דבר הדיקן

פרופ' דני קוטלר
דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
פרופ' דני קוטלר
דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה
שלום,
אני שמח "לראותכם" באתר פקולטה למדעים וטכנולוגיה של המכללה האקדמית תל-חי. אספר לכם קצת על הפקולטה שלנו.
בפקולטה לומדים כ-1500 סטודנטים בששה חוגים המעניקים לבוגריהם תואר ראשון B.Sc.: ביוטכנולוגיה, מדעי החי , מדעי המזון, מדעי המחשב, מדעי הסביבה ומדעי התזונה, ובשלוש תכניות לתואר שני מחקרי (עם אפשרות גם לתואר לא מחקרי)- ביוטכנולוגיה, מדעי התזונה ומדעי המים. אנו גאים בעובדה שהיינו המכללה הראשונה שאושר לה ע"י המועצה להשכלה גבוהה לפתוח תוכניות לתואר שני מחקרי. אישור זה ניתן למכללה האקדמית תל-חי בזכות רמת הלימודים הגבוהה ורמתו הגבוהה של סגל ההוראה המורכב ממרצים ומרצות שעוסקים במחקר ומובילים קבוצות מחקר.
בחלק מהחוגים, כמו במדעי המחשב ובמדעי המזון, הסטודנטים משלבים התנסות בעבודה בתעשייה במהלך לימודיהם, וכך רוכשים ניסיון וקשרים רבי חשיבות. בחוגים אחרים, במסגרת פרוייקט הגמר, הסטודנטים יכולים להשתלב בקבוצות מחקר בהובלת סגל הפקולטה ולהתנסות במחקר מדעי. בחוג לתזונה הסטודנטיות והסטודנטים משתלבות ומשתלבים בהתנסות בעבודה בקהילה ורוכשות ניסיון מקצועי יקר ערך.
כל אלה, יחד עם גורמים נוספים כמו המיקום הייחודי של המכללה, האווירה המשפחתית, מסגרות לימוד קטנות והיחס האישי, הפכו את האקדמית תל-חי ואת הפקולטה למדעים בפרט למקור גאווה לתלמידים, לבוגרים ולסגל.
בוגרי הפקולטה ממשיכים ללמוד לתארים מתקדמים בכל האוניברסיטאות ומכוני המחקר בארץ ואחרים משתלבים בתעשייה ובמגזר הציבורי והפרטי. את בוגרינו ניתן למצוא בתפקידים בכירים בתעשייה עתירת הידע, בחברות ממשלתיות ופרטיות, במכוני מחקר, ואף כחברי סגל אקדמי בכיר באוניברסיטאות ובמכללות. אנחנו גאים להכשיר את מדעני ומדעניות העתיד, לתרום למוביליות חברתית ולאינטגרציה של צעירים וצעירות מכל הקבוצות בחברה הישראלית ואפשר לבוגרינו פיתוח קריירה מדעית מאתגרת ומעניינת.
אתם.ן מוזמנים.ות לסייר באתר הזה ולראות מה החוגים השונים מציעים. בנוסף, ניתן גם לפנות המידע של המכללה או ישירות למזכירויות החוגים. כולם ישמחו לעמוד לרשותכם לענות לכם על כל שאלה.
נשמח לראותכם.ן בין תלמידנו ולהעניק לכם את המיטב.
בברכה,
פרופ' דני קוטלר, דקן הפקולטה.