קורסי הכנה לפקולטה למדעים | קורסי חובה - המכללה האקדמית תל חי

קורסי הכנה במדעים שנה"ל תשפ"ג

אנו מברכים אותך על הרשמתך למכללה האקדמית תל-חי!

לפניך מידע חשוב על קורסי ההכנה למדעים, אנא קרא/י בעיון.

תאריכי הקורסים:

28.8.22-18.9.22 - לימודים סדירים

19.9.22-21.10.22 - תקופת בחינות

אופן הלימוד:

הקורסים יתקיימו במכללה האקדמית תל חי, לימודים פרונטאליים - קרי לימודים מלאים בקמפוס, נוכחות חובה.

מיקום:

קמפוס מערב, בניין 7, קומה 1, כיתה 7104.

מערכת שעות:

לצפייה במערכת השעות

*המערכת כפופה לשינויים

במסגרת קורסי ההכנה, יתקיימו ארבעה מפגשים של סדנת "נחיתה רכה באקדמיה". הנוכחות במפגשים אלה הינה חובה.

מידע:

כל קורסי ההכנה פתוחים לכל המעוניין, גם אם טרם התקבל ללימודים. אנו ממליצים לכל מי שרוצה להכין עצמו היטב ללימודים להשתתף בקורסים. תלמיד אשר מבקש לרענן את ידיעותיו ומשתתף בקורס ההכנה מרצונו החופשי אינו חייב לעמוד בדרישות הסיום.

מועמד שהתקבל ללימודים בתנאי שילמד את קורס/י ההכנה חייב ללמוד קורסים אלה ולעמוד בהצלחה בדרישות הסיום שלהם. אי-השתתפות בקורס או אי-עמידה בדרישות הסיום יגרמו לביטול קבלת המועמד ללימודים.

מועמד לחוגי המדעים אשר טרם התקבל, בעל 3 יח"ל במתמטיקה וללא רקע מדעי, אשר לא ילמד בקורסי ההכנה, לא יוכל להתקבל לאחר מכן ללימודים בחוג המבוקש.

לתשומת לב הלומדים בקורס הכנה במתמטיקה, שעתידים ללמוד בחוגים ביוטכנולוגיה, מדעי הסביבה, מדעי החי, מדעי המזון:

מי שציונו הסופי בקורס ההכנה במתמטיקה יהיה 85 ומעלה, ילמד במחצית הראשונה של סמסטר א' קורס "מבוא לחדו"א" ובמחצית השנייה של סמסטר א' "חדו"א 1" (חדו"א 2 יילמד בסמסטר ב').

מי שציונו יהיה נמוך מ – 85 ילמד קורס "מבוא לחדו"א סמסטריאלי, כלומר – במהלך כל סמסטר א', (חדו"א 1 יילמד בסמסטר ב', חדו"א 2 יילמד בסמסטר קיץ).

מידע נוסף:

1. ניתן לבדוק אופציה למגורים במעונות במהלך הקורס, על בסיס מקום פנוי (ללא התחייבות למהלך שנה"ל).
  2. סטודנט עם ליקויי למידה ו/או הפרעת קשב - ניתן להגיש אבחון מת"ל עד 5 ימי עבודה מיום פתיחת הקורס. אופן הגשה: באמצעות פורטל הסטודנט, אפשרויות נוספות > בקשות וערעורים > הגשת אבחון לקות למידה.

הגשת אישורים רפואיים: לצורך קבלת התאמות בגין מוגבלות רפואית, יש למלא טופס המלצה לקביעת התאמות מרופא מומחה. הטופס נמצא באתר המכללה. יש להגיש אישורים רפואיים עד 5 ימי עבודה מיום פתיחת הקורס. אופן ההגשה: באמצעות פורטל הסטודנט, אפשרויות נוספות > בקשות וערעורים > הגשת אישורים רפואיים.

1. תכני הלימוד בקורס:

כימיה        - סילבוס
      פיזיקה      - סילבוס
      מתמטיקה -  סילבוס

1. תקנון בחינות קורסי הכנה.
  2. עזרי לימוד זמינים במערכת המודל.

תשלום

קורס הכנה בכימיה -   650 ש"ח. להרשמה לחץ כאן

קורס הכנה בפיזיקה - 650 ש"ח. להרשמה לחץ כאן

קורס הכנה במתמטיקה - 1000 ש"ח. להרשמה לחץ כאן

*ניתן לשלם בתשלומים בקרדיט.

* תלמיד אשר לא יודיע על ביטול הרשמתו יחויב במלוא עלות הקורס, גם אם לא למד אותו בפועל. במקרה של ביטול השתתפות מלא (במכינה כולה) ייגבו דמי ביטול של 200 ₪.

בהצלחה!

מדור רישום, קבלה וקשרי נרשמים.