לימודים אקדמאיים מרחוק בתקופת הקורונה

לימודים אקדמאיים מרחוק בתקופת הקורונה
FatFish | 22.06.20

מעסיקים שולחים את עובדיהם לחל"ת או לעבודה מהבית, הקניונים ומרכזי הבילוי סגורים, אנשים מסתובבים ברחוב עם מסיכות וכפפות ובאופן כללי נראה שהמילה "שגרה" שייכת להיסטוריה – וגם עולם האקדמיה מגיב בהתאם. כחלק מהשינויים בשגרה שאנחנו חווים בתקופה האחרונה, גם שערי האקדמיה נסגרו ואילצו את הסטודנטים לעבור ללמידה מרחוק. בשבועות האחרונים מכללת תל חי, כמו גם יתר המוסדות האקדמיים בארץ וברחבי העולם, עברו למודל של לימודים מקוונים דרך הרשת. השיעורים מתנהלים דרך הרשת, אין מפגשים "אמיתיים" בין הסטודנטים לבין המרצים וגם הסטודנטים מנסים להתרגל לשגרת הלימודים החדשה והמוזרה. במצב כזה, בו הימים ה'רגילים' נותרו איפשהו מאחור, סטודנטים נאלצים לבנות לעצמם לו"ז מחודש – ולעתים הדבר כרוך באתגר לא קטן. המומחים של תל חי כאן איתכם עם טיפים מעולים שיסייעו לכם לצלוח את התקופה הזו בשלום ולהצליח ללמוד.

1. נהלו לו"ז קבוע

לבלות יום שלם מול המסך זו לכל הדעות מעמסה לא פשוטה. מאידך, גם להזניח את הלימודים לכמה ימים זה לא תרחיש רצוי כל כך. מה עושים? מוצאים את האיזון. הלמידה מרחוק יכולה להסיט אותנו מהר מאוד מהלו"ז הקבוע שלנו. אנחנו מבלים בבית, הטלוויזיה נמצאת במרחק נגיעה (וגם המיטה והמקרר ובקיצור – כל מה שהוא לא לימודים), השיעורים מתנהלים פעמים רבות שלא בלייב ואנחנו יכולים לצפות בהם גם בזמנים הנוחים לנו – כל זה, בתוספת הקושי שבבידוד הכפוי, עלולים לגרום לנו לדחיינות או לעבודה מאומצת בשעות פחות אפקטיביות. נסו לנהל לו"ז קבוע עם סדר יום המורכב משעות בהן מתקיימים השיעורים החיים, הקדישו זמן למילוי מטלות שונות וצרו יומן שיאפשר לכם לעקוב אחר הלו"ז החדש. 

2. תכננו את הלימודים בהתאם לרמת הריכוז

כשאנחנו נמצאים בשגרת לימודים סטנדרטית, קל לנו יותר להיות מרוכזים בלימודים בשעות בהם הם מתקיימים. המוח שלנו מתאים את עצמו לסיטואציה. כשאנחנו בבית, האיזון הזה מעט מופר ואנחנו צריכים "לאלף" ולהרגיל את עצמנו לרמת ריכוז גבוהה – בלי שתהיה הלימה בין הצורך הזה לבין הסביבה שלנו. במקרה הזה, אתם מכירים את עצמכם הכי טוב. אם אתם יודעים שאתם עירניים יותר בשעות הבוקר ועייפים יותר בשעות הצהרים והערב – העדיפו להתחיל את היום עם המטלות וההרצאות. אם אתם טיפוסים ליליים ומתרכזים יותר כשהעולם שקט וכולם הולכים לישון, נסו בכל זאת לא לרכז את כל העבודה ללילה אך שמרו גם מטלות שיהיה לכם קל יותר לבצע בשעות הללו (למשל – לצפות בהרצאה ביום ולמלא את המטלות בערב). נוסף על כך, נסו לקיים תיעדוף נכון של המשימות שלכם בהתאם למידת ההשקעה הרצויה. האזנה פסיבית להרצאה אינה דומה לכתיבת עבודה או להגשת תרגיל סבוך – ולכן ערכו תיעדוף משימות בהתאם לצרכים האישיים שלכם ובהתאם לצורך העולה מכל משימה.

3. קבעו תרגול עם חברים

מוטיבציה קבוצתית היא דרך מעולה להצליח בלימודים או בשלל משימות אחרות – אך כאן, מעצם היותנו בבידוד, הדבר הופך למורכב יותר. אם חסרה לכם חברה אנושית ואתם מרגישים שתצליחו להתרכז טוב יותר עם אנשים נוספים, קבעו סשנים מרוכזים ללימוד עם חבריכם לכיתה באמצעות שימוש באפליקציות הייעודיות. תוכלו ממש ללמוד יחד, להאזין יחד להרצאות ולסכם אותן, לבצע יחד תרגילים וכדומה, או פשוט לעסוק כל אחד במטלותיו שלו (אם אתם לא לומדים יחד אך שניכם סטודנטים) ולקבוע יחד לו"ז מסודר. הדבר ישפר את ההישגים שלכם באופן משמעותי ועתיד לסייע לכם להתרכז ולשאוב מוטיבציה מחבריכם. 

4. ארגנו סביבת לימודים מסודרת

סביבת עבודה נעימה ומסודרת המיועדת רק ללימודים היא דרך מעולה לשמור על ריכוז ולהבטיח לעצמכם שתצליחו להקדיש את המשאבים ללמידה. כשאנחנו עובדים בסביבה מבולגנת בה יש חפצים נוספים או משותפת עם אנשים נוספים בבית, המוח שלנו מקבל אותות של עומס ולא מצליח שלא להתפתות מהגירויים סביב. התוצאה: אתם משקיעים פחות אנרגיה בלמידה. ארגנו לכם פינה נעימה וייעודית עם חומרי הלימודים, המחשב, אוזניות וכסא נוח – ותראו רק טוב!

5. הרגלים נכונים במהלך השיעור

הסביבה החדשה בה אנו לומדים באופן מקוון עלולה למנוע מאיתנו להתייחס אליה ברצינות ולכן חשוב להתארגן בהתאם לכל שיעור, להשאיר את הפיג'מה הרחק מאחור ולהתכונן ללמידה ממש כמו כל שיעור רגיל. מלבד ההופעה החיצונית, חשוב להיות מעורבים ככל שניתן בשיעור – לשאול, להעיר הערות כשנדרש ולסכם את הנאמר בשיעור. בנוסף, מומלץ מאוד להימנע ממסיחי דעת במהלך השיעור – סגרו את הטאבים הנוספים שאינם קשורים ללימודים, שימו את הטלפון על שקט והתרכזו במהלך השיעור ככל שניתן.

6. הימנעו מהסחות דעת

כשאנחנו בבית קל לנו הרבה יותר "להיכנע" למסיחי דעת שונים – החל מצפייה בטלוויזיה, דרך משחק בנייד ועד לגלילה אינסופית של הפיד שלכם ברשתות החברתיות. אם הלימודים חשובים לכם ואתם באמת רוצים להיות פרודוקטיביים, אתרו את מסיחי הדעת ששואבים מכם את הזמן הרב ביותר ונסו להימנע מהם ככל שניתן. אנחנו עובדים בסביבה מקוונת וקשה עד בלתי אפשרי להתנתק מהאינטרנט לגמרי, אך מספיק שתסגרו את הלשוניות שאינן קשורות ללימודים ותניחו את הטלפון בצד בזמן שאתם עוסקים בלמידה כדי להקל עליכם להצליח להתרכז. היום יש לא מעט אפליקציות נחמדות שנועדו במיוחד כדי שנוכל להתרכז במטלות שאנחנו צריכים להשלים, ולא נתפתה להסחות דעת. האפליקציות האלה מתגמלות את המשתמשים בהם בדרכים שונות על כל פרק זמן בו הם לא עסקו במה שהם אמורים לעשות ובכך גורמים למוטיבציה מוגברת וממריצים אותנו להתרכז. נסו זאת!

7. זכרו – בסוף זה יעבור

זוהי תקופה מאתגרת ובהחלט לא צפויה, אך גם היא תעבור. נסו לשאוב מהזמן הזה את הטוב, התרכזו בחיובי ואולי אפילו תיהנו מהחופש שנחת עליכם כך פתאום – בסוף כולנו נשוב לשגרה טובה!

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
252678
qmlVK5Kmk4cVQRTrLdB6HsDxtz40T39XYR9s18SvGjk
1
דברו איתי!
form-PhIlYWgTC7OFZSjFicuFdWwcPp-14mfuUINIGofyEFw
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form