משלחת דנית בביקור במכללה האקדמית תל-חי ובמכון המחקר מיגל

משלחת דנית בביקור במכללה האקדמית תל-חי ובמכון המחקר מיגל

מטרת הביקור - קידום שיתופי פעולה אקדמיים ועסקיים בתחומי המזון והחקלאות.

משלחת מומחים מדנמרק הגיע השבוע לביקור במכללה האקדמית תל-חי ובמכון המחקר מיגל, במטרה להכיר לעומק את שני המוסדות וליצור שיתופי פעולה מחקריים-אקדמיים ולקדם פעילות עסקית בתחומי המזון והחקלאות. הביקור הוא פרי של שיתוף פעולה בין החוג למזון בתל-חי, מכון המחקר מיגל, יוזמת ii2020 והמרכז לחדשנות תל-אביב בשגרירות דנמרק.

המשלחת כללה שלושה אנשי אקדמיה מאוניברסיטת ארהוס (AU) הדנית, הנחשבת לאחת מעשר האוניברסיטאות הטובות באירופה בתחום המזון והחקלאות, נציגים נוספים מהתחום העסקי וכן יו"ר איגוד תעשיות המזון הדנית.

את הביקור פתחה פרופ' סגולה מוצפי, שהציגה את המכללה האקדמית תל-חי והתמקדה בחוג למדעי המזון ואחריה הציג מנכ"ל מכון המחקר מיגל, אבישי לוי, את המכון ואת הפעילות המחקרית הענפה הנעשית בתחומי החקלאות והמזון וסיפר על שיתופי פעולה מסחריים של המכון עם התעשייה. בהמשך נערך סיור במעבדות המזון בתל-חי ובמעבדות במיגל.

במסגרת הביקור נערכה פגישת עבודה בהשתתפות נציגי תל-חי, ד"ר אורנה הראל מנהלת היחידה העסקית במיגל ומיכל דריימן שותפה בקרן ההון סיכון jvp. "את פגישת העבודה הקדשנו לדיון על שיתופי פעולה במספר מישורים", אומר ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון בתל-חי ומפרט: "בנושא האקדמי, בחינת האפשרות של שילוב דוקטורנטים מאוניברסיטת ארהוס, אשר יגיעו ויבצעו חלק מהמחקר שלהם בתל-חי ובמיגל. בנוסף, סטודנטים מהאוניברסיטה יגיעו ללמוד קורסים בחוג למדעי המזון בתל-חי, וכן הצענו פיתוח מוצרי מזון חדשים במסגרת הסדנא לפיתוח מוצר המועברת בשנה ג' בתל-חי. מישור נוסף הוא הקמת קרן ממשלתית משותפת לישראל ודנמרק שתתמקד בתחום המזון והחקלאות, שיהיה לה גם פן אקדמי-מחקרי וגם פן יישומי. הקרן תתמוך גם באקדמיה ובמחקר וגם בתעשייה. ולבסוף – לייצר רשת מידע בתחומים הרלוונטיים, שתעבור בין הקהילה המדעית הישראלית לבין הקהילה המדעית הדנית. הדנים הביעו עניין רב ורצון לקדם את שיתופי הפעולה במישורים השונים. הם אומנם נחשבים מומחים גדולים בתחום המזון, אך הם מגלים התלהבות מהחשיבה והחדשנות הישראלית וישמחו לקחת חלק בבניית תחום הפוד-אגרו טק בגליל."