גבינה היא מוצר חלב מוצק. משחר ההיסטוריה, האדם משתמש בטכנולוגיית ייצור הגבינה בכדי לשמר את
תכונותיו התזונתיות של החלב לאורך חודש היובש של בהמתו. מוצר זה הפך נפוץ ובסיסי ברוב חלקי העולם
ובאופן טבעי התפתחו מסורות וטכנולוגיות שונות לייצור הגבינה.
סוגי הגבינה השונים נבדלים במקור החלב (סוג החיה ותזונתה), טכניקת הייצור, סוגי החיידקים ועובשים, רמת השומן, זמן הבחלה שונה ועוד…
הלימודים יתקיימו במטבח הלימוד במכללה האקדמית תל-חי וישלבו חומר עיוני והרצאות פרונטאליות לצד חלק מעשי – הכנת גבינות ומוצרי חלב.