מרכז סימולציות חדש נפתח במכללת תל חי

מרכז סימולציות חדש נפתח במכללת תל חי

במכללה האקדמית תל חי נפתח מרכז סימולציות חדש, בקמפוס המזרחי, המתמחה בתחום הסימולציה האינטראקטיבית. אימון סימולטיבי הוא חיקוי של מציאות מורכבת באמצעות מודל מתאים בסביבה בטוחה, בו נעשה שימוש בשחקנים מקצועיים המדמים את "האחר הסטנדרטי" ומייצגים צד אחד של האינטראקציה אל מול המשתתפים בתהליך הלמידה. מרכז הסימולציה החדש פועל במקביל למרכז הקיים בקמפוס קצרין מזה מספר שנים.

הפרקטיקה של סימולציות בשילוב שחקנים נולדה לפני כחמישים שנה, כשד"ר בארוז (Barrows, 1928-2011), מרצה לנוירוביולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת אילינוי, ביקש לפתח אצל הסטודנטים שלו מיומנות בשיח עם מטופל. במסגרת הקורס הוא שילב שחקנים שגילמו חולים בעלי בעיות נוירולוגיות ובסיום הסימולציה ביקש מהשחקנים לספר לסטודנטים (שגילמו את המטפלים) כיצד הרגישו כמטופלים במהלך האינטראקציה. הצלחת הקורס נבעה מהיכולת "להביא את המציאות לחדר" ולחבר בינה לבין העולם התיאורטי (Zhang, Thompson, & Miller, 2011).

מרכז סימולציה הינו מתקן המדמה סביבת עבודה מקצועית בה יכולים להתנסות אנשי מקצוע בתרחישים המבוססים על אירועים מעולמם המקצועי. סביבה זו מאפשרת לקבוצה גדולה של לומדים ללמוד מיומנויות בצורה יעילה, אישית ובטוחה - ללא סיכון. האימון נעשה באמצעות התנסות, תצפית, תחקיר, קבוצתי מבוסס וידאו ומתן הערכה קבוצתית. האימון במרכז הסימולציה מתאים הן להבניית תפיסות, להכשרה וכניסה לתפקיד, לריענון מקצועי ושיפור מיומנויות.

מה אפשר לעשות במרכז הסימולציות?

1. להתנסות בסימולציות לאירועים ונושאים המעסיקים את הארגונים והמשתתפים. הסימולציות "נתפרות" לפי צורך בסוגיות מגוונות (אירועים המתרחשים בארגון, באינטראקציות בצוותי ניהול, קהילות וכדומה, אימון התמודדות במצבי חירום).

2. לשלב סימולציה בתוך קורס או כחלק מתהליך למידה מתמשך (קורס אקדמי, הכשרות מקצועיות, בניית מבחנים המבוססים על סימולציה וכדומה)

3. תרגול ואימון במיומנויות הוראה ופרזנטציות (הכנה לעולם העבודה, תרגול ראיונות איכותניים ותצפיות, ועוד).

4. ביצוע אמון סימולטיבי כחלק מתהליך בחינה/הערכה חלופית/כחלק מפיתוח "תו תקן" מקצועי.

5. אימון יחידני - תרגול של מתנסה מול שחקן למשל לצורך שיפור מיומנות שפה.

6. אימון קבוצתי של השיח בשפה - צילום ותיחקור דיון שנערך בקבוצה קטנה במטרה לאפשר לצוות להתבונן בדינמיקה ובמיומנת השיח שלהם.

בדקו את עצמכם - האם השימוש בסימולציה עונה לכם על אחד מהצרכים הבאים?

1. לצורך אימון באינטראקציה בין אישית

2. לצורך אימון על או יישום חומר נלמד

3. לצורך אימון צוות

4. כחלק מהערכה בקורס

5. כחלק מתהליך מיון לקורס

6. ככלי אימון לפרט בתחום תוכן יישומי

כמו כן, האם ניתן לחלק את הכיתה לקבוצות של בין 15 ל-20 סטודנטים?

אם התשובה לשאלות אלו או לחלקן היא כן - צרו איתנו קשר לתיאום [email protected]

נשמח לעמוד לרשותכם, בכל שאלה ובקשה!

מוזמנים לצפות בסרטון המתאר את תהליך הכנת מפגש במרכז הסימולציות.

cDMv8O-XseLGsd9BUx-jNb4U_NEyb5g54GE7NjxdnxI
form--HQQi1C7LGdPVpZojYkNSIryYVtV5quj-852Eai9dis