אודות  حول المركز:

היחידה לרב תרבותיות הוקמה בתשס"ז (2006) על מנת לממש ולפתח את החזון הרב-תרבותי של המכללה האקדמית תל-חי.

أقيم مركز السلام والديمقراطيّة في العام 2006 بغية تحقيق  وتطوير رؤيا التعدّديّة الثقافيّة لكلّـيّة تل حاي الأكاديميّة.

וזוהי לשונו של החזון  في ما يلي نصّالرؤيا:

"מכללת תל-חי תהווה מודל לפעילות אקדמית רב תרבותית תוך יצירת מרחב משותף המפגיש בין יהודים לערבים. המכללה תפעל למען דיאלוג בין יהודים וערבים בתוך הקמפוס ותקדם עשייה בתחום זה גם עם הקהילות הסובבות אותה. המכללה תפתח ותיישם ידע ומומחיות בתיאוריה ובפרקטיקה הרב תרבותית לאורך זמן. המכללה מחויבת ליצור גשר ומגע בין תרבותי ולאפשר שוויון אפשרויות, מימוש פוטנציאל תוך עידוד למצוינות לכל הפרטים הלומדים ועובדים בתוכה. כל זאת תוך עשייה משותפת מתוך בחירה, וכבוד הדדי".

" تسعى كلية تل حاي لتكون نموذجاً للعمل ألأكاديمي متعدد  الثقافات,وذلك من خلال توفير فضاء للقاء مشترك يجمع اليهود والعرب. تساهم الكلية  بتحقيق الحوار اليهودي العربي داخل الحرم الأكاديمي وبتعزيز العمل في هذا المجال مع  المجتمعات المحلّـيّة المجاورة للكلّـيّة. تقوم الكلية وبشكل دائم ومتواصل بتطوير  المعرفة والخبرةفي على المستويين النظري والتطبيقي في مجال التعددية الثقافية . تلتزم الكلية بخلق الجسور والتواصل بين الثقافات, وبإفساح المجال لتوفيرالمساواة في الإمكانيات, ولتحقيقالقدرات الكامنة, إلى جانب تشجيع التفوق لدى كل من يتعلم ويعمل  فيها,وكل هذا من خلال العمل المشترك الطوعي والاحترام المتبادل".

Accordion Title שירותים לסטודנט

שירותים לסטודנט

המרכז פועל בשני אפיקי עשייה עיקריים:

• מתן שירותי תמיכה לסטודנטים הערבים שיאפשרו הזדמנות שווה להצלחה בלימודים האקדמיים.
  • קיום פעילויות של מפגש ודיאלוג יהודי - ערבי.

שירותי תמיכה לסטודנט הערבי:
ייעוץ אישי, לימודי ואקדמי -

לרשותך הגב' תופאחה סאבא, לשיחות אישיות והתייעצות בנושאים הקשורים להשתלבות אקדמית וחברתית, הצלחה בלימודים, וועדות משמעת ועוד.

גב' תופאחה סאבא

סדנאות להצלחה בלימודים -

המרכז מעניק סדנאות חינמיות לסטודנטים ערבים העוסקות במגוון תחומים מקדמי הצלחה:
מוטיבציה להצלחה, איך להתמודד עם חרדת בחינות,  איך ללמוד נכון, איך להימנע מדחיינות, חלוקת זמני למידה ועוד.
ניתן לפנות למרכז על מנת לברר על הסדנאות לשנת תשפ"ב.

תמיכה רגשית -

לתמיכה רגשית וייעוץ בשפה הערבית. ניתן לפנות ישירות לתיאום פגישת היכרות. שמירה על פרטיות הפונים מובטחת.

על מנת לקבל מידע נוסף: 04-8181557

אבחון לקויות למידה -

אפשרות לאבחונים ללקות למידה בשפה הערבית, במיקוד לסטודנטים בשנה א'. נא לפנות למרכז שלום, דמוקרטיה ורב תרבותיות על מנת לקבל מידע נוסף: 04-8181557.

פעילויות מקדמות מפגש ודיאלוג יהודי- ערבי:
אירועי תרבות -

המרכז מקיים לאורך השנה אירועי תרבות שונים המהווים הזדמנות להיכרות הדדית, לחשיפת קולות שונים בחברה, להתבוננות ביקורתית, להעמקה וללמידה. האירועים הנם ללא תשלום ופתוחים לקהל הרחב.

סדנאות מפגש יהודי - ערבי -

האקדמיה מהווה עבור רבים – יהודים וערבים, הזדמנות ראשונה למפגש. המרכז מאפשר את מימוש ההזדמנות הזו ומקיים לאורך השנה תכניות שונות של מפגש לאומי תרבותי בין סטודנטים יהודים וערבים המשלבות גם למידה, התנסות והעשרה בתחומים שונים. לאורך השנים קיים המרכז מפגשי ערבים ויהודים סביב אומנות, תיאטרון, קולנוע, נגינה ועוד.

יוזמות חברתיות/ חינוכיות -

המרכז פתוח ליוזמות, שיתופי פעולה ורעיונות חדשים לפעילות בקהילה ובמכללה בנושאי שלום, דמוקרטיה ורב תרבותית. נשמח לשמוע, לייעץ, לתרום ולהיתרם. כמו כן, אנו שמחים לקבל עבודות ומחקרים שעוסקים ביחסי יהודים ערבים או בחברה הערבית וגם לעזור בתחום במידת האפשר.

Accordion Title קורסים אקדמיים

קורסים אקדמיים

דיאלוג ערבי יהודי:

המרכז לשלום, דמוקרטיה ורב תרבותיות תומך ומפעיל את הקורס האקדמי "דיאלוג ערבי יהודי".

במשך שנה אקדמית נפגשים סטודנטים יהודים וערבים בכתה למשך שעתיים, לתהליך לימודי על המציאות הישראלית המסוכסכת, על היחסים הלא שוויוניים, על הדעות הקדומות ועל האופן בו הפנימו הם עצמם את יחסי הכוח התרבותיים לאומיים.

הקורס הוא חלק מתכנית הלימודים בחוג לחינוך והוא מקנה 4 נקודות זכות אקדמיות.

במהלך הקורס יוצאים לסיורים בוחנים את המציאות בשטח בצורה רגישה ונוקבת. כל שנה לאחר לימוד ובירור עמדות באופנים שונים- באמצעות רפלקציות, כתיבת מפה קוגניטיבית, סיורים לימודיים קריאת מאמרים, צפייה בסרטים, דיונים- נדרשים הסטודנטים ליזום פעולה שתתרום למפגש יהודי ערבי ולשיפור שוויון ההזדמנויות לסטודנטים הערבים.

הבעה ורטוריקה:

קורס שנתי המיועד לסטודנטים ערבים בשנה א'. הקורס הנו קורס חובה עבור כל סטודנט שקיבל ציון מתחת ל-120 במבחן יע"ל ועבור סטודנט שקיבל ציון מעל ל-120 במבחן יע"ל, הקורס הנו קורס בחירה. מטרת הקורס היא לחשוף את הסטודנטים לפדגוגיה ביקורתית שבאמצעותה יוכלו לבחון את המציאות החברתית-פוליטית ופיתוח חשיבה עצמאית וביקורתית, שהינה אחד הכלים החשובים להצלחה באקדמיה. נוסף על כך, במסגרת הקורס, הסטודנטים לומדים מיומנויות שפתיות בשפה העברית ובסמסטר ב' הם נדרשים לחקור תופעה חברתית ולהציג אותה בכיתה בעברית.

רכזת רב תרבותיות - חונכויות לחברה הערבית, ליווי בנושאים חברתיים, תרבותיים ולימודיים:

גב' רשא עמאשה

ייעוץ אישי אקדמי, לימודי:

גב' תופאחה סאבא

המרכז לשלום, דמוקרטיה ורב תרבותיות:

8nzSguvXT7QqtqvaEyAQ-vYAxVVF0XIMm119tZtZkKQ
form-FcFk7FiVtM_bJqqnlLVHZMS7KGGSTxswQskaASVBGH0