התוכנית להוראת לשון עברית נלמדת לאורך ארבע שנים (שנה רביעית הינה שנת סטאז') בהיקף של 28 ש"ש, במתכונת דו-חוג, במסלול על יסודי או במסלול יסודי. במסלול יסודי ניתן לשלב את הלימודים עם תוכנית יהדות או חינוך מיוחד, ובמסלול על־יסודי ניתן לשלב עם תוכנית חינוך מיוחד, לימודי ארץ ישראל ויהדות.
לימודי חינוך הוראה ויסוד:
הלימודים כוללים קורסי פסיכולוגיה, קורסים בחינוך מיוחד, קורס בחירה בחינוך, אוריינות אקדמית, מבוא לסטטיסטיקה, שיטות מחקר כמותי/איכותני, אנגלית, לשון, מיומנות אקדמית ממוחשבת, ימי עיון חוגיים, תרבות ומורשת, מנהיגות בחינוך/חינוך לדמוקרטיה, זהירות בדרכים, חשיבה מחשובית, עזרה ראשונה ועוד.
לימודי דיסציפלינה:
הקורסים המוצעים במסגרת התוכנית מורכבים מקורסים תיאורטיים המעניקים תשתית ידע רחבה במגוון נושאים מכל תחומי הדעת של הבלשנות.
תחומים אלה כוללים סוגי עיון ולימוד בעברית לתקופותיה: לשון המקרא, לשון חז"ל, לשון ימי הביניים והעברית החדשה, ואלה יילמדו במסגרת ענפי המחקר השונים: הגה וצורות, תחביר, סמנטיקה וחקר השיח תוך שימת דגש במיוחד על לימודי השיח והרטוריקה כמחקר אינטרדיסציפלינרי, הנושק לתחומים רבים ומגוונים ובעיקר עומד על הזיקה ההדדית בין השימוש בלשון ובין התנאים והנסיבות המייצרים אותו. בחוג ללשון אנו מקיימים 9 קורסים העוסקים בחקר השיח, ברטוריקה ובפרגמטיקה ובכך ייחודו של החוג.
הלימודים בנויים במבנה הדרגתי שמתחיל בקורסי חובה במקצועות הבסיס, כמו: יסודות התחביר, תורת הניקוד ומבוא לרטוריקה בשנה א', ובהמשך קורסי חובה ובחירה על פני שנה ב' ושנה ג' ללימודים.
לימודי החינוך וההוראה משולבים בתוכנית וכוללים גם דידקטיקה של הוראת הלשון והתנסות בבתי הספר תוך התאם מלא לתוכנית הלשון של משרד החינוך.
כבוגרי התוכנית להוראת לשון עברית תהיו זכאים לשתי תעודות:
◄ תואר ראשון בחינוך (B.Ed)
◄ תעודת הוראה ללשון עברית
לצפיה בתנאי קבלה