למה חשוב לדעת ערבית מדוברת

למה חשוב לדעת ערבית מדוברת

איך אומרים בערבית מדוברת שלום? سلام, סַלַאם, ואיך אומרים בערבית מדוברת חג שמח? עִיד סַעִיד.

ערבית מדוברת היא השפה המדוברת בעשרות מדינות ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. ידיעת השפה מעניקה פתח לתקשורת עם מליוני אנשים ברחבי העולם, לגילוי תרבות מיוחדת ומעניינת ולהיסטוריה שופעת אירועים.

למה חשוב לדעת ערבית מדוברת?

ישנן לא מעט סיבות שהופכות הערבית המדוברת לשפה חיונית עבורנו. להלן מספר סיבות חשובות ועיקריות:

• הערבית המדוברת הינה שפת חיי היום-יום או ה”רחוב” של ערביי ישראל, המדינות השכנות ומדינות נוספות בעולם. בניגוד לערבית הספרותית שנמצאת בספרים ובחדשות, הערבית המדוברת היא כלי חיוני על מנת לתקשר, ולהכיר את חברינו ושכנינו.
  • תופתעו לגלות שיש לא מעט דמיון בין ערבית לבין עברית. בחיי היום-יום שלנו אנו עושים שימוש במילים שמגיעות מהשפה הערבית מבלי שנבחין. כמו “באבו אבוהה”, “אינשאללה”, “בסטה”, “ג’ורה”, “דוגרי” ועוד.
  • הערבית הינה שפה רשמית במדינת ישראל ומדוברת על ידי 20% מכלל האוכלוסיה בישראל. על מנת להכיר את המפה הדמוגרפית, להכיר את האנשים שסביבנו, ידיעת השפה, יכולה לתרום רבות.

כדאי ללמוד ערבית מדוברת או ספרותית?

על מנת לענות על השאלה, יש להבין מדוע אנחנו מעוניינים ללמוד את השפה.

הערבית הספרותית רלוונטית במידה ואנו רוצים לשמוע חדשות מערוצים שונים בשפה הערבית, לקרוא עיתונות, ספרים והיסטוריה.

הערבית המדוברת רלוונטית במידה ואנו מעוניינים להבין ולקיים שיחות בערבית, לשמוע קטעי סטנדאפ וסרטונים ברחבי הרשת ולהיות מחוברים יותר לשטח מאשר לספרות. בנוסף, רבים טוענים כי הערבית המדוברת, הינה קלה יותר ללמידה מאשר השפה הספרותית.

דוגמאות לערבית מדוברת

לאחר שהכרנו מעט את הרקע לערבית המדוברת והבנו את חשיבותה. נכיר מספר מילים וביטויים נוספים בשפה הערבית המדוברת.

קַדֵّישׁ עֻמְרַכּ?‏ – בן כמה אתה?

תִסְלַם – תהיה בריא, תודה לך.

כִּיף?‏ – איך?

קַדֵّישׁ? – כמה?

מִשّ מֻמְכִּן – בלתי אפשרי

בְּלוּזֵה – חולצה

חַבִּיבִּי – אהובי

נציין ונדגיש שלימוד השפה הערבית, הינו לימוד מעשיר, מעניין, מתאגר וכיף. על מנת ללמוד ערבית מדוברת בצורה הטובה ביותר מומלץ לשלב את החלק התיאורטי לצד תרגול יום-יומי.

לפרטים נוספים על הקורס היכנסו לאתר של המחלקה ללימודי החוץ של מכללת תל חי בכתובת – https://hutz.telhai.ac.il/arabic-course/

oK78_OE3tnNSeZ2FZfAHwfyZ8jiU9Zas9S5T6vWXUx4
form-S7sQcODgYqNzQ1vEVHYVQ-AG0cDu9ZpEk4vSQVj0VLA