מטפלים דינאמיים מקיימים שיח מתמשך, אינטימי, סוער ויצירתי בין ידע תיאורטי לבין חוויות ייחודיות, אישיות ורגשיות. מושגים תיאורטיים, טכניקות ספציפיות וידע אמפירי משמשים בסיס ורקע להמשגה של החוויות הקליניות. מושגים וטכניקות דינמיים אלו מאפשרים להתבונן ולהתייחס להיבטים שונים של המטופל ושל התהליך התרפויטי לו הוא זקוק.

התוכנית ללימודי פסיכותרפיה בגישה פסיכו-אנליטית של המכללה האקדמית תל חי, מכוונת להציע לימוד והקנית תשתית של ידע בסיסי בתאורטיקנים ובמושגי היסוד בפסיכותרפיה פסיכו-אנליטית.

סגל המרצים והמדריכים מושתת על אנשי מקצוע בכירים, מהמובילים בתחומם. התלמידים המתקבלים נדרשים להיות בעלי הכשרה אקדמית וניסיון קליני בתחומים טיפוליים שונים. הלימודים מגוונים מאד, ונתמכים בהדרכה אישית ובהדרכות קבוצתיות. כל אלה מהווים מעטפת של מרצים, מדריכים ועמיתים המאפשרים מרחב להעשרת ההתפתחות ולהמשך גיבוש הזהות המקצועית.
משך התוכנית- שלוש שנים אקדמיות, סה”כ 6 סמסטרים. יום לימודים פעם אחת בשבוע.
סך כל היקף התוכנית: 480 שעות אקדמיות.

מטרה
מטרות
התוכנית מכוונת ליצור לאורך שלושת שנות הלימוד תשתית בסיסית ומעמיקה עם התאורטיקנים המרכזים והמושגים המרכזים של החשיבה הדינמית, בהתייחס למפגש הטיפולי.
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
הלימודים מיועדים לפסיכיאטרים – מומחים ומתמחים, פסיכולוגים – מומחים ומתמחים, עובדים סוציאליים בעלי תואר שני, מטפלים באומנויות בעלי תואר שני, קרימינולוגים קליניים ומטפלים בעלי הסמכה בטיפול משפחתי וזוגי.
רישום
לינק לרישום מקוון
להרשמה אנא השאירו פרטים ונחזור אליכם
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

• תואר שני טיפולי.
  • שליחת קורות חיים מקצועיים.
  • ראיון אישי.
    (מקרים חריגים יידונו ע”י סגל התוכנית).
Accordion Title תעודה

תעודה

לבוגרי התכנית תוענק תעודה על סיום תוכנית לפסיכותרפיה בת 3 שנים, מטעם החטיבה ללימודי חוץ המכללה האקדמית תל-חי.

Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• מיקום הלימודים: מכללת תל חי.
  • תאריך פתיחה: אוקטובר 2023 (מותנה במספר הנרשמים).
  • משך הלימודים: שלוש שנים.
  • ימי לימוד: ג’, בין השעות 14:30-20:00.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

מבנה התכנית:

שנה א

סמסטר א סמסטר ב
14:30 – 16:00 הפגישה הראשונה: מסגרת, רקע ומה שביניהם נרקיסוס ואקו- איתור והתמודדות עם הפרעות נרקיסיסטיות בקליניקה
16:30 – 18:00 מדחף ליחסים- מפרויד ועד ויניקוט- קורס שנתי מדחף ליחסים- מפרויד ועד ויניקוט
18:15 – 19:45 הטכניקות הטיפוליות: משקוף דרך פרשנות ועד להעברה והעברה נגדית מפרוע לרגוע…”- אבחון וטיפול בהפרעות אישיות קשות

שנה ב

סמסטר א סמסטר ב
14:30 – 16:00 מפרוש להוויה – מושגים בסיסיים בהגותו של קוהוט ביון- מיכל, מוכל והפונקציות שביניהן
16:30 – 18:00 חרדות אוסמטיות וחוויות פרמטיביות- מצבים מנטליים ראשוניים היכולת לשחק ככלי טיפולי
18:15 – 19:45 סמינר קליני סמינר קליני

שנה ג

סמסטר א סמסטר ב
14:30 – 16:00 הזולת- גיהינום או גן עדן ? הגישה האינטר-סוביקטיבית והגישה ההתייחסותית סיומים ופרידות בטיפול
16:30 – 18:00 מקרע לאיחוי- הטיפול הדינמי במתמודדים עם פוסט טראומה “חלומות או לא להיות…”- ההבנה והעבודה עם חלומות ומטפורות בטיפול
18:15 – 19:45 סמינר קליני סמינר קליני

* יתכנו שינויים במבנה התכנית ובסגל המרצים

מרצים בקורס:

ברק בן דיין

מרצה

פסיכולוג קליני מטפל בילדים נוער ומבוגרים. כיום בעל קליניקה פרטית בנהריה ומנחה קבוצות בארגון מיטיב, ללימוד והכשרה של פסיכולוגיה חיובית, הפקולטה לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן . מתמחה בטיפול בטראומה. שירת כקב”ן בצה”ל.

עודד ערמוני

מרצה

פסיכולוג קליני, מדריך, אנליטיקאי קבוצתי, פסיכולוג אחראי מרפאת בריאות הנפש שירותי בריאות כללית, ק. שמונה, ובעל קליניקה פרטית.

ד''ר מאיה פלד

מרצה

עו”ס, פסיכותרפיסטית ומדריכה. מרצה בחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל חי. עוסקת בפסיכותרפיה באוריינטציה פסיכואנליטית בקליניקה פרטית עם מתבגרים ומבוגרים.

ESEigcLqm5cBuFsVKi5MDUrNoEAKjALa6KBtMLJsWrk
form-kbcE1wzqxTenBDFEteOdLhbIBwZG-Iu5GpgIlL5zk24