על המעבדה

במעבדה שלנו אנו חוקרות רגשות וויסות רגשות באוכלוסייה בריאה, כולל מחקרים על רגשות הקשורים להורות, השפעות קוגניטיביות על רגשות נתפסים, ואת משחק הגומלין בין שינה ותפקוד רגשי וקוגניטיבי.  בין היתר אנו חוקרות את תפקידה של הטיה בזיהוי רגשות באמצעות מערך נתונים מאומת של הבעות פנים רגשיות עם מבוגרים צעירים טיפוסיים בעלי מראה ישראלי שבנינו במעבדה.

תחומי המחקר במעבדה

• נקשרות אם-תינוק

• תפקיד השינה ברגשות ובתפקוד של האם

• תפקיד הרגשות באיכות השינה

• תפקיד השינה בתפקוד אוטונומי הקשור לרגש

• תפקיד השינה בלימוד השפה

Accordion Title אנשי צוות וחוקרים

אנשי צוות וחוקרים

ד"ר אילנה הירסטון – ראש המעבדה

מייל: [email protected]

יקטה אקל (תלמידת תואר שני)

זהר נסר אלדין

יובל שמואלי

דנה זלינגר

מחקרים שנעשים במרכז

Accordion Title תפקיד רומינציה חיובית בהפרעות שינה

תפקיד רומינציה חיובית בהפרעות שינה

בעוד שרומינציות (מחשבות חזרתיות) בעלות מטען רגשי שלילי ידועות כמפריעות לאיכות השינה, לא ידוע אם זה בגלל תהליכי החשבה החזרתיים או בשל העוררות הרגשית השלילית. אנו מנסים לבחון שאלה זו באמצעות אינדוקציה של רומינציות חיוביות.

Accordion Title תפקידם של סטריאוטיפים אתניים בזיהוי רגשות

תפקידם של סטריאוטיפים אתניים בזיהוי רגשות

זיהוי תגובות רגשיות הוא המפתח לתקשורת ולתפקוד חברתי. בעוד עדויות מצפון אמריקה ומאירופה מצביעות על כך שסטריאוטיפים אתניים ומגדריים משפיעים על זיהוי הבעות פנים, מחקרים כאלה לא נעשו בישראל. עבדנו על יצירת מערך נתונים של שחקנים ישראלים, מזהויות אתניות ומגדריות שונות, עם ביטויים רגשיים שונים, כדי שנוכל לבחון את ההשפעות של סטריאוטיפים בחברה הישראלית על תקשורת רגשית.

סטריאוטיפים אתניים בזיהוי רגשות
Accordion Title נקשרות (bonding) הורה-תינוק, גורמי סיכון והשפעות

נקשרות (bonding) הורה-תינוק, גורמי סיכון והשפעות

הנקשרות של הורים לתינוקות הוא מושג המתאר רגשות וקוגניציות הוריים כלפי ילדם. נקשרות היא תהליך שמתחיל במהלך ההיריון ונמשך לאחר הלידה, אולי לאורך כל חייו של ההורה. מצבים רגשיים הוריים ממלאים בבירור תפקיד מרכזי בהתפתחות הילד, אך פחות ידוע על התהליכים המשפיעים על רגשות ההורים ועל מסלולם.

Accordion Title תכונות שינה הקשורות לרכישת שפה חדשה

תכונות שינה הקשורות לרכישת שפה חדשה

בשיתוף פעולה עם פרופ' טלי ביתן מאוניברסיטת חיפה, אנו מנסות לזהות אילו תכונות של שינה, לדוגמה כישורי שינה ותדרי EEG מסוימים, קשורות לרכישת אוצר מילים וכללי דקדוק של שפה חדשה.

Accordion Title פרסומים נבחרים

פרסומים נבחרים

Hairston, IS, Solnik-Menilo, T, Deviri, D, & Handelzalts, JE (2016). Maternal depressed mood moderates the impact of infant sleep on mother–infant  bonding. Archives of women's mental health, 19(6), 1029-1039.

Soehner AM, Kaplan KA, Saletin J, Talbot LS, Hairston IS, Gruber J, Eidelman P, Walker MP, Harvey AG. (2017) You’ll feel better in the morning:  Slow wave activity and overnight mood regulation in interepisode bipolar disorder. Psychological Medicine, 48: 249-260.

Hairston, IS; Cohen-Zion, M (2020) Sleep Restriction Alters Physiological and Emotional Responses to Emotion Induction. Experimental Physiology Experimental Physiology, 105(12), 2207-2215

Hairston, I. S., Portal, L., & Carmon, T. (2022). Positive rumination can (also) interfere with sleep: A study in a non-clinical sample. Frontiers in Psychiatry, 13.

Nakić Radoš, S, Hairston, IS, & Handelzalts, JE. (2023). The concept analysis of parent-infant bonding during pregnancy and infancy: a systematic review and meta-synthesis. Journal of Reproductive and Infant Psychology, 1-24.

Accordion Title אזכורים במדיה

אזכורים במדיה