תומר חציר

תומר חציר, בוגר החוג למדעי המזון באקדמית תל חי

"ההשפעה של קסילן מקלחי תירס על התכונות הפיזיקליות והכימיות של לחם", הפך למאמר מדעי שפורסם במגזין השנתי של מכון ויצמן ובקרוב גם בכתב עת מדעי נוסף, מדובר בהישג לא מבוטל לסטודנט בתואר ראשון!

הכירו את תומר חציר, בוגר תואר ראשון בחוג למדעי המזון שהגיע אלינו מצורן ובחר ללמוד באקדמית תל-חי בעיקר תודות להיבט המחקרי ולפרויקט פיתוח המוצר שהוא אחד מקורסי הדגל של תכנית הלימודים.

המחקר שערך תומר, על השפעת קסילן, תחת הנחייתו של ד"ר לואי בשיר, זיכה אותו גם במקום השלישי בתחרות של-IFT institute of food technologist ארגון טכנולוגי המזון הגדול והנחשב בעולם, המקיים כנס שנתי בשיקגו בו מוענקים הפרסים.

מדובר בכבוד גדול עבורי מסביר תומר וכמובן גם עבור האקדמית תל-חי שתמכה ומימנה את השהות בשיקגו ואת ההכנה לתחרות עצמה.

כיום הוא סטודנט לתואר שני למדעי המזון באוניברסיטת מניטובה (University of Manitoba) בקנדה,
אבל לפני תחילת הלימודים לתואר ראשון, הוא התלבט אם להתמקד בתעשייה או מחקר.

או כמו שתומר מסביר אפשר "לטעום מכל העולמות" ולהגיע להבנה מעמיקה יותר של הכיוון שאתה מעוניין בו.
במהלך הלימודים, יש נגיעה כמעט בכל תחום הקשור למדעי המזון; כימיה, פיזיקה, ועד לרמת פיתוח המוצר ושיווק לצרכן.
אחרי הלימודים בתואר, הרגשתי שיצאתי מוכן לכמעט כל עבודה המתפרסמת בתחום שלנו בתחושת מסוגלות שמעניקה יתרון משמעותי בשוק העבודה, אומר תומר.

"הלימודים הכינו אותי ללימודי תואר שני בקנדה, קורסים באנגלית המלמדים כיצד לגשת ולנתח מאמרים מדעיים עם הגדלת אוצר המילים, כימיה וקורסי מעבדה המלמדים כיצד לגשת למחקר/ניסוי והדרך הנכונה לניתוח התוצאות וקורסים בסטטיסטיקה ומתמטיקה כולם מקיפים ביותר ונותנים את הכלים להמשיך ולהתפתח גם בלימודים אקדמאיים מתקדמים בחו"ל ללא כל בעיה".
תוסיפו לזה את המגורים בצפון, הרחק מהבית ואזור הנוחות, שמכשירים אותך להפוך לעצמאי בהתנהלות היום יומית, ומעודדים יצירת קשרים חדשים עם סטודנטים וסטודנטיות באותו המצב.

המרצים והצוות לאורך כל הלימודים תומכים ומעודדים, הלימודים בחוג בקבוצות קטנות, ברמה אקדמית גבוהה וביחס אישי שתורם מאוד להתקדמות והצלחה.

כל הכבוד תומר, אנחנו מחכים לעוד פיתוחים פרי מחקרך ובטוחים שתצליח בכל מקום שתפנה אליו.

zcxb4R70tBULSvg_gKCfTDArE3mhVbUjYhD_ifR1EGA
form-ViYvYXrIFph9ukBOLysVv1oQIUHhkw-xfsguj3yIUqU