מעבדת השירות לבדיקות יין

מעבדת השירות לבדיקות יין

מעבדת השירות לבדיקות יין

במכללה האקדמית תל חי פועלת מעבדת יין חדישה המשמשת לבדיקות מקצועיות של תהליכי ייצור היין. אחת המטרות  של מעבדת השירות בתל חי היא לסייע ליקבים למימוש שאיפתם לייצור יין איכותי.

במסגרת שירותי המעבדה הניתנים ליקבים מכל הארץ בכלל ומהצפון בפרט, ניתן לבצע בדיקות אנליטיות לאיכות של יין המאפשרות מידע חיוני והכרחי על תהליך הייצור וכן עמידה בתקני סימון מוצרים (תוויות יין).

מגוון הבדיקות המוצע כולל בדיקות איכות מקובלות ליין וכן, בדיקות אנליטיות מתקדמות לחומרים ייחודיים באמצעות מכשור מתקדם כגון: HPLC, GC-MS  , לשון אלקטרונית ואף אלקטרוני.

לדוגמא: פרופיל חומצות ביין, 4EG ו 4EP, בדיקת נוכחות Brettanomyces פעיל, בדיקת רמת חנקן בענבים YAN ועוד.

הבדיקות מתבצעות ע"י טכנאיות מקצועיות ומנוסות מאד. שיטות הבדיקה הן שיטות מוסמכות ומקובלות במעבדות אנליטיות של תעשיית היין.

לצד מעבדת היין, פועל החל משנת 2012, יקב לימודי מחקרי. ביקב נערכים מחקרים במגוון נושאים  בתחום גידול הגפן, השפעת תנאי הסביבה ותהליכי הייצור על איכות היין. כמו כן, נערכים מחקרים בסיסיים בתחום הכימיה של היין. המחקרים נעשים ע"י ייצור יין בכלים מדעיים- מיקרוויניפיקציה.

המחקרים נערכים בראשותו של דר' מאיר שליסל, מנהל המעבדות בתל חי וחבר סגל בחוג למדעי המזון במכללה בשיתוף דר' תרצה זהבי משה"מ ודר' עומר קריין ממו"פ צפון. היקב מלווה ע"י מר איתי להט, מומחה בתחום היין העומד בראש תכנית הלימודים "Cellar master" המתקיימת במכללה האקדמית תל חי.

השילוב של הידע האקדמי, המקצועי והמצוינות הטכנית והטכנולוגית מאפשר לנו להעניק לייננים תוצאות אנליטיות מהימנות  ותמיכה בבעיות שונות הצצות במהלך ייצור היין.

אנו מתחייבים לתת שירות מהיר ואמין ובעלות נמוכה המאפשרת לכלל היקבים קטנים כגדולים לבצע בדיקות איכות ליין אותו הם מייצרים.

מעבדת השירות לבדיקות יין

להלן רשימת הבדיקות שניתן לבצע במעבדתנו:

בדיקות המבוצעות במעבדת היין

לטופס הזמנה ומחירון נא ללחוץ על הקישור 

פרטי התקשרות: ליאת פרידמן - טלפון במעבדה 04-8181839, liatvak@telhai.ac.il