חדש!!! הזמנת עבודה מעבדת בדיקות היין - תל-חי

במכללה האקדמית תל-חי פועלת מעבדת יין חדישה המשמשת לבדיקות מקצועיות של תהליכי ייצור היין. אחת המטרות של מעבדת השירות בתל-חי היא לסייע ליקבים למימוש שאיפתם לייצור יין איכותי.
במסגרת שירותי המעבדה הניתנים ליקבים מכל הארץ בכלל ומהצפון בפרט, ניתן לבצע בדיקות אנליטיות לאיכות של יין המאפשרות מידע חיוני והכרחי על תהליך הייצור וכן עמידה בתקני סימון מוצרים (תוויות יין).

מגוון הבדיקות המוצע כולל בדיקות איכות מקובלות ליין וכן, בדיקות אנליטיות מתקדמות לחומרים ייחודיים באמצעות מכשור מתקדם כגון: HPLC, GC-MS, לשון אלקטרונית ואף אלקטרוני.

לדוגמא: פרופיל חומצות ביין, 4EG ו 4EP, בדיקת נוכחות Brettanomyces פעיל, בדיקת רמת חנקן בענבים YAN ועוד.

הבדיקות מתבצעות ע"י טכנאיות מקצועיות ומנוסות מאד. שיטות הבדיקה הן שיטות מוסמכות ומקובלות במעבדות אנליטיות של תעשיית היין.

לצד מעבדת היין, פועל החל משנת 2012, יקב לימודי מחקרי. ביקב נערכים מחקרים במגוון נושאים בתחום גידול הגפן, השפעת תנאי הסביבה ותהליכי הייצור על איכות היין. כמו כן, נערכים מחקרים בסיסיים בתחום הכימיה של היין. המחקרים נעשים ע"י ייצור יין בכלים מדעיים- מיקרוויניפיקציה.

המחקרים נערכים בראשותו של דר' מאיר שליסל, מנהל המעבדות בתל חי וחבר סגל בחוג למדעי המזון במכללה בשיתוף דר' תרצה זהבי משה"מ ודר' עומר קריין ממו"פ צפון. היקב מלווה ע"י מר איתי להט, מומחה בתחום היין העומד בראש תכנית הלימודים "Cellar master" המתקיימת במכללה האקדמית תל-חי.

השילוב של הידע האקדמי, המקצועי והמצוינות הטכנית והטכנולוגית מאפשר לנו להעניק לייננים תוצאות אנליטיות מהימנות ותמיכה בבעיות שונות הצצות במהלך ייצור היין.

אנו מתחייבים לתת שירות מהיר ואמין ובעלות נמוכה המאפשרת לכלל היקבים קטנים כגדולים לבצע בדיקות איכות ליין אותו הם מייצרים.

 

בטבלה הבאה מפורטת רשימת הבדיקות שניתן לבצע במעבדתנו:

רשימת בדיקות ודגשים לדיגום – יין ומשקאות אלכהלים

הבדיקה

שיטה

הערות  לבדיקה

מ"ל לבדיקה

משקל סגולי

הידרומטר

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

PH

מד PH

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

BRIX

רפרקטומטר

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

TA חומציות כללית

טיטרציה

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

גופרית חופשית

אוקסידציה

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

גופרית כללית

אוקסידציה

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

VA חומצות נדיפות

זיקוק

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

חומצה מאלית

אנזימתית

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

חומצה סורבית

HPLC

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

גלוקוז פרוקטוז

אנזימתית

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

כהל  , זיקוק

זיקוק

למלא ללא אויר ולאטום היטב

400

כהל אבוליומטר

אבוליומטר

שיטת בדיקת הכוהל המדויקת הנדרשת לפי התקן היא זיקוק. שיטת האבוליומטר נותנת הערכה לגבי אחוז הכוהל ומושפעת ממרכיבי היין השונים ובעיקר מריכוז הסוכר.

100

מתנול + כהל

GC-FID/ הידרומטר

למלא ללא אויר ולאטום היטב

200

ריכוזי בנטונית לייצוב בחום, בנטוטסט

6 ריכוזי בנטונית, טיפול טרמי

50 גרם בנטונית מהיקב, 750מ"ל יין

750

יציבות חום, לאחר בנטונית ביקב

טיפול טרמי

למלא ללא אויר ולאטום היטב

250

יציבות קור

מקפיא 4-

למלא ללא אויר ולאטום היטב

300

4EG , 4EP

HS-SPME-GCMS

למלא ללא אויר ולאטום היטב

50

YAN

ספקטרוסקופיה אנזימתית

הזמנה מיוחדת בתיאום חודש מראש

100

מתכות / מינרלים

ICP

למלא ללא אויר ולאטום היטב

100

מיקרוביולוגיה נוכחות שמרים ועובשים

זריעה מיקרוביאלית

בקבוק נפרד לבדיקה זו בלבד, מילוי בכלי סטרילי של הדוגמה ביקב

50

סט הבשלת ענבים   Bxo , PH, TA

טיטרציה/ מד PH/ רפרקטומטר

אשכולות שלמים / מיץ טרי

100

Total Phenol

Folin Ciocalteau analysis

למלא ללא אויר ולאטום היטב

צור קשר

Anthocyanins

Hosu et al. (2014)

למלא ללא אויר ולאטום היטב

צור קשר

Tannins

MCP

למלא ללא אויר ולאטום היטב

צור קשר

 

פרטים למשלוח יין

תמונה
תל-חי המכללה האקדמית מעבדת השירות לבדיקות התחדשנו ניתן לשלוח אלינו דוגמאות יין לבדיקה בטמפרטורה מבוקרת עלות משלוח 100 ש"ח משלוח חינם בהזמנת בדיקות ע"ס 800 ש"ח בתאום מראש עם אסף 058-6141341 נקודת איסוף בכתובת: יפה ירקוני 14, ראש העין ימים ראשון ושלישי מ 15:00 עד 21:00 (הדוגמאות אצלנו יום למחרת)

פרטי התקשרות:

ליאת פרידמן - טלפון במעבדה

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
760082
aau6cYYjSBnj0qnWQ5FGVi35m-j9xvQ3LBGdaw00D4g
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-NX6lvKs7ZI0zrbLqcDPvKJV0ZtpFJ3OeVceUgLwwfMI
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form