כנס ״פניו של עולם העבודה העתידי״, שיזמו סגל התוכנית לתואר שני בהתנהגות ארגונית, נפתח עם דברי ברכה של רקטור המכללה האקדמית תל-חי פרופ' ניר בקר. בדבריו התייחס פרופ' בקר לעתיד עולם העבודה מפרספקטיבה כלכלית ותיאר השלכות של שינויים הנובעים ממגמות כמו גלובליזציה וחדירת הבינה המלאכותית (AI).
בפאנל הראשון אותו הנחה פרופ' אהרון צינר, ראש התכנית להתנהגות ארגונית, נערך דיון מרתק העוסק בתובנות של מחקרים אקדמיים אודות עולם העבודה העתידי. בנוסף לכך, פרופ' צינר ופרופ' עדנה רבנו, יוזמי ומארגני הכנס, סקרו את הספרים שהשיקו לאחרונה בתחום. בהמשך הפאנל, ביקש מהקהל, ד״ר יובל דרור, יו"ר משותף פ.א.י, לדמיין את עולם העבודה העתידי אליו תיכנס נכדתו, שהשנה צפויה לעלות לכיתה א', כאשר ימלאו לה 18 שנים. כנגזרת משאלת פני עולם העבודה העתידי העלה ד״ר דרור את שאלת תפקיד המורים, המחנכים והמרצים, העוסקים היום בהכשרת עובדי העתיד.
פרופ' דורון לביא, דיקן הפקולטה למדעי החברה והרוח, השיב את הקהל מעולם הדמיון לעולם המציאות: בהרצאתו ״הנחיתות התעסוקתית של הפריפריה״. פרופ' לביא הציג את חשיבות התמיכה הממשלתית בעוגנים בתחומי הרפואה, הטכנולוגיה, ההשכלה ועוד, לשם צמצום הפער האדיר הקיים היום בין איכות חיי תושבי הגליל העליון לבין איכות חיי תושבי מרכז הארץ, ביניהם תוחלת החיים הקצרה משמעותית של תושבי הצפון לעומת המרכז.
פרופ' לביא סיכם את דבריו בתפיסתו כי על כל אחד ואחת מאתנו, מובילי הדעה בגליל העליון, לנקוט גישה יזמית ופרואקטיבית בפתרון.
הפאנל המסכם בהנחיית ד״ר יובל דרור, יו״ר פ.א.י, הדגיש את קריאת ההרצאה הקודמת לפעולה. הפאנל כלל תובנות של אנשי עשייה העוסקים ביום יום בתרגום התיאוריה למעשה ובשיפור פני עולם העבודה העכשווי באיזור הגליל והגולן.
בפאנל השתתפו מר יעל לובן, יזם קהילת סטרטפיסטים בגליל העליון ובגולן, גב׳ רונית חכם סלמן, יועצת ארגונית, גב הדס גילן, מנהלת מחלקת פיתוח ארגוני (לשעבר) בקבוצת פילת, מר יבגני טרלר, נווד דיגיטלי, גב׳ מיכל הירש, סמנכ"לית משאבי אנוש בפלסן סאסא, וגב׳ דפנה חיימוביץ, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית ומדריכה. הקריאה ליוזמה ופרואקטיביות עלתה במפורש מדוברי הפאנל שהציגו את עשייתם היומיומית מזווית הארגון ומזווית הפרט כאחד.
ד״ר דפנה שוורץ-אשר ציינה: "כחוקרת באקדמיה ערכים אלו הם נר לרגלי, והם מהווים נדבך מרכזי בתהליכי החיברות לתחום העיסוק במחקר. מהדברים שנשאו משתתפי הפאנל התחוור לי שערכי היוזמה והפרואקטיביות הולכים ותופסים מקום מרכזי בעולם העבודה העתידי גם לנו כאקדמיה תפקיד מרכזי להנחילם ולחזקם".
"עומדת בפנינו משימה מאתגרת, אך למרות הקושי עלתה בחזוני המציאות אליה אני שואפת שתצעד מדינת ישראל: עתיד בו שורר שוויון זכויות אמתי ולכן סיכוייה של הנערה הגדלה כיום בסחנין למצוא תרופה לסרטן, אינם נופלים מסיכוייו של נער הגדל ברמת אביב. אני בהחלט חושבת כי בידינו היא" אמרה לסיכום.