M.Teach תואר שני בשילוב תעודת הוראה על-יסודי | המכללה האקדמית תל חי

למידע נוסף מלא פרטיך

השדות המסומנים ב * הינם שדות חובה

M.Teach תואר שני בשילוב תעודת הוראה על-יסודי

התכנית ללימודי תואר שני בהוראה (.M.Teach) הינה מתכונת לימודים אינטגרטיבית, המשלבת לימודים לתואר שני בהוראה עם לימודים לתעודת הוראה. מתכונת לימודים זו הינה מתכונת חדשנית במערכת ההכשרה להוראה בישראל. היא קיימת בארצות רבות ונמצאת במגמת התרחבות במדינות המפותחות.

בעידן המאה ה-21 זקוקה מערכת החינוך בישראל למורים מובילים, בעלי ידע ומיומנויות, המותאמות למציאות הדינאמית של חדשנות והתפתחות מתמדת.

על המורים להיות בעלי רמה פרופסיונאלית גבוהה במיוחד, הכוללת ידע רב בתחום החינוך ברמה אקדמית, מומחיות בתחום המקצועי ושימוש בפדגוגיה חדשנית, העוסקת בלמידה משמעותית בשילוב טכנולוגיה מתקדמת.
התוכנית משלבת לימודים לתואר שני עם לימודים לתעודת הוראה לבתי ספר על-יסודיים באחד מהתחומים הבאים: מתמטיקה, ביולוגיה, ארץ ישראל, יהדות, לשון עברית ואנגלית.

תכנית הלימודים:

התמחויות בתכנית:

בוגרי התכנית יהיו זכאים לתואר שני (.M.Teach) ולתעודת הוראה לבית הספר העל-יסודי באחד מהתחומים הדיסציפלינאריים הבאים:
מתמטיקה, ביולוגיה, ארץ ישראל, יהדות, לשון עברית ואנגלית.

• הוראת מתמטיקה
  • הוראת ביולוגיה
  • הוראת לימודי ארץ ישראל
  • הוראת לשון עברית
  • הוראת אנגלית
  • הוראת יהדות
  • התנסות מעשית

תכנית הלימודים לתואר .M.Teach בקמפוס אוהלו לחדשנות בחינוך ובהוראה, כוללת בתוכה פרק נרחב של לימודי פדגוגיה והתנסות בדיסציפלינה בה בחר הסטודנט להתמחות. במהלך ההכשרה יתנסו הסטודנטים מתוך כוונה להכיר וללמוד מקרוב תהליכי למידה והוראה בבתי הספר, כך שיהיו מבוססים על מיומנויות המאה ה-21. תכנית ההכשרה להוראה מעוגנת בסטנדרטים של מצוינות, כפי שנקבעו ע"י מדיניות משרד החינוך מבחינת ההישגים והיכולות המצופים מהמורים, ומדגישה היבטים של התפתחות קוגניטיבית, רגישות אנושית ואחריות ממלכתית, לאומית וסביבתית.

ההתנסות המעשית מתמקדת בהוראת הדיסציפלינה. בשנה הראשונה הסטודנט מתנסה במסגרת 'אקדמיה כיתה' בהוראת המקצוע שבחר, בתוך בית הספר במשך יום בשבוע, בצמוד למורהמכשיר ובליווי מדריך פדגוגי מומחה בהוראת הדיסציפלינה. בשנת הלימודים השנייה סטודנטים העומדים בכל חובות הלימודים יכולים להתחיל שנת התמחות בהוראה (סטאז') בפיקוח משרד החינוך ובליווי סדנת סטאז'.

הדרכה פדגוגית:

הקורסים וליווי ההתנסות הינם באחריות המדריכים הפדגוגיים. במסגרת ההדרכה יצפה המד"פ בסטודנט בביקוריו בבתי הספר ויעריך את הוראתו.
בתוכנית "אקדמיה כיתה" מלווים הסטודנטים, בנוסף למדריך הפדגוגי הדיסציפלינרי, במנחה אקדמי של התוכנית, אשר נוכח בבתי הספר אחת לשבועיים, תומך בסטודנטים ברמת ההשתלבות בבית הספר והקשר עם המורה המכשיר ויועץ בשילוב פדגוגיה חדשה בהוראה.

למה ללמוד M.Teach תואר שני בשילוב תעודת הוראה על-יסודי בתל-חי?

• במהלך הלימודים תתנסו בצורה מעשית באסטרטגיות הוראה מגוונות המאפשרות למידה משמעותית וחדשנית, הודות לפדגוגיה החדשנית שמוביל קמפוס אוהלו לחדשנות בחינוך ובהוראה עם בתי הספר האזוריים בגליל ובגולן, ולמתחמי ההוראה הייחודיים בקמפוס.
  • הלימודים משלבים למידה במתחמי הוראה ייחודיים הנמצאים בתוך הקמפוס, ובראשם מעבדת חדשנות - EduTech Innovation Lab המובילה של המכללה - מעבדה ייחודית הנותנת מענה משולב להוראת פדגוגיה טכנולוגית, הוראה מקוונת, סימולציות ועוד.
  • לימודים בגובה העיניים: אנו רואים בסטודנטים ללימודים מתקדמים מובילי חינוך ומנהיגים בתחומם. במהלך הלימודים ניתנת אפשרות לביטוי וצמיחה אישית תוך היכרות וליווי צמודים של הסגל ואווירה נעימה ופתוחה.
  • הקמפוס לחדשנות בחינוך ובהוראה של האקדמית תל-חי מתהדר בלמעלה מ- 90% השמה במגוון תפקידים במסגרות החינוך השונות.
  • מחקרים מוכיחים - אקדמאים שעשו הסבת אקדמאים להוראה מרגישים יותר סיפוק ומתמידים יותר במערכת.
  •  במכללה האקדמית תל-חי תיהנו מאווירת לימודים שונה מכל מה שהכרתם על רקע נופי הגולן הקסומים וקהילת סטודנטים איכותית חמה ומשפחתית.

איך זה עובד ?

משך הלימודים שנתיים

• בשנה הראשונה: יום לימוד אחד בשבוע בקמפוס אוהלו, ויום התנסות בבתי הספר. הלימודים כוללים מבואות בדרכי מחקר, תיאוריות במנהיגות חינוכית, קורסי מבוא בחינוך וחשיבה מסדר גבוה וכן לימודי דידקטיקה והתנסות בהוראה.
  • בשנה השנייה: יום לימודים אחד בקמפוס אוהלו, הלימודים כוללים קורסי התמקצעות בהיבטים שונים של תורת ההוראה, כגון: שימוש בהיבטים טכנולוגיים ובפדגוגיה חדשנית, דרכי הערכה, למידת חקר, היבטים פסיכולוגיים ורגשיים של תפקיד המורה ועוד.
  • בנוסף, הלימודים כוללים קורסים מקוונים ויתכנו ימים מרוכזים במהלך התואר - במהלך חופשות בתי הספר/קיץ.

לצפיה בתנאי קבלה

מידע נוסף

בוגרים ובוגרות

• בוגרי המכללה האקדמית תל-חי מבוקשים מאוד במגזר הציבורי, הקהילתי והפרטי, זאת בזכות הכשרה מקצועית וייחודית, הכוללת בתוכה התנסות מעשית.
  • לימודי חינוך והוראה מכשירים אתכם למגוון רחב של אפשרויות תעסוקה בתחום. בנוסף לחינוך הפורמאלי, תואר בחינוך והוראה מעניק לכם כלים להוביל תפקידים רבים גם במסגרת חינוך בלתי פורמאלי ובתוך הקהילה, בין אם בעמותות, בתי ספר דמוקרטיים, אנתרופוסופיים, פנימיות, מתנ"סים וחוגים, תפקידי ניהול מובילים כרכזים חברתיים ועוד.
  • בוגרנו משתלבים גם במקצועות הטיפול, וממשיכים להתמחות במקצועות טיפוליים כגון: טיפול בעזרת בע"ח, תרפיה באמנויות, תרפיה בתנועה ובמוזיקה ועוד.