על המעבדה

המעבדה עוסקת בחומרי טבע משרשרת הערך של עולם המזון וההזנה ומתמחה בשיטות עבודה ביוכימיות ואנזימתיות לשיפור תהליכי ייצור ולשיפור איכות התוצרת. 

יחידת המעבדה לחקר חרקים למאכל
המעבדה, אשר נתרמה על-ידי יק"א, משמשת לגידול חרקים למאכל והזנה ולעיבוד הראשוני הגס של החרקים לייצור של מרכיבי מזון ומרכיבים אחרים לתועלת האדם.

תמונה
The proposed process to quantity the nutrition proteins from insectsg

 

תחומי המחקר במעבדה לביוכימיה של מזון וחומרי טבע

המעבדה מתמחה בייצור מרכיבים בשיטות ביוכימיות ובאפיון הביוכימי והתזונתי שלהם הן בשיטות אנליטיות קלאסיות והן בקיבה מלאכותית של מונו-גסטריים. המחקרים העיקריים בשנים האחרונות הם:

  • ייצור ואפיון איכות תזונתית של הידרוליזאטים המיוצרים מפסולות של תעשיית המזון.
  • אפיון תזונתי של דגני בר בנישות אקולוגיות ייחודיות.
  • אפיון נוגדי חמצון טבעיים על עיכול של בשר אדום במערכת קיבה מלאכותית.
  • אפיון שאריות אנטיביוטיקה בפסולות קשות לטיפול מהחקלאות ובבוצה משפכים עירוניים אחרי טיפול.

 

תחומי המחקר ביחידת המעבדה לחקר חרקים למאכל 

תחומי המחקר במעבדה הם אופטימיזציה של ייצור מרכיבי המזון מחרקים, כאשר החרק העיקרי הוא זבוב החייל השחור, אך גם חגבים וחיפושיות. המחקר מתמקד בסעיפים הבאים:

  • אופטימיזציה של הזנת החרקים- בניית דיאטות מתאימות מבחינה תזונתית ופיסיקלית המבוססות על פסולות מהחקלאות ומהתעשייה.
  • טיפול בפסולות בעייתיות סביבתית המיועדות להטמנה במטרה להפיכתן לתוצרים לתועלת האדם.
  • אופטימיזציה של גידול החרקים- אפיון השפעת גורמים ביוטיים ואביוטיים על הגידול, התפתחות והנדידה של החרקים.
  • אופטימיזציה של תהליכי קצירה- הפרדת החרקים ממצעי הגידול.
  • אופטימיזציה של תהליכי עיבוד לקבלת תוצרים- המטרה שיפור איכות הפרקציה החלבונית כחומר גלם למזון או הזנה, ושיפור איכות וכמות הפרקציה השומנית למגוון שימושים וכן שיפור איכות שאר התוצרים להזנת צמחים.
  • הכנת מזונות לבע"ח ובחינת פרמטרים של איכות מרכיבי מזון בניסויי הזנה.
     
Accordion Title אנשי צוות וחוקרים

אנשי צוות וחוקרים

ד"ר עדי יונס לוי - ראש המעבדה 

מייל: [email protected]

מריה חורי - סטודנטית לתואר שני

 

מחקרים שנעשים במעבדה

מחקרים שנעשים במעבדה

Accordion Title ביוכימיה של מזון וחומרי טבע: פירוק פסולת המכילה אנטיביוטיקה

ביוכימיה של מזון וחומרי טבע: פירוק פסולת המכילה אנטיביוטיקה

פסולות שמכילות אנטיביוטיקה מהוות בעיה סביבתית וכיום הרגולציה דורשת את הטמנתם, למרות הבעיות הנלוות לכך. במחקר אנחנו בוחנים שיטות כלכליות לפירוק האנטיביוטיקה ולטיוב הפסולות הבעייתיות. 

Accordion Title חקר חרקים למאכל: אופטימיזציה של דיאטות לזבוב החייל

חקר חרקים למאכל: אופטימיזציה של דיאטות לזבוב החייל

המחקר העיקרי שמתבצע כיום במעבדה הוא חלק ממאגד זבוב החייל השחור של משרד הכלכלה בהשתתפות קבוצות רבות מהאקדמיה ומהתעשייה. חלקינו העיקרי במאגד הוא אופטימיזציה של דיאטות לזבוב החייל כאשר מקור חומרי הגלם הוא פסולות מהחקלאות ומהתעשייה.

Accordion Title פרסומים

פרסומים

ביוכימיה של מזון וחומרי טבע

דו"חות לתוכנית מחקר מספר 21-02-0031, משרד החקלאות ופיתוח הכפר 

דו"חות לתוכנית מחקר מספר לקרן יק"א חוזה 890 

דו"ח לתוכנית מחקר M38-021, קרן MERC 

דו"ח לתוכנית מחקר מאגד זבוב החייל השחור
 

חקר חרקים למאכל

דו"חות לתוכנית מחקר מספר 21-02-0031, משרד החקלאות ופיתוח הכפר 

דו"חות לתוכנית מחקר מספר לקרן יק"א חוזה 890 

דו"ח לתוכנית מחקר M38-021, קרן MERC 

דו"ח לתוכנית מחקר מאגד זבוב החייל השחור
 

Accordion Title מכשור ביחידת המעבדה לחקר חרקים למאכל

מכשור ביחידת המעבדה לחקר חרקים למאכל

המעבדה מאפשרת שימוש במכשור קלדל לקביעת ריכוז חלבון, בגוף חימום לעיכול כימי במבחנות קלדל, בתנורי ייבוש, בתנור וואקום, במטחנות ובמכשיר press.

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5332991
4epnx1fjhEp9FsOSFoWdwgDJtniNfWObElevNraJvI4
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-6HJZteN4QjByh-iTt_wLSwSpgyHC88YxbSY3_bLIMsU
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form