-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
Button to open the popup Form
אני רוצה להשאיר פרטים
מלאו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
מלאו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
אירועים ל.B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי התזונה
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
סגל החוג .B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי התזונה
ד"ר קארן ג'קסון
ראשת התוכנית לתואר שני במדעי התזונה
מרצה בכירה
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 1999
תחומי מחקר :
ניסויים פרה קליניים בלרוות של דגי זברה
פרופ' מוריה גולן
פרופ' מן המנין
Ph.D.: אוניברסיטת תל-אביב 1998
תחומי מחקר :
הפרעות אכילה, פיתוח התערבויות טיפול
ד"ר דני גמרסני
מרצה בכיר
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 2013
תחומי מחקר :
פוסט הרבסט- טיפול בפרי ובירק הקטוף
ד"ר סיגל טפר
ראשת החוג למדעי התזונה
מרצה בכירה
Ph.D.: אוניברסיטת בן גוריון 2014
תחומי מחקר :
קידום בריאות, תזונה בת קיימא
ד"ר פייגה מגזל
מרצה
Ph.D.: אוניברסיטת בר אילן 2017
תחומי מחקר :
תזונה, מיקרוביוטה והפרעות נוירולוגיות
ד"ר פאולה פיטשני
ראשת החוג למדעי המזון
מרצה בכירה
Ph.D.: טכניון 1998
תחומי מחקר :
חומרי טבע כממתני תסמינים נוירולוגיים
ד״ר גליה שפר הילל
מרצה
Ph.D.: אונברסיטת חיפה 2021
תחומי מחקר :
תת תזונה, בריאות הפה ואספקטים ארגוניים/…
פרופ' סנאית תמיר
סגנית נשיא למחקר ופיתוח
פרופ' מן המנין
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 1991
תחומי מחקר :
תזונה ומיקרוביום
אמריטוסים:
פרופ' גידי גרוס.
סגל נוסף:
ד"ר טלי גולדברג, גב' מירי שרף בשן, דר' אלה ברקוביץ', ד"ר נעמה באומל, גב' נועה היימן, ד"ר איציק ויינשטיין, גב' איילת ויינשטיין, דר' סבטלנה יום דין, ד"ר אורית יונה, גב' יוספה כחל, גב' נירה פלדמן, ד"ר דנית סבח- בוזורגי, פרופ' יעקב פיטקובסקי, ד"ר נטע רבהון דמתי, ד"ר גילה רוזן, מר גיא שלמון, גב' מירי לוי שוורץ, מר רפי שטקלר, מר אמיל שיינפלד, גב' אורטל תשובה, גב' אסנת בוברוב.
תמונה
.B.Sc לימודי תואר ראשון במדעי התזונה
-
כל תכניות הלימוד
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
- החוג למדעי המים
- החוג לביוטכנולוגיה
- החוג ללימודי ביואינפורמטיקה
- החוג למדעי המזון
- החוג למדעי החי
- החוג למדעי המחשב
- החוג למדעי הסביבה
- החוג למדעי התזונה
- דבר דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
-
הפקולטה לחינוך והוראה
- דבר דיקנית הפקולטה לחינוך והוראה
- החוג לחינוך
- החוג להוראת החינוך הגופני
- החוג לחינוך גופני
- החוג לחינוך והוראה
- החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
- החוג לעיצוב ופיתוח למידה והוראה
- היחידה לכניסה להוראה ופיתוח מקצועי
- הסבת אקדמאים להוראה
- M.Teach תואר שני מוסמך בהוראה בשילוב תעודה להוראת העל-יסודי
- חינוך מיוחד
- הפקולטה למדעי החברה והרוח
- מכינות
-
הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
לימודי תואר ראשון במדעי התזונה באקדמית תל-חי
הצטברות הידע בתחום מדעי התזונה ומגוון אפשריות היישום, הופכים אותו לאחד מהתחומים המבוקשים בשוק.
מדובר בתחום מרתק המשלב ידע מעמיק במדעי החיים בשילוב עם טיפול ופסיכולוגיה. שיפור בתזונה ובמצב הבריאותי גורם לשיפור של ה-weel being ודימוי הגוף, לכן דיאטנים הם אנשי מקצוע שיכולים להשפיע על תחומים רבים בחייהם של המטופלים. סטודנטים שבוחרים ללמוד מדעי התזונה צריכים לדעת שמדובר בתחום דינמי שחשיבות לבריאות הולכת וגדלה. לכן אנשי מקצוע טובים חייבים להתעדכן כל הזמן. הלימודים עצמם הם מאוד אינטנסיבים ודורשים השקעה רבה.
תכנית לימודי מדעי התזונה הייחודית באקדמית תל-חי מיועדת להכשרת תזונאים ודיאטנים, עם אפשרות להעשרה ספציפית בקורסי בחירה: מדעי ההתנהגות – ההיבטים השונים של הפרעות אכילה וטיפול בהן, רפואת ספורט - תזונה במאמץ וליווי תזונתי לעוסקים בספורט. תכנית הלימודים המקיפה מסייעת לבוגרי התכנית להשתלב כתזונאים קליניים ודיאטנים במגוון רחב של תפקידים בבתי חולים, בבתי ספר, במוסדות לקשישים ובשוק הפרטי ובמבחר תפקידים בתעשיית המזון ובענף התיירות.
Accordion Title למה ללמוד .B.Sc במדעי התזונה בתל-חי?
למה ללמוד .B.Sc במדעי התזונה בתל-חי?
- ללמוד מהראשונים החוג לימודי מדעי התזונה באקדמית תל-חי הוא הוותיק והמוביל מבין המכללות בישראל.
- ללמוד מהניסיון: תכנית לימוד מדעי התזונה פועלת בהצלחה כבר 20 שנים והכשירה עד היום מעל ל-1,200 בוגרים.
- להתחבר לשטח: חברי הסגל הם חוקרים פעילים ואנשי תעשיה נלהבים הנמצאים בחזית המחקר ובמוקדי העשייה העכשוויים.
- ללמוד מהטובים ביותר: בכיתה מחכים לך מרצים נוספים בעלי ניסיון עשיר.
Wanted! לחוג יש מוניטין רב, ובוגריו מבוקשים ביותר בשוק העבודה.
Accordion Title איך זה עובד?
איך זה עובד?
הלימודים במכללה האקדמית תל חי נמשכים שלוש שנים. להשלמת התואר נדרשות 150 נ"ז אקדמיות.
שנה א - קורסי חובה במקצועות הבסיס, כגון מתמטיקה, כימיה,פיסיקה וביולוגיה.
שנה ב - קורסי חובה במקצועות הליבה: תזונת האדם, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, ויטמינים ומינרלים ועוד.
שנה ג' - קורסי חובה ובחירה בנושאים מתקדמים, כגון דיאטטיקה, השמנה והפרעות אכילה, פסיכולוגיה לתזונאים, תזונה וסרטן.
Accordion Title מידע נוסף
מידע נוסף
לאור הידע הרב שנצבר ממחקרים תזונתיים בעשור האחרון, ברור היום מעל לכל ספק כי באמצעות התזונה יכול האדם לשלוט במידה רבה במצב בריאותו. הידע הרפואי והתזונתי הרחב העומד כיום לרשות האדם מאפשר לו להגדיל את סיכוייו להיות בריא יותר, למנוע מחלות מסוימות ולהתגבר על חלק מהמחלות ביתר קלות. התכנית שלפנינו מציעה מסגרת לימודים תלת-שנתית לתואר ראשון אקדמי לתואר ראשון במדעי התזונה. מטרת הלימודים היא לרכוש ידע כללי במדעי החיים ובנוסף ידע בסיסי במדעי התזונה ובהשלכותיהם על הבריאות.
מדעי התזונה הוא תחום שחשיבותו בעולם המודרני רק הולכת וגדלה. סטודנטים שבוחרים ללמוד תואר ראשון במדעי התזונה נכנסים לעולם מרתק של חדשנות מדעית בתחום דינמי שמהווה בסיס לבריאות ול-Well being. בתואר ראשון במדעי התזונה הסטודנטים ילמדו לעומק קורסים בתחומים של מדעי החיים והבריאות ובנוסף קורסים בפסיכולוגיה וסדנאות יישומיות וחוויתיות להכרה עם כלים טיפוליים. התמהיל הזה גורם לכך שתואר ראשון במדעי התזונה הוא אחד התארים המבוקשים היום.
התואר מיועד לסטודנטים שמתעניינים בנושאים של מדעי החיים והבריאות ובאותו זמן מחפשים עבודה עם משמעות, סיפוק ויכולת השפעה על האיכות הפיזי והנפשי של אנשים בודדים או של אוכלוסיות.
החוג לתואר ראשון במדעי התזונה של המכללה האקדמית תל-חי הוא אחד החוגים הוותיקים בארץ. בשלושת הסמסטרים הראשונים ניתנים קורסי יסוד במדעי הטבע, במדעי החיים, במדעים המדויקים ובמדעי החברה. החל מהסמסטר הרביעי יתווספו לתכנית הלימודים קורסים מעמיקים ויישומיים במדעי התזונה. התואר ראשון במדעי התזונה במכללה האקדמית תל-חי מתאפיין בכך שכל קורסי המדעים מועברים ע"י מרצים שהם חוקרים מהשורה ראשונה השייכים רובם למכון מיג"ל.
סטודנטים שמעונינים להתנסות במחקר בתחום מדעי התזונה ובתחומים אחרים של מדעי החיים יכולים לעשות זאת כבר במסגרת התואר הראשון. התואר ראשון במדעי התזונה של המכללה האקדמית תל-חי כולל מספר גדול של קורסים עם מעבדות "רטובות": מעבדות בכימיה כללית ואורגנית, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, תזונת האדם, מעבדה מטבולית ומעבדה בהכנת מזון בריא, בין היתר.
בשנה ג' של התואר ראשון של מדעי התזונה לאחר שהסטודנטים רכשו את ההבסיס הנדרש להבנה של התהליכים המתרחשים בגוף, הסטודנטים יילמדו את הקורסים המקצועיים בתחום מדעי התזונה שמועברים ע"י אנשי מקצוע מובילים בתחום. בקורס דיאטטיקה הסטודנטים יילמדו את הטיפול התזונתי למחלות שונות ע"י דיאטניות המתמחות באותם המחלות. קורסים נוספים כמו הפרעות אכילה, תזונת ילדים, תזונת קשישים, תזונת ספורט ניתנים ע"י דיאטניות ודיאטנים שעובדים עם אותם האוכלוסיות.
במסגרת הקורס "תזונה בקהילה" הסטודנטים יתחילו ליישם את הידע שצברו כאשר, תחת הנחייה צמודה של דיאטנים, הם ישתתפו בפרוייקטים שונים הקשורים לקידום תזונה ואורך חיים בריא. זהו פרוייקט ייחודי לתואר ראשון של מדעי התזונה של המכללה האקדמית תל-חי שמאפשר היתנסות בשטח תחת הנחייה צמודה. חלק מהסטודנטים יעבדו עם בתי ספר, שם הם מעבירים תכנים של מדעי התזונה לילדים, אחרים יעבדו מול אוכלוסיות מיוחדות כמו ספורטאים ואוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וחלק אחר יעבוד מול משפחה שזקוקה לעזרה בשיפור הרגלי התזונה ואורך החיים.
במסגרת קורסי בחירה יכולים הסטודנטים לבחור בקורסים שניתנים ע"י החוג למדעי התזונה או ע"י חוגים אחרים כמו מדעי המזון, ביוטכנולוגיה, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית.
במשך שלושת שנות הלימוד באקדמית תל-חי הסטודנטים ייפגשו עם תכנים מעולם הטיפול באופן חווייתי ויצירתי. התכנית התלת שנתית תאפשר לסטודנטים לפתח התבוננות פנימית והבנה של תהליכים פנימיים, לפתח התבוננות על תהליכים בינאישיים מגדלים/מזינים, לפתח יכולת שימוש בתובנות אלה לטובת הקשר עם מטופליהם בעתיד. השיעורים כוללים לימוד אמצעים לעבודה תוך אישית ובינאישית, תרגול השימוש באמצעים הללו עם עצמם ועם סטודנטים מהכיתה, שילוב אמצעים חווייתיים ויצירתיים להעמקת המגע עם הנושאים. באופן זה נפתח הבנה לגבי הבחירה המקצועית והזהות המקצועית, מה התנאים המאפשרים תנועה בטיפול.
לאחר סיום תואר ראשון במדעי התזונה על הבוגרים לעבור הכשרה מעשית (סטאג'). נכון להיום תכנית ההכשרה המעשית בתזונה קלינית היא תכנית עצמאית של משרד הבריאות הנמשכת כ-6 חודשים רצופים ואינה קשורה לתכנית הלימודים של החוג. בוגרי התכנית שסיימו הכשרה מעשית והוסמכו על ידי משרד הבריאות ישתלבו במערכת הבריאות כדיאטנים בבתי החולים ובמרפאות הקהילתיות, וכן ישתלבו בשירותי בריאות וחינוך לתזונה נכונה בקהילה: בתי ספר, גני ילדים, מעונות, מוסדות לקשישים, הדרכת צוותים מטפלים בתזונה נכונה ועוד. הבוגרים יוכלו להשתלב במסגרת של יזמות פרטית כיועצים לתזונה (דיאטן), מקצוע שהביקוש לו נמצא במגמת עלייה. התזונאים שיוכשרו יוכלו גם להשתלב בניהול שירותי מזון, בתעשיות המזון, בצה"ל ובענף התיירות. המעוניינים בלימודי המשך יוכלו להשתלב בתחומים שונים כמו בריאות הציבור ומדעי הרפואה. לאור הבסיס האיתן שמקנה התכנית במדעי החיים, יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודים מתקדמים גם בתחום זה.
לקבלה ללימודי תואר ראשון במדעי התזונה נדרשת בגרות מלאה במדעים ומבחן פסיכומטרי. מועמדים שלא עשו פסיכומטרי יכולים להתקבל ע"ס ציונים מצרף ולמועמדים שלא למדו מקצוע מדעי בתיכון ישנה אפשרות להתקבל לאחר השלמה של קורסי הכנה במדעים שמתקיימים שלושה שבועות לפני תחילת שנת הלימודים.
Accordion Title סטודנטים מספרים
סטודנטים מספרים
Accordion Title הכשרה מעשית
הכשרה מעשית
זכאות להכשרה מעשית - סטאז' מותנית באישור זכאות לתואר ראשון במדעי התזונה. B.Sc.
הסטאז' מיועד להקנות מיומנות מקצועית כדיאטנים והוא לא מהווה דרישה אקדמית לתואר.
תוכנית ההכשרה המעשית היא באחריות ובארגון משרד הבריאות, ומכאן שהמכללה האקדמית תל-חי לא תוכל להתחייב על מועד השיבוץ של הבוגרים לתכנית זו. לאחרונה החליט משרד הבריאות להודיע כי בין השנים תשפ"ב-תשפ"ד יוכלו להתקבל עד 250 בוגרים בשנה (לכל המוסדות בארץ) להכשרה מעשית. ההחלטה מי מתוך הסטודנטים יכנס להגרלה, תתקבל מגורמי משרד הבריאות בהמשך.
למידע נוסף, ניתן לעיין באתר מל"ג בנושא זה.
הקבלה הסופית לתכנית ההכשרה המעשית תהיה בכל מקרה כפופה לתנאי הקבלה לתכנית אשר נקבעים על-ידי משרד הבריאות, וכפי שיפורסמו מעת לעת על-ידו.
ההכשרה המעשית הינה בתשלום נפרד (כיום כעלות שנת לימודים אקדמית) המשולם ישירות למשרד הבריאות, תשלום זה כפוף לשינויים ע"פ החלטת משרד הבריאות בלבד.
Accordion Title אופק תעסוקתי
אופק תעסוקתי
בוגרי התכנית שסיימו הכשרה מעשית והוסמכו על ידי משרד הבריאות ישתלבו במערכת הבריאות כדיאטנים בבתי החולים ובמרפאות הקהילתיות, וכן ישתלבו בשירותי בריאות וחינוך לתזונה נכונה בקהילה: בתי ספר, גני ילדים, מעונות, מוסדות לקשישים, הדרכת צוותים מטפלים בתזונה נכונה ועוד. הבוגרים יוכלו להשתלב במסגרת של יזמות פרטית כיועצים לתזונה (דיאטן), מקצוע שהביקוש לו נמצא במגמת עלייה. התזונאים שיוכשרו יוכלו גם להשתלב בניהול שירותי מזון, בתעשיות המזון, בצה"ל ובענף התיירות. המעוניינים בלימודי המשך יוכלו להשתלב בתחומים שונים כמו בריאות הציבור ומדעי הרפואה. לאור הבסיס האיתן שמקנה התכנית במדעי החיים, יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודים מתקדמים גם בתחום זה.
Accordion Title תנאי קבלה
תנאי קבלה
מועמדים ששפת האם שלהם אינה עברית נדרשים להציג ציון יע"ל של 100 לפחות.
פסיכו/מצרף ובגרות:
- ציון פסיכומטרי 600 או ציון מצרף 620.
- בנוסף ציון בגרות ממוצע של 90*.
- רמת אנגלית בסיסי לפחות.
- דרישת חובה במקצוע המתמטיקה בבגרות:
- 4 יח"ל בציון 80 לפחות.
- 5 יח"ל בציון 70 לפחות.
- 3 יח"ל - שעומדים ביתר הדרישות (יחויבו בקורס הכנה במתמטיקה בקיץ).
5. מקצוע מדעי נוסף בבגרות (כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, לימודי סביבה, מדעי החיים וחקלאות, עבודת גמר במדעי החיים בהיקף של 4 יח"ל)
- 3 יח"ל בציון 90 לפחות.
- 4 יח"ל בציון 80 לפחות.
- 5 יח"ל בציון 70 לפחות.
- חסרי מקצוע מדעי אשר עומדים ביתר הדרישות (יחויבו בקורס/י הכנה במדעים).
אנגלית: נרשמים שאין ברשותם ציון בבחינה הפסיכומטרית חייבים להיבחן במבחן אמי"/ר"ם.
עברית: מועמדים ששפת האם שלהם אינה עברית ונבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה שאינה עברית ו/או ששפת ההוראה בבית הספר התיכון שבו למדו אינה עברית, חייבים להציג ציון 100 לפחות במבחן ידע בעברית (יע"ל).
טווחי ועדה: ועדת הקבלה תדון במועמדים אשר אינם עומדים בדרישות הקבלה המלאות.
חריגים: ועדת הקבלה תשקול קבלתם של מועמדים חריגים במקרים מיוחדים כגון, הגברת הנגשה להשכלה הגבוהה, אוכלוסיות ייחודיות, נתונים אישיים ייחודיים לתחום הלימוד. אחוז החריגים לא יעלה על 10%.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
דבר ראש החוג
ד"ר סיגל טפר
ראש החוג למדעי התזונה
ד"ר סיגל טפר
ראש החוג למדעי התזונה
עוד מימי היפוקרטס היווני הבין האדם את הקשר בין תזונה לבין בריאות, תזונה מתאימה מונעת מחלות ואף מסייעת לריפוי. מקצוע התזונה הוא רב תחומי וכולל הכשרה במדעים, הכשרה קלינית, ופיתוח מיומנויות טיפול. מדע התזונה עוסק בקשר בין תזונה לבריאות, וכיצד מרכיבים תזונתיים במזון משפיעים על גוף האדם.
מדע זה הוא מרכיב מרכזי ובלתי נפרד במניעה ובטיפול במחלות שונות ומאפשר שיפור ושמירה על מצב הבריאות. הצטברות הידע בתחום מדעי התזונה ומגוון אפשרויות היישום, הופכים אותו לאחד התחומים המבוקשים בשוק.
אנשי מקצוע בתחום התזונה מתמודדים כיום עם אתגרים עצומים, הקשורים לתחלואה כרונית עקב תזונה לקויה, הגורמת לשלל בעיות רפואיות, אי בטחון תזונתי, ובנוסף משברי האקלים המשפיעים על הערך התזונתי של מזונות ועל האופן שבו אנו צורכים מזון. אנשי מקצוע בתחום התזונה עתידים להבין את הקשר המורכב בין מזון, חקלאות וסביבה, וכיצד לקדם מערכות מזון בריאות ובנות קיימא. תחום התזונה מתפתח כל הזמן, זהו מדע מרגש ודינמי המציע הזדמנויות רבות להשפיע לטובה על הבריאות והרווחה באוכלוסייה.
החוג למדעי התזונה באקדמית תל-חי הינו מהוותיקים בארץ האחראי להכשרתם של מאות תזונאיות ותזונאים וזוכה להערכה מרובה בארץ ובעולם.
החוג למדעי התזונה מכשיר דיאטניות ודיאטנים קליניים בעלי ידע והבנה מעמיקה במדעי החיים, בדגש על בריאות האדם, מההיבטים הפיזיולוגיים, הנפשיים והחברתיים, כפועל יוצא של שילוב גורמים סביבתיים ותורשתיים.
הסגל המקצועי במכללה מחויב למצוינות אקדמית ומעשית, תוך הובלה בחזית המדע והמחקר בתחום התזונה,והכשרת בוגרים ובוגרות להיות אנשי מקצוע מצליחים ומובילים.
סגל המרצים בחוג למדעי התזונה מורכב ממדענים, מרצים, דיאטנים ורופאים בולטים בתחומם עם הישגים מדעיים משמעותיים, כולם מחויבים לספק חווית למידה אישית ותומכת.
לאחר הכשרה מקיפה יוכלו בוגרי החוג להשתלב כתזונאים קליניים במגוון רחב של תפקידים בבתי חולים, קופות חולים, מערכת החינוך, ברשויות מקומיות, במוסדות טיפוליים שונים, בשוק הפרטי, ובמבחר תפקידים בתעשייה. בנוסף, בוגרי החוג יוכלו להמשיך את לימודיהם לקראת תארים מתקדמים באקדמית תל-חי ובאוניברסיטאות המחקר במטרה לרכוש לעצמם התמחויות שונות בתחום מדעי התזונה, בריאות הציבור, קדם רפואה, ביוטכנולוגיה ועוד.
אתגר, עניין ומשמעות מובטחים לבוחרים במסלול שלנו.
בברכת בריאות,
ד"ר סיגל טפר
מה תלמדו?
מה תלמדו?
Accordion Title שנה א'
שנה א'
בשנה א' תלמדו בין היתר:
היסטולוגיה וגוף האדם
בקורס זה נלמד על מבנה הכללי של גוף האדם, רמות ארגון בגוף ומבנה של מערכת תנועה ומערכת קרדיווסקולרית.
כמו כן בקורס יעשה הכרת וזיהוי רקמות שונות ביונקים, הכרת עם רקמות שונות, מבנה ותפקיד של הרקמות. הכרות
עם צביות היסטולוגיות שונות תוך הסתכלות בפרפרטים היסטולוגיים.
ביולוגיה של התא
קורס המעבדה בביולוגיה של התא יתמקד בהכרה מיקרוסקופית של התא האוקריוטי. הקורס יכלול ארבעה מפגשים
בני שלוש שעות לימוד האחד, שיתמקדו בהיכרות עם מיקרוסקופ האור ושיטות צביעה, תאי הדם הלבנים ומערכת
ההגנה, מבנה הכרומוזום והקריוטיפ ומחזור התא. ייתכנו שינויים אשר יופיעו בשנתון המעודכן בחוג לביוטכנולוגיה.
Accordion Title שנה ב'
שנה ב'
בשנה ב' תלמדו בין היתר:
עקרונות בתורת החיסון
חיסון בלתי ספציפי וספציפי, תאים ורקמות לימפואידיות, מבנה ותכונות הנוגדנים, התאים והרצפטורים המשתתפים בפעילות החיסונית, בקרת התגובה החיסונית, תגובה לאנטיגנים שונים (מולקולות, וירוסים, חיידקים), חיסון אקטיבי וחיסון פסיבי, סבילות חיסונית, רגישות יתר, דחית שתל, נוגדנים חד-שבטיים, שיטות אימונולוגיות לזיהוי אנטיגן וקביעת רמת נוגדנים.
Accordion Title שנה ג'
שנה ג'
בשנה ג' תלמדו בין היתר:
סוגיות בתזונה קלינית
במהלך הקורס ייחשפו הסטודנטים לסוגיות יחודיות בתזונה במצבי בריאות וחולי שלא נלמדות במסגרת הקורס
בדיאטטיקה. תזונה לאוכלוסיות עם צרכים יחודיים, תזונה מגדרית, תזונה ומחלות עצם, תזונה ומחלות
נוירודגנרטיביות, הפרעות פסיכאטריות ותזונה, בריאות הפה ובעיות בליעה. תזונה ומחלות ריאה\ תזונה וAIDS/HIV ועוד מצבים פתולוגיים הדורשים התאמת התזונה. .Spinal Cord Injury and Nutrition
קורסים משלבי התנסות
במסגרת הקורס "תזונה בקהילה" הסטודנטים יתחילו ליישם את הידע שצברו, תחת הנחייה צמודה של דיאטנים, הם ישתתפו בפרויקטים שונים הקשורים לקידום תזונה ואורח חיים בריא. זהו פרוייקט ייחודי לתואר ראשון של מדעי התזונה של המכללה האקדמית תל-חי שמאפשר התנסות בשטח תחת הנחייה צמודה. חלק מהסטודנטים יעבדו עם בתי ספר, שם הם מעבירים תכנים של מדעי התזונה לילדים, אחרים יעבדו מול אוכלוסיות מיוחדות כמו ספורטאים ואוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וחלק אחר יעבוד מול משפחה שזקוקה לעזרה בשיפור הרגלי התזונה ואורח החיים.
תזונה בקהילה- קידום אורח חיים פעיל ובריא למניעת סכרת:
הקורס כולל מפגשי הכשרה שמעניקה כלים וידע בנושאי סוכרת, הנעה לשינוי, תקשורת פרטנית, מיצוי זכויות ועוד, מפגשי ליווי פרטניים עם קהל המלווים, מפגשי הנחייה מקצועיים- לאורך כל שנת הלימודים.
התערבותם של הסטודנטים משלבת ידע מתחום העבודה הטיפולית ומתחום התזונה במטרה לתמוך, לכוון, ללוות ולסייע למלווים לחיות חיים טובים לצד סוכרת ולמנוע הופעתה במקרי טרום המחלה.
יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.
* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.
סגל החוג
Members Anchor
פרופ' מוריה גולן
פרופ' מן המנין
Ph.D.:
אוניברסיטת תל-אביב 1998
תחומי מחקר :
הפרעות אכילה, פיתוח התערבויות טיפול
פרופ' סנאית תמיר
סגנית נשיא למחקר ופיתוח
פרופ' מן המנין
Ph.D.:
האוניברסיטה העברית 1991
תחומי מחקר :
תזונה ומיקרוביום
בוגרים מספרים
ראש החוג
ד"ר סיגל טפר
רכזת החוג למדעי התזונה
מרכז לייעוץ לימודים
הם משלנו
"בפעם הראשונה בחיים הרגשתי שאני יכול, אני לא טיפש, ועם רצון ונחישות, הכל אפשרי ואפילו יותר מכך."
מרכז התמיכה הוא קיבוץ…
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם