגעים באקדמיה בכלל ובתל חי בפרט.

הקבוצה פועלת להעלאת מודעות ומיגור הטרדות ופגיעות מיניות במכללה, ומספקת לווי לנפגעות.ים לפי צרכים.

קלמ"ה היא יוזמה של חברות התא לשוויון מגדרי והיא הוקמה בשותפות עם היחידה לשוויון מגדרי ב-2019. היא מפתחת בתהליך ממושך מודל להתמודדות עם פגיעות מיניות ומגדריות המתאים למכללה.

המודל מופץ גם על ידי חברות וחברי קלמ"ה גם לארגונים אקדמיים נוספים. 
למידע נוסף והצטרפות לקבוצה ניתן לפנות לקלמ"ה במייל: [email protected] 
למובילי קלמ"ה בטלפון: מורן שאטו 053-6248506, יעל הראל 054-7511980, תמר הגר 050-7354951, ומיכל זונדלביץ במייל [email protected]
 

Accordion Title מעקב קידום נשים במכללה

מעקב קידום נשים במכללה

במכללת תל חי, בדומה למוסדות אקדמיים אחרים בישראל ובעולם, מתקיימת ״עקומת המספריים״, לפיה יש ייצוג שווה ואף ייצוג יתר לנשים בדרגות הנמוכות יותר (מרצה ומרצה בכיר/ה) וייצוג חסר בדרגות הגבוהות (פרופ׳ חבר ופרופ׳ מן המניין).  

במקביל, נשים פחות מיוצגות בתפקידים הניהוליים הבכירים במכללה. על כן, כחלק מעבודת היחידה נאספים נתונים על ייצוג הנשים בדרגות השונות, על מנת שנוכל לעקוב אחר השינויים המתרחשים בקידום האקדמי של נשים ובייצוגן בתפקידי מפתח.  

תמונה
תרשיםשל ייצוג נשים בדרגות ובתפקידים במכללה

פעילות היחידה נועדה בין השאר לאפיין את הפערים המגדריים במבנה הארגוני, בהתנהלות האקדמית, בייצוג נשים בדרגות גבוהות, בתפקידים ובוועדות שונות במכללה ובחלוקת התגמולים הפורמליים והלא פורמליים.

הפערים המגדריים שעולים בבדיקות ובסקרים שהיחידה עורכת מדי פעם מזהים קשיים וצרכים של נשות הסגל במכללה ומהווים בסיס לבניית תוכנית העבודה של היחידה לשוויון מגדרי.

בנוסף, היחידה עורכת מחקר איכותני מבוסס ראיונות על תהליכי המנטורינג בתל חי ובמיג"ל, שיחדדו את ההבנה לגבי גורמים מעכבים ומעצימים בארגון.

מטרת המחקר היא להעמיק את ההבנה לגבי ההיבטים הממוגדרים של העבודה היומיומית של חברות הסגל במכללה. 
 

Accordion Title נהלים

נהלים

Accordion Title מענקים

מענקים

היחידה לשוויון מגדרי שמחה להציע מענקי מחקר לשנת תשפ"ג.

  • מענקים עבור סגל עמית: דוקטורנטיות לקראת סיום כתיבת עבודת הדיסרטציה, ובעלות תואר ד"ר המלמדות במכללה כחברות סגל עמית.
  • מענקים עבור סגל בכיר.

מועדים חשובים:

 

  • 30.01.2023 - מועד אחרון להגשת בקשה.
  • 16.02.2023 - פרסום החלטה לגבי הזוכות במענק.
  • 1.10.2023 - הגשת דו"ח פעילות וקבלות על ידי הזוכות.

 
קול קורא מענקי סגל בכיר תשפ״ג.
קול קורא למענקי סגל עמית תשפ״ג.
נוהל מענקי מחקר לסגל עמית.

 

 

 

Accordion Title הוגנות מגדרית במכללה האקדמית תל חי

הוגנות מגדרית במכללה האקדמית תל חי

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5228844
A5Ss1f6e-j8OXSHvnxY5w2TJx2jVlIYYBmkzuop5eiY
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-QjxDewPtyxAlf84dHozEM001wP2-txvr5vq-JNHatG4
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form