כל העוסק בחינוך כאילו נוטל על עצמו שליחות מרצון.

תואר ראשון בחינוך הוא אחת מהדרכים הטובות ביותר להשפיע, על עיצוב דור העתיד. למעשה, ישנם רק מעט מאד תחומי עיסוק אחרים, אשר השפעתם על האוכלוסייה היא גדולה מאשר זו של תואר ראשון בחינוך. 
תואר ראשון בחינוך מאפשר לכם ולכן להשפיע על ילדים, בני נוער, ומבוגרים  ופותח שער להתמחויות וללימודים לתואר שני ושלישי בתחום החינוך, הטיפול (טיפול באומנות, דרמה תרפיה, ייעוץ חינוכי וכו') ובתחומים אחרים.

החוג לחינוך במכללה האקדמית תל-חי מציב לעצמו שתי מטרות עיקריות:

הענקת כישורים אקדמיים איכותיים לבוגרים ולבוגרות, על מנת שיהיו אנשי ונשות חינוך בעלי ידע רחב ויכולת ניתוח ביקורתית.
הקניית מטען ערכי-חברתי לבוגרים ולבוגרות, שיאפשר להם לתרום מכישוריהם לקידום חברתי ותרבותי, ולהיות אזרחים אקטיביים.
רוח זו מחברת בין אקדמיה וחברה לסטודנטים רבים מהגליל ומחוצה לו, בני קהילות ותרבויות מגוונות שלכולם מכנה משותף של סקרנות אינטלקטואלית, מחויבות חברתית ובסיס ערכי.

 

מוקדים


החוג לחינוך מציע ארבעה מוקדים עיקריים המאפשרים בחירה מושכלת על פי נטייה אישית וחינוכית:

  • שילוב אמנויות בחינוך –  תחומי אמנות (פלסטית, מוסיקה, ספרות, תיאטרון ועוד) והפוטנציאל החינוכי שבו.
  • חינוך, חברה וקהילה - פיתוח הבנה ורגישות להיבטים חברתיים ותרבותיים בחינוך, תוך חיזוק מיומנויות להובלת תהליכי שינוי חינוכיים. 
  • אוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד – הקניית ידע תיאורטי נרחב והבנה של הצרכים החינוכיים, החברתיים והרגשיים של אוכלוסיות ייחודיות, תוך הקניית גישות מסורתיות וחדשות לתמיכה ולסיוע.
  • חינוך למיניות במעגל החיים - הכשרה תיאורטית בתחום החינוך המיני והמיניות במעגל החיים, תוך התייחסות לרב תרבותיות המאפיינת את החברה בישראל. 

 

מסלולים


בנוסף למוקדים אלה, ישנם שני מסלולים:

  • סיוע ושיקום באמצעות האמנויות בחינוך - הקניית ידע תיאורטי ומעשי הנחוץ לסטודנטים לחינוך בכלל ולמקצועות הטיפול בפרט, וכן להמשך לימודים מתקדמים בתחומים טיפוליים (לדוגמא, דרמה-תרפיה, וטיפול בעזרת אומנויות)
  • אוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד – מסלול המחבר שני תחומי לימוד: חינוך מיוחד ולקויות למידה. מתמקד במודלים תיאורטיים ויישומיים של אבחון ודרכי התערבות עבור אוכלוסיות על לקויות שונות, ומכין את הסטודנטים לעבודה בשדה החינוכי וללימודים מתקדמים בתחום החינוך המיוחד.

תכנית הלימודים בחוג כוללת לימודי שדה להכרות והתנסות במסגרות חינוכיות מגוונות תוך חיבור מיטבי בין ידע אקדמי תיאורטי ופרקטיקה חינוכית. 

 

להשארת פרטים
Accordion Title למה ללמוד .B.A בחינוך בתל-חי

למה ללמוד .B.A בחינוך בתל-חי

החוג בעל ותק אקדמי של 20 שנה, עם למעלה מ- 1,100 בוגרים שסיימו בהצלחה והשתלבו במערכות חינוך רבות ומגוונות.
כל תחום התמחות כולל מערך של לימודי שדה ופגישות עם מצבי שטח, ההתנסות בפועל משמעותית ומרחיבה ידע.
בחוג קיים מסלול מדרשה- בשיתוף מדרשת קריית שמונה. מיועד לבנות המגזר הדתי.
החוג מאפשר לצבור ניסיון רלוונטי בעבודה בזמן הלימודים, ולקבל מלגת לימודים של עד 30,000 ₪ (במסגרת התוכנית "הטובים לתעסוקה").
עבודה בקבוצות קטנות, למידת עמיתים ולמידה בחברותא תוך כדי עבודה בשטח במסגרות של חינוך פורמלי או בלתי פורמלי.
חלק מהשעורים שנלמדים בחוג מועברים באמצעות פדגוגיות אלטרנטיביות שמאפשרות לסטודנטים לקחת אחריות על תהליך הלמידה.
ניתן ללמוד חינוך במסלול חד חוגי או דו חוגי.

Accordion Title החוג מציע מספר מסלולים ומוקדי התמחות ספציפיים

החוג מציע מספר מסלולים ומוקדי התמחות ספציפיים

מסלולים:

  1. מסלול אוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד- תכנית חדשנית המשלבת חשיפה לגישות עכשוויות בתחום אוכלוסיות ייחודיות והכרות עם מגוון האוכלוסיות- ילדים ובוגרים עם הלקויות השונות. הקניית ידע על הבסיס הפיזיולוגי, הפסיכולוגי, החינוכי, והחברתי של אוכלוסיות המשתייכות הן למסגרות החינוך המיוחד והן למסגרות הרגילות. הסטודנטים לומדים את המודלים התיאורטיים והיישומיים של אבחון ודרכי התערבות במערכות החינוך, המגורים, התעסוקה ומסגרות לשעות פנאי.
  2. המסלול לסיוע ולשיקום באמצעות האמנויות בחינוך- המסלול משלב בין המסלול לאוכלוסיות מיוחדות ולימודי אמנות מעשית(ציור, פיסול ורישום) או לימודי דרמה. המסלול מכין את בוגריו לתואר שני בטיפול באמנויות או תואר שני בדרמה תרפיה.
  3. שילוב אקדמי עם המכון לאמנויות- המסלול משלב לימודי אקדמיה בחוג לחינוך במוקדים אומנויות, אוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד עם לימודים באחת ממחלקות המכון לאמנויות- צורפות, אמנות פלסטית או קרמיקה. בוגרי המסלול יהיו זכאים לתואר בחינוך ולתעודת בוגר המכון לאמנויות- מדריך לאמנות בקהילה.

 

מוקדים: 

  1. שילוב אמנויות בחינוך- התפיסה של המוקד היא כי האמנות לסוגיה הינה כלי משמעותי לחינוך הפרט והקבוצה הן במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות. תחומי אמנות נלמדים: אמנות פלסטית, כתיבה, מוסיקה, דרמה ותנועה.
  2. המוקד לחינוך, חברה וקהילה-  תהליכים חברתיים, פוליטיים, טכנולוגיים וסביבתיים, כגון גלובליזציה, קפיטליזם מואץ, התחזקות הרשתות החברתיות, מחאות  נגד המשבר הסביבתי ו-ME TOO, מחשוב נרחב ומגפה כלל עולמית, מזמינים לחקור ולהבין תהליכים חינוכיים בעולם משתנה. במקביל מתחזק הצורך להבין כיצד שדות חינוכיים - כלים, מסגרות, שחקנים -  משתתפים ותורמים לשינויים חברתיים, פוליטיים וסביבתיים.

  3. המוקד לאוכלוסיות ייחודיות וחינוך מיוחד- במוקד זה יכירו הסטודנטים את תחום החינוך המיוחד והשילוב כמו גם אוכלוסיות עם צרכים ייחודיים נוספים, כגון: מחוננים, נוער בסיכון, אוכלוסיות עם לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, ילדים ומתבגרים עם הפרעות התנהגות וקשישים.
    הסטודנטים ירכשו ידע תיאורטי נרחב והבנה של הצרכים החינוכיים החברתיים והרשיים של אוכלוסיות ייחודיות, וילמדו אודות גישות מסורתיות וחדשות לתמיכה ולסיוע.

    לצד הלימודים התיאורטיים, יתנסו הסטודנטים במסגרות חינוכיות, יפגשו אוכלוסיות ייחודיות, ויחזקו את הזיקה בין הידע התיאורטי לבין הידע המעשי.

    הלימודים במוקד מכינים את הסטודנטים ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד, אבחון וטיפול בלקויות למידה, וכן ללימודים לתואר שני במקצועות טיפוליים אחרים (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה ולתוכנית ההשלמות של התוכנית לתואר שני).

4. המוקד לחינוך למיניות במעגל החיים- בשנים האחרונות מתחזק הצורך בהסדרת תחום החינוך המיני בבתי הספר, מצד אנשי ונשות חינוך, הורים, בני ובנות נוער, וכי התקופה העכשווית מחייבת להתייחס להיבטים שונים של מיניות ויחסים זוגיים באופנים שונים מאשר בעבר, תוך התייחסות למאפייניה הרב תרבותיים של החברה הישראלית.

התרבות הפופולרית והרשתות החברתיות חושפות ילדים, בני ובנות נוער לתכנים מיניים בצורה מאסיבית, באופן רצוני ולא-רצוני. חלק מהתכנים הללו משקפים תפיסה דמוקרטית, שוויונית, אינקלוסיבית ואקטיביסטית (למשל, פעילות תנועת metoo#, מצעדי גאווה ושיח על מגוון מיני ומגדרי, ועוד); לעומת זאת, רבים מהם מציגים ומבנים מושגים מעוותים בנוגע להם (למשל, סרטי פורנו מסחריים, ודימויים מיניים מעוותים ברשתות החברתיות).

החל משנת הלימודים תשפ"ג החינוך המיני הוא נושא חובה לכלל תלמידי מערכת החינוך מכיתה א' עד י"ב. בתי ספר רבים מיישמים תוכניות חינוך מיני חיצוניות של ארגונים כמו "דלת פתוחה" או "מידע אמין על מין", המספקות תכנים עדכניים ומגוונים של חינוך מיני בריא ומיטיב. במקביל לכך, הוקמה לאחרונה האגודה לחינוך מיני בישראל – קואליציה של ארגונים ויחידות/ים, הפועלת לקידום ורגולציה של חינוך מיני מקצועי ומוסמך, כחלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים הבית ספרית, ותוך התייחסות לרשימת הצרכים שניסח ארגון הבריאות העולמי ושל ארגונים ומוסדות מכשירים בישראל.

Accordion Title איך זה עובד

איך זה עובד

הלימודים האקדמיים נמשכים שלוש שנים. להשלמת התואר במסלול הדו חוגי נדרשות 60 נקודות זכות בחוג לחינוך, ו-60 נקודות זכות בחוג נוסף. במסלול החד-חוגי נדרשות לקבלת התואר 120 נקודות זכות לפחות בחוג לחינוך.

שנה א - קורסי חובה במקצועות הבסיס, ובהם מבוא לפסיכולוגיה בחינוך, מבוא לסוציולוגיה של החינוך, מבוא לפילוסופיה של החינוך. 
שנה ב ו-ג - קורסים מתקדמים וסדנאות בהתאם למסלול ו/או למוקד הנבחרים.

לצפייה בתנאי הקבלה

רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.

נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827

Accordion Title סטודנטים מספרים

סטודנטים מספרים

Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

 

"כל העוסק בחינוך כאילו נוטל על עצמו שליחות מרצון"

תואר ראשון בחינוך הוא אחת מהדרכים הטובות ביותר להשפיע, על ידי עיצוב דור העתיד. למעשה, ישנם רק מעט מאד תחומי עיסוק אחרים, אשר השפעתם על האוכלוסייה היא גדולה מאשר זו של תואר ראשון בחינוך, התואר מאפשר לכם ולכן להשפיע על ילדים, בני נוער, מבוגרים ואף קשישים, ופותח שער להתמחויות וללימודים לתואר שני ושלישי בתחום החינוך, הטיפול (טיפול באומנות, דרמה תרפיה, ייעוץ חינוכי וכו') ובתחומים אחרים.

החוג לחינוך במכללה האקדמית תל-חי פותח שעריו ומזמין אותם ללמוד במסלול יוצא דופן המתנהל בסביבה ייחודית.

 

 לימודי חינוך במכללה האקדמית תל-חי
כבר מראשיתו, הציב לעצמו החוג לחינוך במכללה האקדמית תל-חי מציב שתי מטרות, המשולבות בלימודי תואר ראשון בחינוך:

הראשונה, נוגעת להענקת כישורים אקדמיים איכותיים לבוגרים, במטרה להפכם לאנשי חינוך מהשורה הראשונה, אשר לרשותם עומדים ידע נרחב בתחומים שונים, כמו גם יכולת ניתוח ביקורתית.
והמטרה השנייה היא הקניית מטען ערכי וחברתי, שיאפשר לבוגריו להיות אזרחים אקטיביים ולתרום מכישוריהם לקידום התרבותי והחברתי בישראל.

שילוב מטרות זה הוא שסחף אל תחת כנפי החוג סטודנטים בני קהילות שונות, שמוצאם מתרבויות מגוונות, אשר המכנים המשותפים לכולם הם סקרנותם האינטלקטואלית, תחושת המחויבות החברתית שלהם ואף ערכי הבסיס שלהם.

 

מה תלמדו

מה תלמדו

Accordion Title שנה א'

שנה א'

סמסטר א'

סמסטר א'

Accordion Title אבחון תפקודי למידה- תיאוריה ומעשה

אבחון תפקודי למידה- תיאוריה ומעשה

הקורס מקנה הכרות עם מודלים תיאורטיים הנמצאים בבסיס תהליכי אבחון תפקודי למידה, ועם
כלי אבחון הנהוגים בארץ.
במהלך הקורס נכיר את כלי האבחון המרכזיים, תוך התנסות בחלקם, ונלמד לקרוא ולנתח באופן
ביקורתי דו"חות אבחון אינטגרטיביים.

Accordion Title אומנות בחינוך עם אנשים בוגרים

אומנות בחינוך עם אנשים בוגרים

סוג שיעור: סדנאבקורס זה נתמקד בתפקיד האומנות על צורותיה השונות והמגוונות בחיינו בכלל
וכאנשים בוגרים בפרט. נשים דגש על שילובה וכוחה כמחוללת שינוי בתפיסות ועמדות ועד הפנמת
יעילותה בעבודה החינוכית. הקורס יכלול תכנים תיאורטיים, למידה חוויתית והצגת רפרטים מעשיים
בכיתה- תוך שילוב של אומנות ויצירתיות בהנחיית עמיתים, כמו כן צפייה בסרטים בהתאם לנלמד
בקורס.

סמסטר ב'

סמסטר ב'

Accordion Title איש החינוך כיוצר בדיאלוג עם היצירה

איש החינוך כיוצר בדיאלוג עם היצירה

דרישות קדם: מבוא להבעה ויצירה ככלי ללימוד והבנה של כישורי חיים.
מטרות הקורס: בבואנו לעסוק בתחום החינוכי ראוי והכרחי הוא, כי נהיה אנשים פתוחים, מודעים
ובעלי יכולת לראות את הזווית הרחבה. משחר ההיסטוריה מהווה האמנות כלי ביטוי לבני האדם,
אולם בשנים האחרונות הולך ומצטמצם מקומה במערכת החינוך, במיוחד בחטיבות העליונות.
בקורס זה נשתמש בטקסטים מתחום החינוך הפילוסופיה האמנות והפסיכולוגיה. נקיים דיאלוג בין
המחנך כיוצר לבין יצירות אמנות מתחומים שונים, כבסיס לדיון על מקומה של היצירה בתהליך
התפתחות האדם כיוצר. כחלק מהלמידה נעיין במחקרים עדכניים העוסקים ביצירתיות דמיון ויצירה.
"דמיון חשוב יותר מידע; כי הידע מוגבל אך הדמיון חובק עולם." אלברט איינשטיין.

Accordion Title אלימות בבית הספר

אלימות בבית הספר

במהלך הקורס נסקור את הספרות המחקרית העוסקת בהפרעות התנהגות. נלמד על הסוגים השונים
של ההפרעות ההתנהגותיות והרגשיות. נלמד על הסוגים השונים של האלימות המתקיימת
בבתי הספר, ועל תיאוריות ותכניות שונות הקיימות למניעת וצמצום אלימות על כל סוגיה בבתי
הספר בישראל ובעולם. נתמקד בעולמו הרגשי של הילד הן כקורבן, כתוקף, והן כקורבן- תוקף.

Accordion Title שנה ב'

שנה ב'

סמסטר א'

סמסטר א'

Accordion Title אמנות בחברה

אמנות בחברה

קורס זה עוסק בסוגי היחסים בין מדיומים אמנותיים שונים )ספרות, קולנוע, ציור, שירה, טלוויזיה
ועוד( לבין תופעות חברתיות ופוליטיות. במהלך הקורס נבחן את טיבם של קשרים אלה, ונבדוק מה
ניתן ללמוד מהם על מעמד האמנות בחברה ועל תפקידה החברתי-חינוכי. במרכז יעמדו מספר
תיאוריות תרבותיות החושפות ומאירות את היחסים שבין האמנות לבין אידיאולוגיות חברתיות,
תרבותיות ופוליטיות. הקורס יכלול ניתוח של יצירות ספרות, אמנות חזותית,תיאטרון, טלביזיה
וקולנוע על פי התיאוריות שנלמדו.

סמסטר ב'

סמסטר ב'

Accordion Title בגרותם של א.נשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית

בגרותם של א.נשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית

בקורס זה נלמד על ההתמודדות של אנשים ונשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית עם משימות
החיים של אדם בוגר. באמצעות נרטיבים מהספרות המקצועית, הקולנוע, והספרות היפה נדון
בנושאים כמו לימודים, עבודה וקריירה, זוגיות ומיניות ובאופן בו בוגרים.ות עם מוגבלות שכלית
מתמודדים עם שינויים ומעברים אלו. הקורס ילווה בסיור ובמפגש עם אנשים עם מוגבלות שכלית,
והצוות העובד איתם.

Accordion Title שנה ג'

שנה ג'

סמסטר א'

סמסטר א'

Accordion Title בואו נחנך עם רגש

בואו נחנך עם רגש

מלאכת החינוך הנה שליחות הכרחית במציאות של היום. נפשם של אנשי החינוך היא נקודת הזינוק
ליצירת עולם טוב וצודק יותר. החיבור אל עצמנו ולילד הפנימי השוכן בנו, יחזקו את מסע ליעוד
52
שלנו. נחקור כלים אלטרנטיביים לתקשורת בין אישית כדי להחזיר את הקסם למהות האדם והיכולות
שלו. בקורס נגלה ביחד את הסוד ליצירת החוויה הפדגוגית ייחודית ולהענקת שמחת חיים.

סמסטר ב'

סמסטר ב'

Accordion Title בימת חינוך – מחשבת החינוך – דיון בסוגיות חינוכיות

בימת חינוך – מחשבת החינוך – דיון בסוגיות חינוכיות

הקורס יעסוק בהגות חינוכית בתחומים שונים ומגוונים תוך שימת דגש על ההשלכות הפרקטיות
הנובעות מהגות זו, זאת אומרת על האופן שבו ההגות נוגעת למציאות המעשית היומיומית של עבודת
המחנך העומד מול כיתה, קבוצה, חניך. בין הנושאים שיידונו במהלך הקורס: משבר הסמכות המורית
וההורית, אידיאולוגיות חינוכיות וחינוך אידיאולוגי-פוליטי, ניסיונות לחינוך אחר ועוד.

יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.

* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.

סגל החוג

פרופ' תמר הגר

יועצת הנשיא לשוויון מגדרי
פרופ' חבר
Ph.D.: אוניברסיטת תל אביב 1997
תחומי מחקר : פדגוגיות בקורתיות, ומתודולוגיות…

פרופ' מירב חן

ראש תכנית מוסמך בפסיכולוגיה חינוכית
פרופ' חבר
Ph.D.: Palo-Alto University , USA 1994
תחומי מחקר : Life -domain Procrastination, Child and…

פרופ' אילת שביט

ראשת החוג לפילוסופיה ויו״ר האגודה הישראלית לפילוסופיה
פרופ' חבר
Ph.D.: האוניברסיטה העברית בירושלים 2004
תחומי מחקר : פילוסופיה של המדע

פרופ' שרון שניר

ממונה למניעת הטרדה מינית
פרופ' חבר
Ph.D.: אוניברסיטת חיפה 2006
תחומי מחקר : טיפול באומנות

פרופ' עירית ששון

ראש תכנית תואר שני בחוג לחינוך
פרופ' חבר
Ph.D.: הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל 2007
תחומי מחקר : הערכה בחינוך וחקר פדגוגי
כל סגל החוג

הם משלנו

עימאד ג'ראיסי
באחד מימי אוגוסט השרביים, הגעתי לקריית שמונה, עם אבא שלי, לחפש דירה קטנה שמתאימה לסטודנט "קטן". סטודנט שלא שולטת בשפת…
דניאל איפלאן
לתל חי הגעתי ממש במקרה. שירתי שירות צבאי בכלא בתור מאבחנת גחל״ת - מאבחנת כלואים ומנסה להבין איך אפשר לעזור להם לחזור…
סקאי גלילי
אני זוכרת שבשבוע הראשון ללימודים הייתי בפחד ותהיתי לעצמי: "האם אני מתאימה ללימודים באופן כללי?", "למה אני צריכה ללמוד…
כרמל קידר
היי, קוראים לי כרמל קידר, אני בת 30(!), מתגוררת בקיבוץ הגושרים בגליל העליון, יחד עם כרמי וקארמה, וגאה לומר שאני כאן כדי…
יערה גורביץ
קיר זכוכית ענק, חרמון מושלג, מרחבי דשא וחיוכים. אלו התמונות שעוברות בראשי כשאני חושבת על הלימודים בתל חי.  נעים מאוד,…
לכל הבוגרים

רכזות החוג לחינוך

 אופירה מורג, רעות שקד, נופר פחימה.

קבלה: א' - ה' 9:30-12:30, 14-15

היחידה ללימודי שדה בחינוך המיוחד רכזת היחידה

לא עומדים בתנאי הקבלה?

 המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.

טלפון נוסף: *9827
 

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
252718
LsG9u07HtRspJHvChauETh_wrqTunjpvf23nkuVPTNQ
1
דברו איתי!
form-GVYGBVtqFPpVVnBnrWaWlXgjp5alTKXX0WbBAkvGilI
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form