למה ללמוד .M.A בחינוך בתל-חי
הלימודים מאפשרים גם מסלול מחקרי המהווה תנאי בסיס ללימודי המשך לתואר שלישי. במסגרת המסלול המחקרי הסטודנטים זוכים להנחיה אישית של חבר סגל בכיר.
כמות הסטודנטים קטנה בשיעורי המסלולים, דבר המאפשר יותר חופש אקדמי, לימוד אינטימי, תשומת לב והדרכה אישית של חברי הסגל.
שילוב של לימודי בסיס בחינוך המקנים ידע נרחב על מערכות החינוך עם התמחות בעולם תוכן ייעודי באחד מתוך שני מסלולי ההתמחות. ההתמחות/ אשכול רשומים על התעודה הרשמית של התואר השני.
איך זה עובד
בתכנית שני מסלולי התמחות עיקריים. על כל סטודנט לבחור מסלול התמחות אחד:
התמחות במינהל חינוך-
התכנית עוסקת ביסודות כלליים בניהול ויסודות ספציפיים בניהול חינוכי. ההתמחות מיועדת למי שכבר נמצאים ולמי שמכוונים להיות בעמדות ניהוליות וזקוקים לידע מעודכן לצורך שיפור כישורי הניהול שלהם. המנהל ושדרת הניהול בבית הספר כגון: סגן המנהל, רכזי השכבות ורכזי המקצועות ומי שנמצאים בעמדת ניהול במוסדות חברתיים, ניצבים מול מציאות משתנה, ערכית וטכנולוגית וזקוקים לידע מעודכן שישפר את כישורי הניהול שלהם. הסטודנטים יחשפו למגוון תחומי ידע ומיומנויות רלוונטים לתפקידים ניהוליים במערכות חינוך במאה ה-21.
התמחות באוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד-
הגיוון והשונות בין לומדים במערכות חינוך מתבטא באופנים שונים כמו לאום, דת, מיקום גיאוגרפי, השתייכות מגדרית, גיל, צרכים לימודיים ייחודיים, מוגבלות שכלית התפתחותית, מחלות ועוד.
נדרשת הכשרה של אנשי חינוך למענה לשונות של לומדים. צורך זה עולה במיוחד לאור חוק החינוך המיוחד משנת 2018 המקדם הכלה של תלמידים עם מגוון צרכים, בהם תלמידים עם מוגבלויות, במוסדות החינוך הרגיל. במסגרת תכנית הלימודים נלמדים קורסים על תכניות התערבות לימודיות וטיפוליות ובחינה מעמיקה של הסוגיות המורכבות ביצירת סביבות למידה מאתגרות ויצירתיות המותאמות לצורכי הלומד.
לא עומדים בתנאי הקבלה? המכללה מציעה מגוון אפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
תכנית השלמות
התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון B.A. בחינוך או תואר "בוגר בהוראה" (B.Ed.) בממוצע סיום של 85 לפחות, לבוגרי תואר ראשון מתחום מדעי החברה והרוח בממוצע סיום של 85 לפחות, , לבוגרי תואר ראשון מתחום מדעי החברה והרוח בממוצע סיום של 85 לפחות.
על כל המועמדים לוודא שלמדו טרם ההרשמה לתואר את מקצועות היסוד המפורטים לעיל, במידה וחסר להם עליהם להשלימם
- מבוא לסוציולוגיה של החינוך בהיקף של 2 נ"ז או מבוא לסוציולוגיה או סוציולוגיה בהיקף של 4 נ"ז.
- פילוסופיה של החינוך בהיקף של 2 נ"ז או מחשבת החינוך בהיקף של 2 נ"ז.
- קורסי פסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה של החינוך או קורס שווה ערך לאשכול ניהול - בהיקף של 2 נ"ז לאשכול אוכלוסיות ייחודיות - בהיקף של 4 נ"ז סה"כ.
- שיטות מחקר בהיקף של 2 נ"ז או פסיכולוגיה מחקרית בהיקף של 2 נ"ז.
- סטטיסטיקה בהיקף של 2 נ"ז או מבוא למחקר חינוכי בהיקף של 2 נ"ז.
(תיתכן דרישה להשלמת קורסים נוספים בהתאם לרקע הלימודים של המועמד. יוכרו רק לימודים ממוסד אקדמי מוכר, בהיקף ובהתאמה לתכני הלימוד כפי שנלמדים במכללה האקדמית תל-חי. הכרות ופטורים מקורסי השלמה יאושרו ע"י ועדת הקבלה בלבד.)
- לרישום מקוון לתכנית השלמות.
- לאחר תשלום דמי הרשמה, יש לפנות למזכירות החוג במייל [email protected] לקבלת טופס רישום.
- יש לשלוח את הטופס למזכירות החוג הרלוונטית.
- ניתן להשלים את קורסי ההשלמה דרך היחידה ללימודי חוץ בתכנית השלמות - לפירוט קורסי ההשלמה לחץ כאן.
מה תלמדו
שנה א
משפט ומדיניות בחינוך
הקורס ידון בנסיבות ההיסטוריות, התרבותיות, והפוליטיות שהשפיעו על עיצוב מערכת החינוך, על הדינמיקה שעוברים יעדיה של המערכת, ועל הדרכים בהן ביקשה המערכת להיענות לאתגרים וללחצים בתוכה ומחוצה לה.
הורות מאותגרת- הורות לילדים עם מגבלות ומחלות כרוניות
הקורס יערוך לסטודנטים היכרות עם עולם ההורות בכלל ועם הורות הניצבת בפני אתגר הטיפול בילד עם מגבלה בפרט.
שנה ב
דיון בסוגיות חינוכיות בארץ ובעולם
חינוך פתוח; חינוך ולמידה, חינוך עמלני ,חינוך הומניסטי, חינוך אנרכיסטי וחינוך רדיקלי במסגרת הקורס יושם דגש על העקרונות התיאורטיים של זרמי המחשבה השונים.
מגדר וחינוך
הכרה והעמקה בתהליכים מגדריים התופסים מקום מרכזי במערכות חינוכיות בישראל ובעולם.
דבר ראשת התכנית

פרופ' עירית ששון
ראשת התכנית לתואר שני בחינוך
פרופ' עירית ששון
ראשת התכנית לתואר שני בחינוך
מערכות החינוך בעולם ובארץ נמצאות בתקופה מאתגרת של חיפוש דרך. אנו עדים למעבר איטי משיטת חינוך שנולדה בימי המהפכה התעשייתית, אל מערכת חינוך חדשה המכוונת לשינויי המאה ה-21. האתגרים איתם מתמודדת מערכת החינוך בישראל מדגישים את החשיבות והשליחות בבחירת המסלול האקדמי בחוג לחינוך.
חינוך הוא תהליך של למידה בו נרכשים ידע, מיומנויות, ערכים ועמדות בכל מעגל החיים. לחינוך תפקיד חברתי משמעותי ותרומה לפרט במימוש עצמי והגשמה. הידע האקדמי החינוכי עומד בבסיס ההוראה, ההדרכה והסיוע במסגרת מערכות החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית וכן בשלבים מאוחרים יותר בחיים, כבתהליך ההורות.
לא ניתן להפריז בחשיבות תפקיד איש/אשת החינוך בהצלחת התהליך החינוכי. לא בכדי אמר אברהם יהושע השל: "אישיותו של המורה היא הטקסט שהתלמידים לומדים; הטקסט שלא ישכחו לעולם".
חינוך מתוך קרבה, אחריות, אכפתיות, הבנה ומעורבות מחולל שינוי חיובי. נכונות להקשיב, ללמוד משהו חדש, ליצור ולשנות הם קריטיים להשגת מטרות חינוכיות-חברתיות. לפיכך, מכל איש/אשת חינוך נדרשת גם מנהיגות חינוכית: להוביל, להשפיע, לאמץ במהירות את הנסיבות המשתנות, לחדש, להתמודד עם חוסר ודאות ועם משימות מורכבות, להיות מסוגל להוציא מעצמך ומהזולת את המיטב.
פרופ' עירית ששון
ראשת התכנית לחינוך
המכללה האקדמית תל-חי
סגל החוג
פרופ' דורית אלט
פרופ' מוסטפא עבאסי
פרופ' אילת שביט
יצירת קשר
ראשת התכנית: פרופ' עירית ששון.
רכזות: אופירה מורג, רעות שקד, נופר פחימה.
שעות קבלה: א' - ה' 9:30-12:30, 14-15.
טלפונים נוספים: 04-8181611 , 04-8181612
מרכז לייעוץ לימודים
או *9827