כל מה שצריך לדעת על לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה
FatFish | 22.06.20

פסיכולוגיה היא תורה העוסקת בחקר הנפש, התודעה וההכרה והשפעת כל אלו על ההתנהגות האנושית. מדובר בתחום מחקר מדעי מרתק שלא בכדי מושך אליו רבים. באמצעות רכישת ידע על יסודות הנפש וההתנהגות האנושית, אנשים יכולים להבין את עצמם טוב יותר, כמו גם להבין טוב יותר אחרים. פסיכולוגים ממלאים תפקיד חשוב וחיוני במערכת הבריאות, ובחיים באופן כללי, בכך שהם עוזרים לאנשים הסובלים מבעיות בבריאות הנפש, מבצעים פסיכותרפיה, חוקרים אפשרויות טיפול שונות וחדשות ומלמדים מטופלים כיצד להתנהל עם הסימפטומים שלהם בצורה יעילה. 

מדוע ללמוד פסיכולוגיה?

עבור אנשים מסוימים ההתעניינות בפסיכולוגיה מונעת על ידי הרצון לפתח קריירה בתחום. אחרים פונים ללימודי פסיכולוגיה זה כדי להעשיר את הידע האישי שלהם או על מנת לעזור לעצמם להתמודד עם החיים בצורה טובה יותר. לא משנה מה הסיבה שמביאה אתכם ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה, הבנה טובה יותר של נושאים בתחומי הרגש, המוטיבציה, האהבה, הקוגניציה והתקשורת, לצד היכרות עם שיטות מחקר כאלו ואחרות, תשמש אתכם היטב בתחומים רבים בחיים. 

החשיבות של פסיכולוגיה בחיינו

לפסיכולוגיה יש מטרות רבות ובין העיקריות בהן היא להסביר, לתאר ולחזות את ההתנהגות האנושית. יש פסיכולוגים שתורמים רבות להבנה הבסיסית של האופן בו אנשים חושבים, מרגישים ומתנהגים. פסיכולוגים אחרים עובדים במסגרות שונות במטרה לפתור בעיות שמשפיעות על חיי היום יום. ולבסוף ישנם פסיכולוגים שמקדישים את חייהם כדי לעזור לאנשים המתמודדים עם בעיות בתחום בריאות הנפש. אומנם עבודתם של פסיכולוגים עשויה להיות מגוונת ביותר אך כולם חולקים מטרה אחת ויחידה: לעזור לאנשים לחיות חיים טובים יותר ולעזור לכם ללמוד להתמודד עם הסימפטומים של הבעיה עמה מתמודדים, בצורה טובה יותר. 

אפשרויות תעסוקתיות

פסיכולוגיה היא אומנם תחום יחסית צעיר בהשוואה לתחומי הרפואה, הפילוסופיה, הביולוגיה או הסוציולוגיה. אך למרות גילה הצעיר, הפסיכולוגיה ממלאה תפקיד אדיר בעולם כיום ואפשרויות התעסוקה בתחום זה רבות. פסיכולוגים מועסקים במרפאות לבריאות הנפש, בתי חולים, בתי ספר, מכללות ואוניברסיטאות, משרדים ממשלתיים, ארגונים, עסקים פרטיים ועוד. כמו כן ישנם פסיכולוגים אשר פותחים קליניקות פרטיות ומקבלים מטופלים. 

בין תחומי ההתמחות של פסיכולוגים:

  • פסיכולוגיה קלינית

  • פסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית

  • פסיכולוגיה חינוכית

  • פסיכולוגיה התפתחותית

  • פסיכולוגיה שיקומית

  • פסיכולוגיה רפואית

  • ועוד

כדי לעסוק כפסיכולוגים מן המניין יש להירשם גם ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני ולסיים התמחות. כמו כן ניתן לבחור בתחומי המחקר כאשר בחירה במסלולים אלו אינה דורשת התמחות. 

המדע מאחורי תורת הנפש

אם אתם מתעניינים בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה תחום זה אכן בעל זיקה לעולמות הסוציולוגיה ומדעי החברה, אך בד בבד מסתמך על שיטות מדעיות כדי לשאול שאלות ולהגיע לתשובות. פסיכולוגיים לא פעם שינו השקפות חיים שלמות וסיפקו תשובות המסייעות בפתרון בעיות בעולם האמיתי. הפסיכולוגיה מסתמכת על שיטות אמפיריות ומסוגלת לגלות קשר בין משתנים שונים. פסיכולוגים שעוסקים בתחום המחקר עורכים ניסויים ומשתמשים במגוון טכניקות כדי לחקור את המוח וההתנהגות האנושית. 

התמודדות עם בעיות באמצעות נקודות מבט שונות

פסיכולוגים בוחנים סוגיות שונות בדרכים מגוונות ועל ידי נקודות מבט שונות. ישנם פסיכולוגים שיכולים לבחון את ההשפעות הביולוגיות על התנהגות מסוימת, ישנם כאלו שיכולים לבחון את ההשפעות הקוגניטיביות, אחרים יבחנו את ההשפעות ההתנהגותיות, האבולוציוניות ועוד. כל נקודת מבט שכזו עוזרת לתרום להבנה חדשה ולהרחיב את זווית הראייה בנושא. 

למעשה אין דרך אחת נכונה לראות את הדברים, לכל נקודות המבט יש מקום וכל נקודת מבט עוזרת לאופן בו מבינים את הנושא ומתמודדים אתו. כמו כן נקודות המבט השונות עוזרות לחוקרים בתחום הפסיכולוגיה לנתח את ההשפעות השונות על התנהגות מסוימת ולהציג פתרונות רב צדדיים לעידוד התנהגויות טובות ובריאות יותר. 

למי לימודי פסיכולוגיה מתאימים?

אנשים שונים נמשכים ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה מסיבות שונות ומגוונות. יחד עם זאת, אלו שהולכים ללמוד את התחום צריכים להיות בעלי יכולת לימוד טובה על מנת לצלוח את מסלול הלימודים וההכשרה. כמו כן אנשים שהולכים למסלול לימודי פסיכולוגיה צריכים להיות רגישים, בעלי יכולת הקשבה והכלה, עליהם להיות יציבים בנפשם ובעלי יכולת ניתוח טובה על מנת לזהות ולאבחן את מקור הבעיה ולהציע טיפול יעיל ומתאים. כמו כן על הפסיכולוגים להיות בעלי זיקה לתחום בו הם מתמחים. 

מהלך הלימודים

סטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה לומדים כלי מחקר וניתוח שיעזרו להם להבין באופן יסודי את נפש האדם, ההכרה והתודעה והשפעתן על התנהגותו של האדם. מסלולי הלימודים השונים מפגישים את הסטודנטים עם עולמות תוכן מגוונים, ידע תאורטי, תאוריות התנהגותיות, מתודולוגיות שונות והתנסות מעשית. ניתן ללמוד פסיכולוגיה במסלולים שונים, לרבות מסלול חד חוגי ודו חוגי. המסלול השני מאפשר לשלב את הלימודים עם נושא נוסף בתחומי התקשורת, החינוך, הכלכלה, מדעי החברה וההתנהגות, ניהול ועוד. 

סטודנטים ללימודי פסיכולוגיה גם יתבקשו לבחור מסלול התמחות שהם מעדיפים ולהעמיק את הידע שלהם בתחום שבחרו עד לקבלת שליטה מלאה. הלימודים עצמם נמשכים כשלוש שנים וניתן להירשם ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטאות ומכללות שונות ברחבי הארץ. 

אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי תואר ראשון

יש לציין כי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינו מאפשר לעסוק בפסיכולוגיה בפועל, לשם כך יש לרכוש תואר שני. יחד עם זאת בוגרי התואר כן יכולים להשתמש בידע שרכשו לאפשרויות תעסוקתיות רבות בתחומי הדרכה וייעוץ. לרוב בוגרי תואר ראשון בתחום משתלבים בחברות השמה, חברות כוח אדם או במחלקות משאבי אנוש של חברות מסוגים שונים. 

במידה וברצונכם לקבל הסמכה ולעסוק כפסיכולוגים עליכם להירשם ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה. בתום הלימודים, לאחר תקופת הסכמה והתמחות ומילוי כל הדרישות האקדמאיות תוכלו לעסוק בתחום ולעבוד כפסיכולוגים בקליניקה פרטית, בבית חולים, במוסדות שיקומיים ועוד.

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
252923
8GYH1-uRsCChxEHWm0S5St6eKSCgA2tmCF3pu4JWzOE
1
דברו איתי!
form-dBGqd8BqrY-BriaLsz0Jc22PCFgtV_AF1B_ZbO6X4Uc
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form