תכנית לימודים ייחודית זו, תעסוק בנושאי ייצור שמן זית והגורמים המשפיעים על מאפייני השמן ואיכותו, בניהול מותג שמן זית ובית בד ובשיווק שמן זית. מסלול הלימודים מיועד למגדלי זיתים, יצרני שמן הזית, לעוסקים בתחום תעשיית הזית ולכל חובבי ואוהבי עץ הזית ושמן הזית המבקשים לרכוש ידע מקצועי ומעמיק בנושא.
בין הנושאים הנלמדים: הכנה למסיק – בדיקות טרום מסיק ושמירה על הפרי לאחר המסיק, התקן הישראלי והתקן הבינלאומי לשמן זית, תהליך ייצור שמן זית בבית הבד, הקמה וניהול בית בד, כימיה של שמן הזית, ארומה וטעמים של שמן זית, ניתוח שוק, שיווק ומכירות, מיתוג ועוד.