בעולם עבודה דינמי וכאוטי, המאופיין בעמימות לצד מורכבות רבה, אתגרי הניהול של מי שמוביל את הארגון גדולים מאי פעם. תפקידם של היועצים הארגונים הוא ללוות ולסייע למנהלים להתמודד ולהוביל שינוי בצמתים מכריעים. להיות שם בשבילם, החל משלב המעבר לתפקיד ניהולי, בצמיחה כמנהלים, בנקודות המשבר והשפל ובשמירה על השיא.

תוכנית זו תתמקד בלמידה של תכנים מקצועיים מהעולם הארגוני לצד למידה ופיתוח של מיומנויות רגשיות הנדרשות לעבודת הייעוץ ולפיתוח זהות היועץ. יחד עם זאת, הדגש יהיה על היבטים מעשיים של מקצוע הייעוץ. הלימודים ישלבו סדנאות, סימולציות והרצאות של אנשי מקצוע ומנהלים לצד למידה פרונטלית. הדגש הינו יותר על הפרקטיקה ויציאה לשטח על מנת להכשיר את היועץ לעבודה.

במהלך הלימודים ירכשו התלמידים ניסיון מעשי בפרקטיקום, אשר מטרתו יישום ושילוב החומר התיאורטי שנלמד בעבודה בשטח. התלמידים יבצעו תהליך של אבחון ויעוץ ארגוני באחד מהארגונים הפעילים באזור הצפון. כל זאת בסיוע ובליווי אישי ומקצועי של צוות התוכנית.

מטרה
מטרות
להקנות מיומנויות וכלים יישומים הדרושים לעבודת היועץ. להתנסות בעבודת הייעוץ הארגוני על כל שלביה- אבחון, התערבות, הטמעה והערכה. להכשיר את הבוגרים לעבודה כיועצים ארגוניים בארגונים מסוגים ומתחומים שונים.
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
בוגרי תארים במדעי החברה והרוח/מדעי ההתנהגות/תארים טיפוליים. מנהלים או בעלי תפקידים בכירים מכל המגזרים – ציבורי, עסקי או המגזר השלישי. מאמנים אישיים או יועצים מתחומים אחרים המבקשים לרכוש יֶדע בתחום הייעוץ הארגוני.
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

• בעלי תואר שני הלומדים בתל חי בשנה השנייה M.A  בהתנהגות ארגונית.
  • בעלי תואר שני או תואר ראשון עם ניסיון ניהולי של 5 שנים.
  • ראיון אישי בזום.
Accordion Title תעודה

תעודה

• תעודת הסמכה בתוכנית לייעוץ ארגוני מטעם היחידה  ללימודי חוץ של מכללת תל חי תינתן לעומדים בדרישות התוכנית.
Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• ימי לימוד: ימי רביעי אחת לשבוע בין השעות 16:00-21:00 (6 שעות אקדמיות)
  • מיקום:  המכללה האקדמית תל חי – המפגשים מתקיימים באופן פרונטלי בקמפוס מזרחי.
  • מועד פתיחה: אוקטובר 2023 (בהתאם למספר הנרשמים).
  • נוכחות פיזית בלפחות 80% מהמפגשים בכל קורס.
  • הגשת מטלות (עבודות, תרגילים), פרזנטציות, קריאת חומרים שיקבעו בכל קורס.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

• תכנית חד שנתית (3 סמסטרים, בצמוד ללוח זמנים אקדמי) בהיקף של 320 שעות (הכוללת 80 שעות פרקטיקום) 40  מפגשים (ללא הפרקטיקום) , 13 מפגשים לסמסטר + מפגש אחד בכל סמסטר שיתקיים במועד אחר שיעודכן מראש.

6iBLWMsXrpzp44Tnze07zzGF6nkX3mUdYoDVoft4XII
form-UyvB5A6AUT8mqUDSUKQe2FFtxmEFOPRC0xI3bPPvdZs