מדעים הוא אחד מתחומי הידע המובילים בקמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, המהווה בסיס להבנה והשתלבות בהתפתחויות העתידיות בתחומי בריאות ורפואה, ביוטכנולוגיה, חקלאות, איכות הסביבה, מחזור, אנרגיות מתחדשות ועוד.

נושאים משמעותיים אלו הוגדרו כמרכזיים ואיתם תתמודד האנושות במאה הנוכחית.
סטיבן הוקינג האסטרופיזיקאי אמר "המדע הוא לא רק דיסציפלינה של סיבות כי אם גם של רומנטיקה ותשוקה", השאיפה להשגת ידע רב ומעמיק בנושאי החיים והביולוגיה, הכרת התחום ואהבת החקר, הינה היעד של התכנית עבור המתמחים בתחום.

הביולוגיה הינה הבסיס המדעי לכל החי בסביבתנו, האתגר האולטימטיבי של הביולוגיה הוא  הבנתה. הסטודנטים יעמיקו את ידיעתם בתחומי הביולוגיה והפיזיולוגיה כגון תקשורת בין תאית, המוח, גנטיקה, אקולוגיה, קיימות, חיי הצמח וכן בנושאים מדעיים שונים כגון פיזיקה, כימיה ומתמטיקה.

במהלך הלימודים אנו שואפים לייצר מורה בעל ידע רב יותר, אהבה לתחום, שואל שאלות ובעל רצון לחקור ולהבין. להשגת מטרות אלו אנו שמים דגש על חשיבה מחקרית, ביצוע פרויקטים, עבודה במעבדות, הכרות עם טכנולוגיות חדישות, יציאה לסיורים לימודיים, ולימוד במתחם חדשני הקרוי "ביופליה" אשר מותאם ללמידה מחקרית בתחומים מגוונים ולמידה מבוססת פרויקטים. ההכשרה בתכנית להוראת ביולוגיה זו מלווה בחוויה לימודית החושפת את הלומדים לתחומי המדע השונים, מעשירה ומכינה אותם לשליחותם כמורי הביולוגיה לעתיד.

  • החל משנת הלימודים תשפ"ג בשנים א-ב התכנית תתקיים בקמפוס מדעים וטכנולוגיה הנמצא בגליל העליון ובשנה ג' בקמפוס חינוך והוראה הנמצא בקצרין.
להשארת פרטים
Accordion Title למה ללמוד חינוך והוראת מדעים ( על יסודי) בתל-חי

למה ללמוד חינוך והוראת מדעים ( על יסודי) בתל-חי

מטרות:

  • הקניית ערכים המעצבים את תפיסתם של הסטודנטים לגבי חקר מדעי בכל תחומי המחקר הקשורים למדעים וביולוגיה (ביולוגיה, כימיה, פיזיקה ועוד).
  • הקניית אמצעים חדשניים שיסייעו למורה ולתלמידיו לייעל את פעילותם המחקרית הן ברמה התיאורטית והן ברמה המעשית (בתחומי המדעים בכללי ובביולוגיה בפרט).
  • הקניית יידע עדכני אודות המחקר המתפתח בארץ ובעולם (בתחומי המדעים בכללי ובביולוגיה בפרט). 
  • פיתוחו של המורה למדעים וביולוגיה כמורה-חוקר וכמפתח שיטות הוראה מקוריות שיעזרו לעצב את החוקרים של העתיד.

התוכנית לביולוגיה הציבה לה למטרה להכשיר מורים למדעים וביולוגיה, מקצועיים ומיומנים בפריפריה הצפונית של מדינת ישראל. התוכנית שמה דגש על התמקצעות בתחום התמחותו של המורה. כל הסטודנטים למדעים זוכים להכשרה מקצועית מפי מרצים / חוקרים. 

 

יעדים:

  • מתן כלים למורים לעתיד בהוראת ביולוגיה בבניית תכניות לימוד בבתי הספר.
  • פיתוח מיומנויות ליישום הידע התיאורטי והמעשי הנרכש במהלך הלימודים והטמעתו בבתי הספר.
  • שילוב טכנולוגיות חדישות כחלק מדרכי הוראת הביולוגיה.
Accordion Title איך זה עובד

איך זה עובד

סה"כ: 54 ש"ש בלימודי ביולוגיה.
בנוסף מתקיימים לימודי דיסיפלינה נוספת לבחירת הסטודנט ולימודי קורסי חינוך, יסוד והכשרה מעשית.

הלימודים נחלקים למספר תחומים:

לימודי חינוך הוראה ויסוד: הלימודים כוללים קורסי פסיכולוגיה, קורסים בחינוך מיוחד, קורס בחירה בחינוך, אוריינות אקדמית, מבוא לסטטיסטיקה, שיטות מחקר כמותי/איכותני, אנגלית, לשון , מיומנות אקדמית ממוחשבת, ימי עיון חוגיים, תרבות ומורשת, מנהיגות בחינוך/חינוך לדמוקרטיה, זהירות בדרכים, חשיבה מחשובית, עזרה ראשונה ועוד.

 

לימודי ביולוגיה:

שנה א': יסודות הביולוגיה, מבוא לאקולוגיה, מבוא לזואולוגיה, פיזיקה ועוד.
שנה ב': אנטמולוגיה – חרקים והסביבה, פיזיולוגיה של בעלי החיים, פיזיולוגיה של הצמח, ביולוגיה של התא ועוד.
שנה ג': פיזיולוגיה של מערכות גוף האדם, מערכת העצבים של גוף האדם, ביוכימיה, קונפליקט אדם וסביבה ועוד.
שנה ד':  שנת סטאז' ובמקביל לומדים הסטודנטים את יתרת הקורסים בדיסציפלינה: סמינריון בביולוגיה, מבוא לאבולוציה, חידושים במדע וביוטכנולוגיה ועוד.

התנסות מעשית  - בשנה שניה והשלישית יתנסה הסטודנט בבית ספר על יסודי. ההתנסות מכוונת להכשרת מורים במגוון דרכי הוראה ייחודיות, חלקן ייחודיות לתחום הביולוגיה, באוריינטציה לתוכנית הלימודים. במסגרת ההתנסות ילמד הסטודנט ויתערה בחיי בית הספר החל משלב תכנון הלימודים, ניהול כיתה, ארגון וייזום אירועים, תקשורת עם הורים, ועוד. ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה.

בוגרי תכנית הוראת ביולוגיה של קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה משתלבים כמורים בתחומי ביולוגיה, אקולוגיה והסביבה בבתי ספר על יסודיים לכיתות ז'-י', וכן כרכזים חברתיים, כמובילים ערכיים וחברתיים במסגרות החינוך וכמורים בתחום ההוראה הנוסף שבחרו בתכנית הדו-חוגית הנוספת.
 
בוגרי קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה מבוקשים מאוד במגזר הציבורי, הקהילתי והפרטי, זאת בזכות הכשרה מקצועית וייחודית, הכוללת בתוכה 30% התנסות מעשית- יותר מכל מוסד לימודים אחר להכשרת מורים.
למעלה מ- 90% השמה של בוגרים במגוון רחב של תפקידים במערכות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי. 

לימודי חינוך והוראה מכשירים אתכם לא רק לבתי הספר והאפשרויות רחבות בהרבה. תואר בחינוך והוראה מעניקים לכם כלים להוביל תפקידים רבים גם במסגרת חינוך בלתי פורמאלי ובתוך הקהילה, בין אם בעמותות, בתי ספר דמוקרטיים, אנתרופוסופיים, פנימיות, מתנ"סים וחוגים, תפקידי ניהול מובילים של רכזים חברתיים ועוד. 

כמו כן זה יכול להיות גם הצעד הראשון שלכם להשתלב במקצועות הטיפול, הרבה מן הבוגרים במקצועות החינוך שמקבלים כלים והכשרה לעבודה עם אנשים, בין אם בקבוצה או בין אם אחד על אחד, ממשיכים למקצועות טיפוליים נוספים. מקצועות כגון טיפול בעזרת בע"ח, תרפיה באמנויות, תרפיה בתנועה ובמוזיקה ועוד.

לצפיה בתנאי קבלה

רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.

נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827

התנסות מעשית

התנסות מעשית

Accordion Title אודות ההתנסות

אודות ההתנסות

ההתנסות בהוראה במסגרת הלימודים בקמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, נעשית בדגם התנסות קלינית, המאפשרת לסטודנט ליישם תיאוריות שלמד, תוך התנסות בשדה החינוך, קבלת מודל ממורה מנוסה והדרכה ספציפית ממדריך פדגוגי מטעם הקמפוס.

ההתנסות בהוראה מבקשת לחשוף בפני הסטודנט את עבודת המורה, תוך פעילות יזומה והשתלבות בחיי בית הספר ,לטפח בו את תחושת הייעוד והשליחות למקצוע, לשכלל את יכולות ההוראה שלו בסביבה תומכת ומעצימה ולשפר את הביטחון העצמי שלו במקצוע ההוראה.

סגל התכנית בקמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, מלווה את ההתנסות של הסטודנט בשטח בקורס דידקטיקה, המביא מודלים ותיאוריות חינוכיות מוכרות וחדישות, המבוססות על ביבליוגרפיה עדכנית. סגל התכנית מלווה את התנסותם של הסטודנטים במחקרים הבאים לחדש ולשפר את ההכשרה.

ייחודיותו של קמפוס תל-חי לחדשנות בחינוך ובהוראה, כקמפוס פורץ דרך בתחום הפדגוגיה החדשה, שילוב הטכנולוגיה בהוראה ומרחבי למידה דינאמיים, בא לידי ביטוי בעבודת הסטודנט בשדה החינוכי, המביא עימו לבתי הספר המכשירים, דרכי הוראה חדישות ושימוש בטכנולוגיה. הקמפוס מלווה את הסטודנט ביישום דרכי ההוראה החדשות במהלך התנסותו.
במהלך לימודיו מתנסה הסטודנט בעבודה מעשית בכיתות בית הספר (בהתאם למסלול הלימודים) ומיישם את הקורסים הנלמדים בחינוך ובדיסציפלינה לפי תכנית ספיראלית מתפתחת.

 

סטודנטים לתואר ראשון (B.Ed) בחינוך ובהוראת ביולוגיה:

בשנה ב' - יתנסה הסטודנט בבית ספר בדגם התנסות מסורתית של התנסות כוללת בהיקף של יום בשבוע בדגםPDS (professional development school) . ההתנסות מלווה בקורס דידקטיקה, במהלכה ירכוש הסטודנט מיומנויות הוראה בסיסיות בחינוך ובהוראה. 

בשנה ג' – יתנסה הסטודנט במסגרת תכנית "אקדמיה כיתה". התנסות אינטנסיבית בהיקף של שלושה ימים בשבוע, החל מפתיחת שנת הלימודים של מוסדות החינוך ועד סוף אוגוסט. במסגרת ההתנסות ילמד הסטודנט בצמד יחד עם מורה מכשיר למדעים וביולוגיה ויתערה בחיי בית הספר החל משלב תכנון הלימודים, ניהול כיתה, ארגון וייזום אירועים, תקשורת עם הורים, ועוד. ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה שיתמקד בהוראת ביולוגיה.
סטודנטים הלומדים תכנית דו-חוגית בשילוב חינוך מיוחד יתנסו במקביל בגישה משלבת בבתי ספר רגילים במסגרת "אקדמיה כיתה".

בשנה ד'  כלל הסטודנטים יצאו לשנת התמחות בהוראה (סטאז) במסגרת יחידת הסטאז'.

 

סטודנטים לתעודת הוראה/ הסבת אקדמאיים:

בשנה הראשונה ללימודיהם יתנסו הסטודנטים בפדגוגיה חדשנית והוראת עמיתים בתפיסת הוראה כוללת בתוך המכללה.
בשנה השניה ללימודיהם ישתתפו הסטודנטים בהתנסות הדיסציפלינארית בבית ספר על יסודי, במסגרת תכנית "אקדמיה כיתה".  ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה שיתמקד בהוראת הביולוגיה. 

 

M.Teach בהוראת ביולוגיה - תואר שני מוסמך הוראה:

בשנה הראשונה ללימודיהם ישתתפו הסטודנטים בהתנסות דיסציפלינארית בהיקף של 8 ש"ש במסגרת תכנית "אקדמיה כיתה". ההתנסות תלווה בקורס דידקטיקה שיתמקד בהוראת הביולוגיה בבית הספר העל יסודי.
בשנה השניה ללימודיהם יכולים הסטודנטים להתחיל סטאז' בהוראה בבתי ספר על –יסודיים בפיקוח משרד החינוך ובליווי סדנת סטאז'.

 

מדריכים פדגוגיים:

הקורסים וליווי ההתנסות הינם באחריות המדריכים הפדגוגיים. במסגרת ההדרכה יצפה המד"פ בסטודנט בביקוריו בבתי הספר ויעריך את הוראתו.
בתכנית "אקדמיה כיתה" מלווים הסטודנטים, בנוסף למדריך הפדגוגי הדיסציפלינרי, במנחה אקדמי של התכנית, אשר נוכח בבתי הספר אחת לשבועיים, תומך בסטודנטים ברמת ההשתלבות בבית הספר והקשר עם המורה המכשיר ויועץ בשילוב פדגוגיה חדשה בהוראה. 

סגל המסלול

ד"ר אסתר סרוסי

מרצה בכירה
Ph.D.:
אוניברסיטת פאריס
1993
תחומי מחקר : דידקטיקה של הוראת המדעים ופסיכולוגיה…

ד"ר מיטל שבת-סימון

ראש התוכנית להוראת המדעים והביולוגיה, ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב ופיתוח למידה והוראה
מרצה בכירה
Ph.D.:
אוניברסיטת תל אביב
2009
תחומי מחקר : ניורוביולוגיה בדגש על למידה וזיכרון,…

ד"ר קרפת שרון

מרצה בכירה
Ph.D.:
הטכניון
2001
תחומי מחקר : פיתוח פתרונות אקולוגיים למזיקים…

גב' רולא סראיאלדין- רכזת החוג לחינוך והוראה

שעות מענה טלפוני: 10:00-13:00  
שעות קבלה: 9:00-10:00, 14:00-15:00

גב' קוטי זיידבאום - רכזת החוג לחינוך והוראה

שעות מענה טלפוני: 10:00-13:00  
שעות קבלה: 9:00-10:00, 14:00-15:00

לא עומדים בתנאי הקבלה?

המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה, 
טלפון נוסף: 9827* שלוחה 3

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
3671860
d7gjaw9QczwI3VTfN_n-oBG1UbkE9AfbbvJw4LnBOXc
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-VcFPZDjuaho9u62xVOK0s4--XyI8NiiwxNDmkSvFv-Q
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form