קשה לדמיין כיום עולם ללא מחשבים. המחשבים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו, משמשים אותנו ללימודים, לשמירת מסמכים ולהעברתם, ליצירת אלבומי תמונות, לחישובים עסקיים, וכמעט לכל תחום בחיים. רק לפני מעט יותר מחצי מאה היו המחשבים מצרך נדיר מאוד ויקר מאוד, והמחשבה אודות מחשב נייד שניתן לשאת אותו ביד אחת, או אייפד קטנטן, היו בגדר מדע בדיוני. מה איפשר את השינוי בעולם מדעי המחשב?
מה חדש?
מה חדש?
גילוי ה-DNA ופענוח המבנה שלו היווה פריצת דרך אדירה בעולם המדע על תחומיו השונים, כמי שמכיל את המידע התורשתי של כל היצורים החיים.
"אבטלה" היא מושג שרובנו חוששים מפניו, ויודעים שכדאי לנו לשמור ככל יכולתנו על מקום עבודה קבוע. ידעתם כי יש מקרים שעובדים משובצים במקום העבודה ומקבלים משכורת קבועה, ובכל זאת אנשי מקצוע מתחום עבודה סוציאלית ומתחום הכלכלה יראו בהם מובטלים?
אם גם אתם מעוניינים באורחות חיים בריאים, אך אתם קצרים בזמן, ולא רואים את עצמכם מקדישים שעות ארוכות להכנת המזון טרי, טבעי ובריא- הגעתם למקום הנכון, ומזונות על יוכלו להוות פתרון אופטימלי עבורכם.
אנו רגילים לשמוע את הביטוי "דירוג האשראי" בתחום כלכלה וניהול של מדינות. אולם לכל אדם ולכל גוף ישנו דירוג אשראי, ובשנים האחרונות במדינת ישראל משוערך דירוג האשראי של האזרחים על ידי בנק ישראל בהתאם לחוק.
מכללת תל חי זוכה להיות בין המכללות הנבחרות להפעלת תכנית רג"ב, ולתפקד כשותפה פעילה בהכשרת עובדי חינוך והוראה שישנו את פני החינוך בארץ.
מהי הצלחה? זו שאלה מורכבת, וגם בתחום עבודה סוציאלית בני אדם שונים ייתנו עליה תשובות שונות, אשר תלויות בערכים השונים של כל חברה, בסביבת החיים, ברמה סוציו אקונומית, וכן בנתונים נוספים. בנוסף, הצלחה נמדדת בתחומים רבים כמו- לימודים, חברה, מקצוע, זוגיות, יחסים בינאישיים, הצלחה כלכלית, ועוד. הצלחה יכולה לשקף תכונות פנימיות אישיות כמו אינטליגנציה רגשית, חשיבה, חיוניות, רגישות, כישורים חברתיים וכדומה, אך גם לשקף התנהלות ותפקוד כמו הצטיינות בלימודים, הצטיינות בספורט, הצטיינות במחשבים, התקדמות בעבודה או בעסקים, ועוד.
המושג "שומן רווי" מצלצל מוכר לכולנו, וכולנו גם יודעים לומר שהוא קשור לתחום מדעי התזונה ושהוא מזיק לבריאות. אולם מהו בכלל שומן רווי? האם הוא אכן מזיק לבריאותנו? מה הנזק שהוא גורם? מה הקשר שלו לדלקות ולמחלות? האם מומלץ להימנע לגמרי מצריכת שומן? ננסה להתחקות אחר שאלות אלו במאמר זה.
'הקשבה' ו'ניהול' הם שני מושגים שנראים לקוחים משני עולמות שונים. אבל למען האמת בעולם של כלכלה וניהול כבר ברור כי הקשבה יעילה משמשת ככלי ראשון במעלה בכלכלה וניהול אפקטיביים, שכן היא מסייעת לרתום את העובדות והעובדים במקום העבודה, וכך להשיג תוצאות רצויות למנהל.
כל מי שבחן אפשרות להצטרף לנבחרת המורים של מדינת ישראל יודע כי ישנם מספר מסלולים עיקריים להכשרת מורים ועובדי הוראה הנקראים בשלבי ההכשרה "פרחי הוראה":
הידעתם שכאחד מכל מאה אנשים באוכלוסיית העולם סובל מסכיזופרניה? המושג 'סכיזופרניה' מוכר לרבים מאיתנו, לא רק למי שעוסק בלימודי פסיכולוגיה ובתחום הנפש. אולם מה משמעותו? מהי הפרעה זו? כיצד היא באה לידי ביטוי?
בואו ניפתח מעט לעולם פגועי הנפש סביבנו וננסה להבין, אם כי גם למדע וללימודי פסיכולוגיה לא הכל ברור.
ההתנהגות ומצב הרוח שלנו הם רק ביטוי להרבה דברים הקורים לנו או מלווים אותנו בחיי היום יום. בעבר עשו הפרדה ברורה נבין כל הקשור למצב נפשי רגשי לבין פיזיולוגיה ומצב גופני, כולל הרגלים יומיומיים כמו תזונה. היום כבר ידוע שהגוף והנפש הם דבר אחד ושישנה השפעה הדדית שלהם זה על זה: מצב הרוח ומצב רגשי משפיעים על הבריאות והמצב הפיזי ולהיפך: מצב פיזי ובריאות טובה יביאו גם לחיוניות ומצב רוח טוב יותר. אז מה ההשפעה שלהם זה על זה ואיך זה קורה? איך תזונה משנה לנו את מצב הרוח והתחושות?
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- לעמוד הבא ›
- לעמוד האחרון »