בלוג | המכללה האקדמית תל חי

בלוג

בלוג

השבוע נפתחה שנת הלימודים במכללה האקדמית תל-חי בהתרגשות גדולה.

את שלושת הקמפוסים של המכללה גדשו השבוע כ- 5000 סטודנטים.

לאחר שנה וחצי של למידה מרחוק, שיעורים בזום, סדנאות ומעבדות שנלמדו באופן מקוון –נפתחה השבוע שנת הלימודים במכללה האקדמית תל-חי, בהתרגשות רבה מאוד. בשלושת הקמפוסים של המכללה לומדים השנה כ- 5000 סטודנטים, מתוכם 1500 סטודנטים חדשים בשנה א'. גם השנה רשמה המכללה גידול של כ- 20% במספר הסטודנטים החדשים המתחילים לימודיהם בחוגים השונים של המכללה.

לדברי מנכ"ל המכללה אלי כהן "בשונה מהשנה החולפת, השנה האקדמית החדשה נפתחת אמנם בצל מגפת הקורונה, אך הלימודים מתקיימים באופן פיזי בקמפוס, מה...

סטודנטים במכללה האקדמית תל-חי

בטקס הנחת אבן פינה שנערך בקמפוס קצרין של המכללה האקדמית תל-חי, הבטיחו השרים אביגדור ליברמן ועודד פורר כי יפעלו לקידום אוניברסיטת הגליל.

טקס הנחת אבן פינה למבנה רב-תכליתי חדש, שיוקם בקמפוס לחדשנות בחינוך והוראה של המכללה האקדמית תל-חי נערך השבוע (יום שלישי 12/11/21) בהשתתפות שר האוצר אביגדור ליברמן והשר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ושר החקלאות עודד פורר. בטקס לקחו חלק הנהלת המכללה, הנשיא פרופ' יוסי מקורי,  יו"ר הועד המנהל אריק דיין ומנכ"ל המכללה אלי כהן ולצדם ראש מועצת קצרין דימי אפרצב, יו"ר אשכול גליל מזרחי בני בן מובחר, ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצת מטולה דויד אזולאי.

בימים אלה מתכנסת הועדה המיוחדת שהקימה שרת...

טקס הנחת אבן פינה בקמפוס קצרין

במסגרת מחקר חדש שנערך במעבדת הפוד-טק במכללה האקדמית תל-חי, מפתחים החוקרים תחליף משקה חלב חדשני המבוסס על צמח המורינגה.

שוק תחליפי החלב הצמחיים צומח במהירות רבה, בעולם פיתוח מוצרי המזון החדשים והינו בעל השלכות חיוביות רחבות, הן מבחינה סביבתית והן מבחינה כלכלית. הפיתוח המואץ נובע ממשבר האקלים ומקצב הגידול המהיר של האוכלוסייה על כדור הארץ, שיגרום למחסור חמור במזון ובעיקר בזמינות חלבון. בנוסף לכך, סיבות רפואיות כמו אלרגיה לחלב פרה ואי סבילות ללקטוז, גורמים לכך שמיליוני צרכנים ברחבי העולם מחפשים תחליפים לחלב פרה.

מחקר חדש שנערך בימים אלה במעבדת הפוד-טק של החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, בהובלת ד"ר אופיר בנימין והמסטרנטית יערה קטן,  בוחן...

סטודנטית ומרצה במעבדה בתל-חי

המכון הלאומי לחדשנות במזון יוצא לדרך!

לאחר שלוש שנים של הכנות, סוף סוף זה קורה: המכון הלאומי לחדשנות במזון, הראשון מסוגו בישראל, יוקם במכללה האקדמית תל-חי בשיתוף עם מכון המחקר מיגל.

מכון המזון יעבוד בשיתוף עם תעשיית המזון בארץ, עם חברות מ- Margalit Startup City Galil עם חברות מהחממה וגם חברות מחוץ לאקוסיסטם הגלילי.

לאחר הכנה ארוכה, סוף סוף זה קורה: המכון הלאומי לחדשנות במזון יוצא לדרך. בימים אלה, הכריז משרד הכלכלה והתעשייה על פרסום מכרז לגיוס שותף עסקי, אשר יקים ויפעיל את מכון המזון ביחד עם המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל בהשקעה ממשלתית ראשונה של 21.2 מיליון ש"ח. בניין מכון המזון יבנה מתרומתה הנדיבה של קרן "ביחד" של...

הנהלת המכללה בצילום יחד עם אורנה ברביבאי בביקור בתל-חי

שבעה חוקרים מהמכללה האקדמית תל-חי זכו במענק מחקר יוקרתי מטעם הקרן הלאומית למדע:

התרגשות רבה במכללה האקדמית תל-חי: שבעה אנשי סגל אקדמי של המכללה זכו בימים אלה במענקי מחקר מטעם הקרן הלאומית למדע ISF)).  

בין חברי הסגל שזכו במענק היוקרתי שלושה מרצים מהחוג למדעי החי:  ד"ר יוני  וורטמן,  שמחקרו מתמקד ב"היפותזת החישה המגנטית הסימביוטית: האם חיידקים מגנטוטקטיים שיתופיים משמשים כחיישן המגנטי בבעלי חיים?", ד"ר איתי אופטובסקי, שמחקרו עוסק ב"כח העל של פטריות – לחשוף את השפעתם המטבולית על חרקים בסביבת רקב" וד"ר רואי גוטמן, שמחקרו בוחן  האם השמנה הנגרמת ממזון עתיר שומן קשורה בפער בין קצב השעון היממתי הפנימי לקצב מחזור התאורה הסביבתי?"...

שלושת החוקרים מתל-חי שזכו במענק