על המעבדה


המעבדה עוסקת במחקר של תחום מבנה המזון (Food Structure) והשפעות מרכיבי המזון על יצירת מבנה מזון כמו אמולסיה, ג'ל וקצף, המשמשות כמודל למוצר מזון ובחינה של המחקר על איכות המוצר והאפיון האורגנולפטי שלו (Food sensory): מראה, מרקם, ריח וטעם. המחקר עוסק בהשפעה של מרכיבי מזון חדשניים מתחום חלבונים אלטרנטיביים מן הצומח, חרקים וממקורות ימיים, ועד רכיבים מפחת מזון, בר-קיימא ותוצרת חקלאית מקומית. המעבדה עוסקת גם בהבנה של תחום חישת המזון במהלך עיבוד המזון בפה (Food Oral Processing). 

תחומי המחקר במעבדה

Food Structure
Alternative proteins
 Food Sensory – sensory evaluation
Functional food
Dairy science

Accordion Title אנשי צוות וחוקרים

אנשי צוות וחוקרים

טקסט...

 

ד"ר אופיר בנימין – ראש המעבדה
מייל: [email protected] 


יערה קטן – מנהלת המעבדה
מייל: [email protected]


דריה ישראלי – עוזרת מחקר, בשיתוף פעולה עם חברת REDEFINE MEAT
תימא בטחיש – סטודנטית לתואר שני
נעמה דגני – סטודנטית לתואר שני

תמונה
צוות המעבדה לחקר מבנה מזון וחישת מזון
מחקרים שנעשים במעבדה

מחקרים שנעשים במעבדה

Accordion Title פחת תפוחים ושימושם במערכות אמולסיה עם חלבון צמחי (2021–2022)

פחת תפוחים ושימושם במערכות אמולסיה עם חלבון צמחי (2021–2022)

Valorization of apple pomace waste as functional emulsifier in Pickering and  multilayer emulsion system stabilized with Soy protein, Taima Batheesh MSc

תמונה
פחת תפוחים ושימושם במערכות אמולסיה עם חלבון צמחי
Accordion Title בדיקת ההשפעה של מרקם המזון על שחרור של תרכובות אורגניות נדיפות בתהליך הלעיסה באמצעות מודל לעיסה רובוטי (2021–2022)

בדיקת ההשפעה של מרקם המזון על שחרור של תרכובות אורגניות נדיפות בתהליך הלעיסה באמצעות מודל לעיסה רובוטי (2021–2022)

Sandip Panda Post-Doc, Naama Degany MSc

תמונה
בדיקת ההשפעה של מרקדם המזון על שחרור תרכובות אורגניות נדיפות בתהליך הלעיסה
Accordion Title The effect of quinoa protein on the physico-chemical properties of quinoa starch-based gels, comparison between native and fibrillar protein (2020–2021)

The effect of quinoa protein on the physico-chemical properties of quinoa starch-based gels, comparison between native and fibrillar protein (2020–2021)

 Shir Cohen MSc

תמונה
The effect of quinoa protein on the physico-chemical properties of quinoa starch-based gels, comparison between native and fibrillar protein
תמונה
The effect of quinoa protein on the physico-chemical properties of quinoa starch-based gels 2
Accordion Title אפיון פונקציונלי של חלבוני מורינגה מכונפת ממיצוי עלים וכוספה והשפעתם על מערכת מודל של תחליב (אמולסיה) (2019–2021)

אפיון פונקציונלי של חלבוני מורינגה מכונפת ממיצוי עלים וכוספה והשפעתם על מערכת מודל של תחליב (אמולסיה) (2019–2021)

יערה קטן MSc
 

Accordion Title מחקר בנושא אפיון פרופיל ריח וערכים תזונתיים של אבקות חרקים למאכל והשפעתם על ריאולוגיה בלחם כמוצר מודל (2017 – 2019)

מחקר בנושא אפיון פרופיל ריח וערכים תזונתיים של אבקות חרקים למאכל והשפעתם על ריאולוגיה בלחם כמוצר מודל (2017 – 2019)

מתן הבר MSc

תמונה
אפיון פרופיל ריח וערכים תזונתיים של אבקות חרקים למאכל

 

Accordion Title פרסומים

פרסומים

 

Cattan Y., Patil D., Vaknin Y., Rytwo G., Lakemond C, Benjamin O. (2022) Characterization of Moringa oleifera leaf and seed protein extract functionality in emulsion model system. Innovative Food Science and Emerging Technologies 75 (102903).

Oluwatofunmi S., Lakemond C., Benjamin O. (2022) Flavor release and stability comparison between nano and conventional emulsion as influenced by saliva. Journal of Food Science and Technology 59(11):4530-4541

Panda S., Chen J., Benjamin O. (2020). Development of Model Mouth for Food Oral
Processing Studies: Present Challenges and Scopes. Innova

Accordion Title מכשור במעבדה

מכשור במעבדה

 המעבדה נותנת שירות אנליטי וסנסורי:
•    לשון אלקטרונית 

הלשון מאפשרת לאפיין פרופיל טעם אנליטי של מוצרי מזון  

תמונה
לשון אלקטרונית לאפיון פרופיל טעם של מוצרי מזון 1
תמונה
לשון אלקטרונית 2

•    אף אלקטרוני – אפיון פרופיל ריח 

תמונה
אף אלקטרוני המעבדה לחקר מבנה מזון וחישת מזון

•    רובוט פה – אפיון השפעת לעיסה ותנאי פה על מרקם המזון ושחרור ריחות וטעמים 

תמונה
artificial mouth

•    מבחני טעימה 

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5333743
VGum0rhTFkbUGFdsKptpRVmLXmqopwntZ1lpHXkHUnI
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-l7lx9tlYP1tOAw9T7LoElQ0O_pWxf7cH90j1tDxdQpc
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form