איך מודדים עפיצות ביין אדום? | המכללה האקדמית תל חי

איך מודדים עפיצות ביין אדום?

איך מודדים עפיצות ביין אדום?

פתרונות מפתיעים הוצגו באקתון מיוחד שהתקיים במכללה האקדמית תל-חי בשיתוף יקבי הגולן והרי גליל

האקתון WINEOVATION, שהתקיים בשבוע האחרון, היה האקתון מרתק שעסק באתגרי עולם היין בחסות מרכז יזמות וחדשנות תל-חי ובשיתוף פעולה עם יקבי רמה"ג והרי גליל אשר התגייסו בזמן קצר למשימה. כשמונים משתתפים הכוללים סטודנטים לתואר ראשון ושני מהמכללה האקדמית תל-חי ממגוון חוגים בליווי של ייננים, מנטורים ואנשי סגל, חברו יחד להתמודד עם שני אתגרים - מציאת פתרון מהיר, אובייקטיבי ובר השוואה למדידת רמת עפיצות ביין אדום והצעה לשיטת איטום בקבוק יין חדשנית, ידידותית לסביבה תוך שמירה על סטנדרטים של איכות, מיתוג וכשרות.

שמונה צוותים חדורי מטרה התמודדו עם תחום חדש וזר להם לחלוטין ובאמצעות מחקר מעמיק וזריז ומפגש עם מומחי תוכן הביאו את המשתתפים לנקודת הסיום עם פתרונות מרתקים וחדשניים שהפתיעו וריגשו את נציגי היקבים.

למקום הראשון הגיע צוות שהתמודד גם הוא על תחליף לקפסולה האוטמת את הבקבוק. הפתרון שהציעו מבוסס על שיתוף פעולה עם חברת ביוטק המייצרת פולימר בעל תכונות פלסטיות שיכול לשמש כתחליף לקפסולות ולהתאים לקו ייצור קיים, החומר מתכלה לחלוטין ומיוצר על ידי שימוש באצות ים.

למקום השני הגיע צוות אשר הציע לפתח קולונה ניידת למדידת רמת העפיצות ביין המתאימה לריצפת הייצור. הקולונה מתבססת על אינטראקציות בין חלבוני רוק שנמצאים על הקולונה למרכיבים הגורמים לעפיצות ביין. מדובר על בדיקה המהווה פיתרון זמין, זול ומהיר.

למקום השלישי הגיע צוות אשר הציע פתרון לבעייה הסביבתית של קפסולות איטום היין העשויות מחומרים מזהמים. הצוות הציע שינוי בצורת הקפסולה. הפתרון הפשוט לכאורה חוסך באופן דרמטי את עלויות הייצור ואת הקף הזיהום הסביבתי.

לאירוע המרגש היו שותפים מרכז יזמות וחדשנות המכללה האקדמית תל-חי, יקבי רמה"ג והרי גליל, איגוד התעשייה הקיבוצית, החברה לפיתוח הגליל, מיגל, קק"ל ומנהלת האגרי פודטק האזורית.

בין השופטים ונציגי השותפים אשר כיבדו בנוכחותם את האירוע את האירוע ניתן היה למצוא את מנכ"ל המכללה אלי כהן, פרופ' סנאית תמיר סגנית הנשיא למחקר ופיתוח, ד"ר דורון מרקל המדען הראשי של קק"ל שבירך על שיתוף הפעולה, פרופ' אלי גימון יו"ר מרכז היזמות, עמוס לוין, מנהל תחום חקלאות בחברה לפיתוח הגליל, מיכל צורן, מנהלת אגף סחר חוץ באיגוד התעשייה הקיבוצית, עפרי אורפז סמנכ"לית פיתוח ארגוני ועסקי של יקב רמה"ג, קשת רזילי מיכאלי מנכ"לית יקב הרי גליל, ד"ר אופיר בנימין, מרצה בכיר בחוג למדעי המזון ומספר גדול של מנטורים וייננים מהיקב ומהשותפים השונים.

"אין ספק כי למידה מבוססת פרויקטים המתקיימת במסגרת התנסות כגון האקתון הינה אחת הדרכים המשמעותיות ביותר להקנות ידע בעולם הדורש מיומנויות של גמישות מחשבתית, פתרון בעיות מורכבות, למידה עצמאית ויכולת עבודה בצוות. המשתתפים העידו על כך בסיום האירוע והודו על ההזדמנות שניתנה להם" אמרה מירה הרשקוביץ, מנהלת תחום היזמות והחדשנות במכללה האקדמית תל-חי.