קורס ללימודי תעודה, בחסות האקדמית של מכללת תל-חי – החטיבה ללימודי חוץ. לקורס מספר מטרות הקשורות זו בזו: מיומנויות תנועה ומחול בכלל ובמחול האתני-מזרחי בפרט ברמה המקצועית ביותר מחד, והכשרת מדריכות ומנחות בעלות ידע מקצועי רחב ככל האפשר בתחום המחול האתני-מזרחי מאידך. יותר מכל – זהו מסע העצמה-אישי לכל לומדת, מסע משפיע ומחולל שינוי בכישורי ומיומנויות החיים, שבעזרתם תוכל אף להנחות ולהוביל נשים למקומות טובים בעבורן.

שפת המחול המזרחי מוכרת וידועה כיום כחובקת ומכילה הרבה יותר מהגדרתה כ”ריקודי בטן”, וזאת על שום הסגולות הרבות הטמונות בה בעבור כל אישה באשר היא אישה – ללא קשר לגילה, לממדיה, או ליכולותיה “המחוליות”. זוהי שפה שמאפשרת באופן מיטבי את החיבור של הגוף והנפש. שפה המאפשרת מסע נשי ואישי לגילוי ולאהבת הגוף והנפש, שפה “אורגנית” לגופה ולנפשה של האישה.

במהלך הקורס מקבלות הלומדות ערכות רבות של אלבומי מוסיקה, חומרים וסיכומים כתובים, תכניות עבודה להנחיה ומאמרים מקיפים בנושאי המחול והמוסיקה כחלק אינטגרלי ומהותי מהאני מאמין שלי ומתהליך הלמידה וזאת במטרה לצייד את הלומדות בכל צידה אפשרית, כזו שתאפשר את הרחבת הידע, והעמקה בו במהלך הקורס, ולאחריו.

תכנית הלימודים:

הקורס הינו המסגרת המובילה בארץ ברמת ההשקעה, התכנים והלמידה בו. הלימודים בו מוכרים להמשך לימודים בתחום התנועה והמחול, כמו לימודי תראפיה במחול במוסדות אקדמיים אחרים, שכן – מכללת תל חי הינה מוסד אקדמי מוכר. תכנית הלימודים עשירה ומגוונת ביותר, בהיקף של 221 שעות שיתחלקו על פני כ-28 ימי לימוד. אלה נמשכים כ-7 חודשים.

קורסים נלווים לתחום: * מוסיקה ותרבות ערבית – עיוני ומעשי )מעשי: תיפוף מקצבים בדרבוקה( מרצה עמאד דלאל * הנחיית קבוצות והעצמה – מנחות טובה רז-ליברמן ושוש פרידמן * עזרה ראשונה – 21 ש’ מקוונות + 4 מעשיות.

מטרה
מטרות
הקניית מיומנויות תנועה ומחול בכלל ובמחול האתני-מזרחי בפרט ברמה המקצועית ביותר. הכשרת מדריכות ומנחות בעלות ידע מקצועי רחב ככל האפשר בתחום המחול האתני-מזרחי, ויותר מכל – זהו מסע העצמה אישי לכל לומדת, מסע משפיע ומחולל שינוי בכישורי ומיומנויות החיים
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
הקורס מתאים לתלמידות, לחובבות ולרקדניות מתחום המחול המזרחי ומתחומי תנועה מחול אחרים: * בעלות זיקה/רקע במחול ותנועה * גיל 21 ומעלה * 12 שנות לימוד לפחות * אישור רפואי
רישום
לינק לרישום מקוון
המעוניינים נרשמים ישירות דרך המרצה
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

• בעלות זיקה/רקע במחול ותנועה
  • גיל 21 ומעלה
  • 12 שנות לימוד לפחות
  • אישור רפואי
  • מבחן תנועה
Accordion Title תעודה

תעודה

מסלול לימודים מלא, הכולל את כל הקורסים בתחום העיוני והמעשי וקורס עזרה ראשונה. המסלול מקנה תעודת מנחה-מדריכה מוסמכת של שוש פרידמן והחטיבה ללימודי חוץ של מכללת תל-חי. בוגרות הקורס יידרשו ליטול חלק פעיל בכל שיעורי הקורס והסדנאות המתקיימות בו, להתמיד, להשקיע בעשייה הקבוצתית והאישית, ולהיות שותפות מלאות לתהליך הלמידה.

תנאי הסמכה:

• הגשת פרזנטציות לאורך הקורס ובסיומו
  • התנהגות ונוכחות עפ”י תקנון הקורס והמכללה
  • תעודת מגיש עזרה ראשונה.
  • מבחן סיום מעשי
Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• הקורס מתקיים במתנ”ס רבין בכרמיאל, בימי שישי בין השעות 8:30-14:30. 7 שעות לימוד אק’ + הפסקות.
  • הקורס כולל כ-28 ימי לימוד שנמשכים כ-7 חודשים.
  • פתיחת הקורס בסוף אוקטובר/תחילת נובמבר 2023 ומותנה במספר הנרשמים.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

את מוזמנת להתקשר אליי או ליצור איתי קשר בווטצאפ – 050-2262666 לשמוע עוד על הקורס, לברר סוגיות שתרצי לבדוק, או להודיע לי שברצונך להירשם לקורס. שוש פרידמן ϑ בברכה, שוש פרידמן מנהלת הקורס

למידע ופרטים נוספים