׳נענע- תנועה מהפנים אל החוץ׳ היא תכנית תלת-שנתית ללימודי מחול, תנועה סומטית ויצירה. בשנה השלישית יתקבלו תלמידים/ות מתאימים/ת למסלול ייחודי המכשיר להוראת מחול בגעשות עכשוויות, משולב בתנועה סומטית ויצירה (ההכשרה מכוונת להוראת בוגרים, לא ילדים).
בתכנית זו ניתנים כלים, ידע ומרחב להתחבר לתנועת הגוף ולגלות את ההבעה האישית דרכה כמו גם להתמקצע בתחום ההוראה.

מטרה
מטרות
למידת יסודות המחול העכשווי. ניתוח ואבחון תנועה בגישת לאבאן-ברטנייף וקבלת כלים כיצד להשתמש בשיטה כדי לשכלל את התנועה באילתור, יצירה והוראה.
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
בוגרי ובוגרות מגמות מחול ומסגרות מחול בלתי פורמליות, אנשי ונשות תנועה וגוף מתחומים שונים, מטפלים העוסקים בתחום התנועה וחיבור גוף-נפש, מורים לתחומי גוף ותנועה הרוצים להעמיק ולהרחיב את הוראתם לתחומים נוספים.
רישום
לינק לרישום מקוון
לפרטים נוספים והרשמה ניתן לפנות ל- 051-5500153 | 052-5458708 או דוא”ל [email protected]
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

הגשת טופס מועמדות באתר: https://nana-movement.co.il
השתתפות ביום היכרות וראיון אישי.

Accordion Title תעודה

תעודה

בוגרי הקורס שיעמדו בכל התנאים הנדרשים יהיו זכאים לתעודה רשמית מקצועית
מטעם החטיבה ללימודי חוץ במכללת תל חי בשיתוף ״נענע-תנועה מהפנים אל החוץ״

Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• התכנית מתקיימת בקיבוץ גניגר, תפתח ב- 15.10.2023 ותסתיים ב- 27.6.2024.
  • בתכנית ישנם תכני ליבה (חובה לכל המשתתפים) ובחירה. תלמידי התכנית זכאים לבחור בכל תכני הבחירה המוצעים בטבלה עם קבלתם לתכנית, ללא עלות נוספת.
  • ימי ההיכרות לתכנית מתבצעים בשלושה מועדים שונים בחודשי יוני-יולי, הגעה ליום היכירות מותנה בהגשת טופס מועמדות.
  • בתום כל שנה ניתנת תעודה המוכרת על ידי מכללת תל חי. בסיום כל התכנית ניתנת תעודת הוראה של תנועה סומטית ומחול עכשווי ויצירה המוכרת על ידי מכללת תל חי.
  • פתיחת הקורס מותנה במספר הנרשמים.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

נושאים מרכזיים לאורך הקורס:
תכני ליבה:

1. מחול עכשווי– נלמד את עקרונות המחול העכשווי דרך תרגילים, רצפי תנועה ולמידת רפרטואר.
  2. לאבאן-ברטנייף חלק א׳– נתמקד במספר מושגים בסיסיים בשיטה כולל תנועה התפתחותית.
  3. לאבאן-ברטנייף חלק ב׳– נתנסה בדרכים להשתמש בשיטה באבחון, בהתבוננות ובהוראה.
  4. עבודה קבוצתית בתנועה– נלמד פורמטים אשר מאפשרים הקשבה קבוצתית ולמידה של ההשפעה של פרט על קבוצה ושל קבוצה על פרט.
  5. טכניקת רליס– נפגוש את היכולת של מערכת השלד להניע אותנו באופן דינאמי ויעיל הלוקח בחשבון את החלל שסובב אותנו ואת הכוחות הפיסיקליים שבתוכם אנו פועלים.
  6. טכניקת פלאיינג לואו (FL)- נלמד כיצד לנוע אל ומתוך הקרקע בצורה יעילה יותר תוך שמירה על מצב מרוכז וחקירה של שני החוקים העיקריים בפיסיקה: לכידות והתרחבות.
  7. קומפויציה ויצירה– בשיעור זה התלמידים יתנסו בתהליך יצירה אישי שמטרתו לעבד את חומרי הקורסים הנלמדים ולהשתמש בכלים הניתנים בתכנית לכדי מציאת קול אישי בתנועה.
  8. מעבדת סולו– נתנסה בתהליך יצירה אישי בתנועה, במהלכו כל תלמיד/ה יבחרו נושא אישי אותו יחקרו דרך כלים של אימפרוביזציה.
  9. כלים להוראה– נלמד הלכה למעשה את מלאכת ההוראה לבוגרים, תוך מציאת הייחודיות האישית של כל תלמיד כמורה.

תכני בחירה:

1. אימפרוביזציה קבוצתית– ללמוד לנוע יחד, להרגיש בתוך הקבוצה ולאלתר יחדיו. בשיעורים נתנסה בשערי כניסה שונים לתוך האימפרוביזציה המשותפת. הקשבה, פיתוח רעיון תנועתי, תשומת לב למרחב, תגובתיות ויצירתיות ילוו את השיעורים.
  2. קונטקט- אימפרוביזציה– בקונטקט נדרש המשתתף להעמיק הן ביכולות טכניות של הבנת המרחב, הארגון הגופני, המומנטום והעברות משקל והן ביכולות רגשיות כגון לאפשר למישהו אחר להישען עלי, לסמוך, לקבל מגע, משקל ועוד.
  3. אנסמבל ״נענע״– באנסמבל מתנסים במופע מול קהל, בעבודה בחוץ, ביצירת מופע משותף.
  4. פלדנקרייז– שכלול יכולות הגוף לכדי מקסימום תנועה במינימום מאמץ.
  5. איינגר יוגה– שיעור יוגה בשיטת איינגאר, המתאפיינת בדיוק גופני ובויסות נשימה (פראנאיאמה), הגישה מהווה פרשנות מעשית ליוגה המסורתית.
  6. בלט– נלמד באופן בריא ונכון לגוף- יוצר תחושה פנימית ומרחבית של הרמוניה וחוויה אסתטית.
  7. ״פורטל לאגן״– בשיעור נלמד את הטכניקה של ריקודי הבטן הבאלדי, בשילוב השפעות עכשוויות והשפעות מעולמות פולקלור שונים.

VmrZ0D4iACAIvpHPi9_eFYvvpk2-nUXOt1qHOhyWCbE
form-eLajX_jLxGHAkDv_r81OC4ZtQPA0BiLQ52RwDZd3pf8