התנסות מעשית - חינוך מיוחד
התנסות מעשית - חינוך מיוחד
ההתנסות בהוראה בחינוך מיוחד במסגרת הלימודים בקמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה נעשית בדגם התנסות קלינית, המאפשרת לסטודנט ליישם תיאוריות שלמד, תוך התנסות בשדה החינוך המיוחד לגווניו, קבלת מודל ממורה מנוסה והדרכה ספציפית ממדריך פדגוגי מטעם קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה.
ההתנסות בהוראה מבקשת לחשוף בפני הסטודנט את עבודת המורה לחינוך מיוחד, על מגוון אופניו החל משילוב תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בכיתה רגילה, לכיתות מיוחדות ובתי ספר המיועדים לבעלי מוגבלות קשה. ההתנסות בחינוך המיוחד מתבצעת תוך פעילות יזומה והשתלבות בחיי בית הספר , ומיועדת לטפח בסטודנט את תחושת היעוד והשליחות למקצוע, לשכלל את יכולות ההוראה שלו בסביבה תומכת ומעצימה ולשפר את הביטחון העצמי שלו בתחום.
סגל קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, מלווה את ההתנסות של הסטודנט בשטח בקורס דידקטיקה של החינוך המיוחד, המביא מודלים ותיאוריות חינוכיות מוכרות וחדישות, המבוססות על ביבליוגרפיה עדכנית. המכללה מלווה את התנסותם של הסטודנטים במחקרים הבאים לחדש ולשפר את ההכשרה.
ייחודיותו של קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, כקמפוס פורץ דרך בתחום הפדגוגיה החדשה, שילוב הטכנולוגיה בהוראה ומרחבי למידה דינאמיים, בא לידי ביטוי בעבודת הסטודנט בשדה החינוכי, המביא עימו לבתי הספר המכשירים, דרכי הוראה חדישות ושימוש בטכנולוגיה. הקמפוס מלווה את הסטודנט ביישום דרכי ההוראה החדשות במהלך התנסותו
במהלך לימודיו מתנסה הסטודנט בעבודה מעשית בבתי הספר (בהתאם למסלול הלימודים) ומיישם את הקורסים הנלמדים בחינוך ובדיסציפלינה לפי תכנית ספיראלית מתפתחת.
סטודנטים ל- B.Ed בחינוך מיוחד 6-21:
בשנה ב' מתנסה הסטודנט בבית ספר לחינוך מיוחד בדגם התנסות מסורתית. התנסות תלווה בקורס דידקטיקה. ההתנסות תתקיים במקביל ל"התנסות כוללת" בדגם PDS בכיתות רגילות, בו ירכוש הסטודנט מיומנויות הוראה בסיסיות בחינוך הרגיל. ההתנסות תלווה גם היא בקורס דידקטיקה.
בשנה ג' – ישתתף הסטודנט בתכנית "אקדמיה כיתה". התנסות אינטנסיבית בהיקף של שלושה ימים בשבוע, החל מפתיחת שנת הלימודים של מוסדות החינוך (סוף אוגוסט). במסגרת ההתנסות יתלווה הסטודנט למורה מכשיר משלב בבית הספר, יעבוד איתו בצמוד על הוראה פרטנית וקבוצתית של ילדי שילוב. במקביל, יתנסה הסטודנט עם מורה דיסציפלינרי נוסף, על פי תכנית הלימודים הנוספת שבחר, ויתערה בחיי בית הספר החל משלב תכנון הלימודים, ניהול כיתה, ארגון וייזום אירועים, תקשורת עם הורים, ועוד. ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה שיתמקד בשילוב ובקורס דידקטיקה דיסציפלינרי.
בשנה ד' כלל הסטודנטים יצאו לשנת התמחות בהוראה (סטאז) במסגרת יחידת הסטאז'.
סטודנטים לתעודת הוראה/ סטודנטים להסבה:
בשנה הראשונה ללימודיהם יתנסו בפדגוגיה חדשנית והוראת עמיתים בתפיסת הוראה כוללת בהיקף בתוך המכללה.
בשנה השנייה ללימודיהם ישתתפו בהתנסות בבתי ספר של חינוך מיוחד או בכיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים. ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה של החינוך המיוחד.
מדריכים פדגוגיים:
הקורסים וליווי ההתנסות הנם באחריות המדריכים הפדגוגיים. במסגרת ההדרכה יבקר המד"פ בבתי הספר, יצפה בסטודנטים בעבודתם ויעריך את הוראתם.
בתוכנית "אקדמיה כיתה" מלווים הסטודנטים, בנוסף למדריך הפדגוגי הדיסציפלינרי, במנחה אקדמי של התוכנית, אשר נוכח בבתי הספר אחת לשבועיים, תומך בסטודנטים ברמת ההשתלבות בבית הספר והקשר עם המורה המכשיר ויועץ בשילוב פדגוגיה חדשה בהוראה.