טיפים ללימודים עם ZOOM
טיפים ללימודים עם ZOOM
מגיפת הקורונה שיבשה את החיים שלנו לגמרי, ופתאום משהו כל כך מובן מאליו כמו הרצאות באוניברסיטה – הופך להיות מאתגר מאוד. עבודה בקפסולות, לימודים בקבוצות קטנות או בכלל לימודים רק מהבית דרך הזום. המציאות החדשה הזאת שונה מאוד ממה שהתרגלנו אליו, ועכשיו המאמץ העיקרי הוא לאמץ את השגרה החדשה ולעשות מה שאפשר כדי להפיק ממנה את המקסימום. ולכן ריכזנו עבורכם את הטיפים המרכזיים ללמידה מרחוק – כך שתהיה יעילה ומהנה ככל האפשר.
השלב הראשון: לארגן את סביבת הלמידה והעבודה
זה נשמע מאוד טריוויאלי, אבל בפועל זה דבר שכדאי להקדיש לו מחשבה והתארגנות מראש. אחרת הנטייה היא פשוט לאלתר לפני השיעור, ולהישאר במיטה או להימרח על הספה. אם זה נוח ויעיל עבורכם – מצוין, אבל מהניסיון שלנו רוב האנשים כן צריכים סביבה מוגדרת שתהיה פינת העבודה והלימודים.
אנחנו ממליצים לארגן פינה מסודרת ליד שולחן, עם כיסא נוח, חיבור לחשמל וכמובן קליטה טובה של האינטרנט. אם אתם צריכים איתכם עוד אביזרים כמו כלי כתיבה וכו' – כדאי מאוד לארגן אותם מראש.
היתרון של סביבת עבודה מוגדרת היא, שזה עוזר למוח להתפקס ולעשות את ההפרדה שבין שעות הפנאי לבין שעות הלימודים. זה עוזר לריכוז וגם להרגשה הכללית – כאשר אתם נמצאים בשעות הפנאי, הן מוקדשות אך ורק בשבילכם. לא יהיו סיכומים מפוזרים מסביב.
השלב השני: תכנון של לוח הזמנים וסדר היום
מהניסיון של הסטודנטים שלנו במכללת תל חי, לוח זמנים מאורגן הוא דבר משמעותי בשביל למידה יעילה – ועל אחת כמה וכמה בתקופה הזו, כאשר קל יותר להיסחף בגלל חוסר המסגרת.
יש אנשים שרגילים לתכנן את לוח הזמנים ועבורם זה רק טבעי, אבל עבור רובנו – ובמיוחד עבור כל מי שלא רגיל לעבוד כעצמאי ולנהל את סדר היום, זה דבר מורכב יותר.
אנחנו ממליצים להתחיל מלוח הזמנים האקדמי בתור הבסיס, בגלל שהשעות בו כבר מובנות. סביבו תוכלו להוסיף משימות שונות שחשוב לכם לבצע בכל יום, ובמיוחד אם אתם גם עובדים מהבית במקביל ללימודים מרחוק.
כדאי למקם את לוח הזמנים במקום בולט ונגיש, כך שהוא תמיד יהיה לידכם כשתצטרכו. בצורה כזו אתם בונים לעצמכם את המסגרת, דבר שיקל עליכם לבצע את המשימות שאתם רוצים ולהישאר מפוקסים על המטרה.
אביזרים ועזרים
באופן טבעי הלמידה מרחוק מתבססת על לפטופ, אבל יש עוד כל מיני דברים קטנים שיכולים לעזור לכם ולהפוך את החיים לקלים יותר.
למשל – עבודה עם מסך מחשב גדול. אם יש לכם בבית מסך גדול יותר, אנחנו ממליצים לחבר את הלפטופ למסך הגדול. זה יקל עליכם לקרוא ולכתוב כל מה שתצטרכו.
אם גרים בבית כמה אנשים שלומדים ועובדים מרחוק, פריט כמו אוזניות יכול להקל מאוד על החיים של כולכם. כך לכל אחד יהיה את השקט שלו להקשיב להרצאות, ואת השקט שלו להתרכז רק בדברים שהוא צריך לעשות.
וכמובן כלי כתיבה, קלסרים ודפדפות וכל דבר אחר שאתם צריכים במהלך ההרצאות.
יש גם מגוון של תוכנות שיעזרו לכם ללמוד בצורה טובה ויעילה. מלבד מערכת הלימודים של מכללת תל חי, כדאי להתקין גם תוכנות שמאפשרות לכם לחסום את הגישה לאתרים שונים – למשל פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות. רוב התוכנות מאפשרות להגדיר אילו אתרים לחסום ולכמה זמן. כך לפני שתיכנסו להרצאה תוכלו לבצע את החסימה, שתיפתח כשתסיימו. זה מקל מאוד במיוחד על מי שסובל מהפרעות קשב וריכוז, ונוטה כל הזמן לפנות להסחות דעת שונות.
שומרים על שגרה בריאה
אין שום ספק כי הלימודים במכללת תל חי הם שלב משמעותי בחיים, והם דורשים את ההשקעה ותשומת הלב שלכם. אך כדי לצלוח את התקופה הזו בהצלחה, חשוב לא פחות להקדיש זמן ומחשבה גם על אלמנטים נוספים בחיים שלכם. במיוחד עכשיו בתקופה כל כך לחוצה ומלאת סטרס כדאי מאוד לשים דגש על הדברים הכי בסיסיים וחשובים לבריאות שלנו: ללכת לישון בשעות קבועות ולישון לפחות 6 שעות בלילה, לשמור על תזונה מאוזנת שכוללת ארוחות מסודרות ומגוונות, ולבצע פעילות גופנית עד כמה שאפשר – במסגרת המגבלות וכמובן בלי לסכן את עצמכם.
בתקופה כזו אפילו דבר פשוט כמו לקום בבוקר בשעה קבועה, לצחצח שיניים, להוריד את הפיג'מה וללבוש את הבגדים הרגילים שלכם – הופך להיות דבר משמעותי. זה עוזר לשמור על השגרה ועוזר להפריד בין שלב השינה והמנוחה, לבין החלק הפרודוקטיבי של היום.
כמובן שאי אפשר להתעלם מכך שלימודים אקדמיים הם דבר מלחיץ בפני עצמו, ובשילוב עם המצב הנוכחי – הסטרס יכול להיות אפילו יותר גבוה, וסטודנטים רבים נוטים לסבול מחרדות, דיכאון וכדומה. אם אתם מרגישים קושי להתמודד עם המצב, דעו שאתם לא לבד ומה שאתם חווים הוא טבעי לחלוטין. חשוב מאוד לפנות ולקבל עזרה וסיוע, כי שמירה על הנפש שלנו חשובה לא פחות משמירה על הבריאות הפיזית.
לומדים ביחד למרות הריחוק הפיזי
אחד הדברים המיוחדים במכללת תל חי היא האווירה הסטודנטיאלית, והלימודים בסביבה שונה ומגובשת. לצערנו חלק מזה נפגע בגלל הלמידה מרחוק, אבל בכל זאת אנחנו ממליצים לנסות ולשמור על קשר עם סטודנטים אחרים ולארגן קבוצות למידה – אפילו כרגע, כאשר הלמידה מבוצעת מרחוק ויש הרבה מגבלות של ריחוק פיזי.
למשל אפשרות אחת היא לקבוע קבוצת למידה משותפת דרך הזום. אפשרות אחרת היא לפתוח קבוצות בפייסבוק או בוואטסאפ, כדי שתוכלו לשאול שאלות ולעזור אחד לשני.
אחד היתרונות של הלמידה מרחוק היא האפשרות להתקדם בקצב שלכם, ואם יש נקודה שלא הבנתם – לעצור ולהתעכב עליה. נצלו את האפשרות לשאול סטודנטים אחרים ולהתייעץ איתם, וכמובן גם לענות לשאלות של סטודנטים אחרים – כדי לחזק את ההבנה שלכם בחומר.