למי מתאים תואר במדעי המחשב?

תואר במדעי המחשב בתל-חי
FatFish | 19.11.20

תעשיית ההיי-טק בישראל היא בין המצליחות בעולם, ולא בכדי. עולם המחשבים דורש מהעוסקים בו כישורים אנליטיים מתקדמים אך גם גמישות מחשבתית ושאפתנות גבוהה, תכונות האופייניות לסטודנטים בארץ. זהו תחום דינמי ומרתק המציע אפשרויות מגוונות להתפתחות מקצועית, ולכן הוא מושך אליו מועמדים רבים מידי שנה. אך האם תואר במדעי המחשב אכן מתאים לכם? כדי לענות על השאלה הזאת, מומלץ לקרוא על התחום וללמוד עליו.

תוכנית הלימודים של התואר

תחום המחשבים נחשב היום לתחום פורץ דרך, המחייב אותנו לאמץ דרכי חשיבה חדשות ודינמיות. הלימודים, הנמשכים שלוש שנים, חושפים בפני הסטודנטים את העולם החדשני הזה, וכוללים לימודי ליבה ולימודים מורחבים, בהתאם לתחומי העניין של הסטודנט או הסטודנטית. הסטודנטים מוזמנים להרחיב את הידע שלהם בענפים השונים של המקצוע, כאשר בדרך כלל מוצעים תכנים מסוגי שונים:

  • פיתוח תוכנה: תחום עיסוק זה נחשב לאחד המבוקשים ביותר היום, והוא מציע אופק קריירה מרתק ומתגמל. במסגרת תואר במדעי המחשב יוכלו הסטודנטים לרכוש מיומנויות תכנות, להכיר שפות תכנות, ללמוד על ארכיטקטורת תוכנה, ולהרחיב את הידע שלהם גם בתכנות לעולם ה-web וה-mobile. המטרה המרכזית של לימודים אלו היא להציג בפני הסטודנטים את עולם פיתוח התוכנה, ולהעניק להם את הכלים הדרושים להם כדי להצליח בו.

  • אינטרנט: לפני עשרים שנה זה היה נראה כמו חלום רחוק, אך כיום רשת האינטרנט הפכה להיות שחקן מרכזי בחיים שלנו, ובמידה רבה היא פותחת בפנינו אפשרויות לדרכי חיים חדשות. לכן, לימוד טכנולוגיית האינטרנט הוא קריטי כל כך, ובמסגרת לימודי תואר במדעי המחשב הסטודנטים יחשפו גם לתחום זה. בין היתר, הסטודנטים ילמדו להתמצא ביישום בסיסי נתונים ויעמיקו את המיומנויות שלהם בתחום פיתוח אפליקציות.

  • מערכות Real-Time: מערכות זמן אמת הן כיום כלי הכרחי לניהול שגרת חיים מודרנית. מערכות אלו מאפשרות לנו להגדיר מגבלות זמן וביצועים וניתן למצוא אותן בין השאר בתחום התקשורת הסלולארית, החשובה כל כך בימינו. בדומה לתחומי הלימוד אחרים, גם לימוד של מערכות בזמן אמת מספק לסטודנטים כלים מעשיים שיאפשרו להם למצוא את דרכם בתחום ולפתח קריירה מתגמלת ביותר.

  • למידה חישובית: בכל רגע בחיים המודרניים אנו חשופים לכמויות אדירות של מידע – סרטונים, תמונות ומידע ברשת האינטרנט ובטלפונים חכמים. זה אומנם נראה לנו טבעי, אך העברת הנתונים הללו היא פרי מאמץ אדיר של המומחים בתחום. תהליכי עיבוד אותות הם המאפשרים לנו להפיק ולנהל את כל גודש המידע הזה, ולימודי מחשבים יכולים להעניק לסטודנטים את הכישורים הדרושים כדי לעסוק בתחום המסקרן והמאתגר הזה.

  • בינה מלאכותית: כיום כבר לא מדובר במדע בדיוני. כמעט כל אחד מאתנו יוצר לדוגמה מדי יום קשר עם בוטים שונים, ותחום זה צפוי להתפתח לכיוונים חדשניים ומסעירים. לימודי תואר במדעי המחשב חושפים בפני הסטודנטים את העולם החדש הזה – עולם של אינטליגנציה מלאכותית ומערכות לומדות ומעניקים להם הזדמנות להשתלב בתחום.

למי זה מתאים?

לימודי תואר במדעי המחשב הם מרתקים אך גם תובעניים מאוד, ולכן התנאי הבסיסי הראשוני הוא אהבה לתחום ורצון עז להצליח בו. מלבד משיכה לתחום, לימודי מחשב דורשים גם הבנה אנליטית ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה; תכונות אלו הן המאפשרות לעוסקים בתחום ליצור ולהתפתח בו, ולהגיע להישגים מרשימים.

מעבר לתכונות האישיותיות, לכל תוכנית ולכל מוסד תנאי קבלה משלו, ואך בדרך כלל המועמדים יידרשו לעמוד בתנאים הבאים:

  • תעודת בגרות: זכאות לתעודת בגרות נחשבת לתנאי בסיסי לקבלה ללימודים אקדמיים, אך כשמדובר בתואר במדעי המחשב, לרוב ייבחנו גם הציונים שקיבלו המועמדים במקצועות המתימטיקה. ההנחה היא כי מועמד שהצליח בלימודי המתימטיקה יהיה בעל סיכויי הצלחה גבוהים יותר להשלים את התואר.

  • ציון פסיכומטרי: ציון הפסיכומטרי מהווה אינדיקציה נוספת באשר ליכולותיו של המועמד, כאשר בדרך כלל מוסד הלימודים ישקלל ציון זה עם ציוני תעודת הבגרות.

  • עברית ואנגלית: לימודים אקדמיים בישראל מתנהלים בעברית ולכן הסטודנט נדרש לדעת היטב את השפה. מועמדים שעברית אינה שפת האם שלהם יידרשו לעיתים למבחן ידע. גם השפה האנגלית היא מרכזית ללימודים האקדמיים, ונדרש ציון פסיכומטרי או מבחן מקביל כגון מבחן ר"ם.

תנאי קבלה אלו הם כאמור תנאים משתנים שהמטרה המרכזית שלהם היא לבחון את מידת התאמתם של המועמדים למסלול הלימודים. עם זאת, אם לימודי תואר במדעי המחשב מושכים אתכם, ואם אתם משוכנעים שתוכלו להצליח בתחום, תמיד תוכלו לפנות לוועדת חריגים, גם אם אתם לא עומדים בכל תנאי הקבלה שנקבעו.

כיצד בוחרים מוסד לימודים?

אם החלטתם לבחור בלימודים במדעי המחשב, השלב הבא הוא לאתר את מוסד הלימודים המתאים עבורכם. זוהי אינה בחירה טריוויאלית, ועליכם להתחשב לא רק במוניטין של המוסד, אלא גם בתוכן שהוא מציע, בסגל האקדמי ובשירותים שהמוסד האקדמי מעניק לסטודנטים. כאשר אתם שוקלים את האפשרויות השונות, שימו לב לנקודות הבאות:

  • תחום הלימודים המעניין אתכם: לימודי מדעי המחשב כוללים תחומים שונים, וכל מוסד אקדמי מעסיק מרצים המתמחים בנושאים אחרים. אם אתם יודעים מה הכיוון שלכם, קראו על תוכנית הלימודים של המוסד, על המרצים המלמדים בו, ושאלו את עצמכם מה מושך אתכם בתחום. אם אינכם בטוחים באשר לכיוון המקצועי שלכם, תוכלו לבחור מוסד אקדמי המציע מסלולי התמחות מגוונים.

  • ניסיון מעשי: עולם המחשוב וההיי-טק שם דגש לא רק על השכלה, אלא בעיקר על ניסיון. לכן, במידת האפשר בחרו מוסד לימודים המעניק לכם הזדמנות להכיר מקרוב את תחום המחשוב ומאפשר לכם לרכוש ניסיון מעשי כבר בזמן הלימודים.

  • ניסיון אקדמי: בנייה של תוכנית אקדמית עשירה ואפקטיבית היא תהליך שלעיתים נמשך כמה שנים. לכן, מומלץ לבחור תוכנית לימודים שכבר השלימה כמה מחזורי לימודים. כדי לבחור בתוכנית המתאימה כדאי לקרוא עליה, לדבר עם הבוגרים שלה ולנסות להכיר את הצוות שילווה אתכם לאורך הלימודים.

לסיכום, אם תחום המחשבים מרתק אתכם, אם אתם בעלי חשיבה מקורית ויכולת אנליטית – ייתכן מאוד שלימודי מחשב נועדו בדיוק בשבילכם. השלב הבא הוא לבחור את מוסד הלימודים שיעניק לכם את הכלים הדרושים להתפתחות מקצועית ולהצלחה בתחום.

 

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
253399
96CjK4po0u5DuY9DkTEEseQb9HHg992nmi6OfvQzJ0M
1
דברו איתי!
form-07wIvfS6_rtBw1Vwc6ss2Am7OBMB1nfCPS2V8Uj8Kws
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form