על המעבדה

במכללה האקדמית תל חי פועלת מעבדת יין חדישה המשמשת לבדיקות מקצועיות של תהליכי ייצור היין. המטרה  של מעבדת השירות בתל חי היא לסייע ליקבים לממש את שאיפתם לייצור יין איכותי. במסגרת שירותי המעבדה הניתנים ליקבים מכל הארץ, ומהצפון בפרט, ניתן לבצע בדיקות אנליטיות לאיכות של יין, המאפשרות מידע חיוני והכרחי על תהליך הייצור וכן עמידה בתקני סימון מוצרים (תוויות יין).

מגוון הבדיקות המוצע כולל בדיקות איכות מקובלות ליין, וכן בדיקות אנליטיות מתקדמות לחומרים ייחודיים באמצעות מכשור מתקדם כגון: GCMS ו HPLC.

לדוגמא: 4EG ו 4EP כתוצאה מנוכחות Brettanomyces ביין, בדיקת רמת חנקן בענבים YAN ועוד. כמו כן נעשות בדיקות לתזקיקים כגון בדיקת מתאנול.

את הבדיקות מבצעות טכנאיות מקצועיות ומנוסות מאד. שיטות הבדיקה הן שיטות מוסמכות ומקובלות במעבדות אנליטיות של תעשיית היין בעולם.

מנהל המעבדה הוא ד"ר מאיר שליסל, חוקר כימיה של יין למעלה מעשור ובנוסף לכך פועל במכללה האקדמית תל חי ביה"ס ללימודי היין המכשיר ייננים בקורס מתקדם הנמשך כשנתיים.

השילוב של הידע האקדמי, המקצועי והמצוינות הטכנית והטכנולוגית מאפשר לנו להעניק לייננים תוצאות אנליטיות מהימנות ותמיכה בבעיות שונות הצצות במהלך ייצור היין. אנו מתחייבים לתת שירות מהיר ואמין ובעלות נמוכה המאפשרת ליקבים גדולים כקטנים לבצע בדיקות איכות ליין שהם מייצרים. 

טלפון המעבדה: 04-8181839

Accordion Title בעלי תפקידים

בעלי תפקידים

ד"ר מאיר שליסל – ראש המעבדה

מייל: [email protected]

ליאת פרידמן – מנהלת המעבדה

מייל : [email protected]

טלפון: 04-8181839

ניקול קאופמן- לבורנטית המעבדה

מייל: [email protected]

 

מחקרים שנעשים במעבדה

מחקרים שנעשים במעבדה

Accordion Title רשימת בדיקות לשנת  2022-23 ודגשים לדיגום

רשימת בדיקות לשנת  2022-23 ודגשים לדיגום

הבדיקה שיטה              הערות לבדיקה  מ"ל לבדיקה
משקל סגולי הידרומטר למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
PH מד PH למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
BRIX רפרקטומטר למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
TA חומציות כללית טיטרציה למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
גופרית חופשית  אוקסידציה למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
גופרית כללית אוקסידציה למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
VA חומצות נדיפות זיקוק למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
חומצה מאלית  אנזימתית למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
חומצה סורבית  HPLC למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
גלוקוז פרוקטוז אנזימתית למלא ללא אוויר ולאטום היטב 50
כהל, זיקוק זיקוק למלא ללא אוויר ולאטום היטב 400
כהל, אבוליומטר אבוליומטר שיטת בדיקת הכוהל המדויקת הנדרשת לפי התקן היא זיקוק. שיטת האבוליומטר נותנת הערכה לגבי אחוז הכוהל ומושפעת ממרכיבי היין השונים ובעיקר מריכוז הסוכר. 100
מתנול + כהל  GC-FID/ הידרומטר למלא ללא אוויר ולאטום היטב  200
ריכוזי בנטונית לייצוב בחום 6 ריכוזי בנטונית, טיפול טרמי 50 גרם בנטונית מהיקב, 750מ"ל יין 750
יציבות חום, 
לאחר בנטונית ביקב 
טיפול טרמי למלא ללא אוויר ולאטום היטב 250
יציבות קור  מקפיא 4- למלא ללא אוויר ולאטום היטב 300
4EG , 4EP  HS-SPME-GCMS למלא ללא אוויר ולאטום היטב  50
YAN  (הזמנה מיוחדת בתיאום מראש) ספקטרוסקופיה אנזימתית בתיאום מראש  100
מתכות / מינרלים ICP למלא ללא אוויר ולאטום היטב 100
מיקרוביולוגיה נוכחות שמרים ועובשים זריעה בקבוק נפרד לבדיקה זו בלבד, מילוי בכלי סטרילי של הדוגמה ביקב 50
סט הבשלת ענבים   Bxo , PH, TA  טיטרציה/ מד PH/ רפרקטומטר אשכולות שלמים / מיץ טרי 100
Total Phenol  Folin Ciocalteau analysis למלא ללא אוויר ולאטום היטב  צור קשר
Anthocyanins Hosu et al. (2014) למלא ללא אוויר ולאטום היטב  צור קשר
Tannins  MCP למלא ללא אוויר ולאטום היטב  צור קשר

 

Accordion Title פרסומים

פרסומים

Accordion Title אזכורים במדיה

אזכורים במדיה

קישורים...

Accordion Title מכשור במעבדה

מכשור במעבדה

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5330460
K1-aWX3DtF4llrlAm6CRzWpn4kMLsNqXv-1SYnn7LLM
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-kFdSEfM4JbwSGvWupF839UAA6bJ6JPdghmIQQpAXIYE
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form