החוג למדעי החי בתל-חי מכשיר את בוגריו למגוון תפקידים בעולם בעלי החיים

החוג למדעי החי מכשיר את בוגריו

התואר מוכר ע"י בי"ס לרפואה וטרינרית באוניברסיטה העברית להמשך לימודי הווטרינריה.

העניין בבעלי חיים בסביבתם הטבעית וגידולם התפתח מאוד בעשורים האחרונים. בנוסף ליעוד המסורתי העיקרי של גידול בעלי חיים כמקור מזון, מגדלים בעלי חיים כמקור לעניין, הנאה, חינוך, טיפול בהפרעות שונות, שימוש במגוון תחומי הרפואה, וכן לשימוש המחקר המדעי.

התכנית לתואר ראשון במדעי החי, במכללה האקדמית תל-חי נותנת מענה למטרות אלה ומקנה לסטודנטים הלומדים בה ידע מעמיק  במגוון רחב של  נושאים הקשורים בבעל החיים ובאינטראקציה שלו עם סביבתו ועם האדם: פיזיולוגיה, אנטומיה, היסטולוגיה, רבייה, התנהגות, אקולוגיה, אבולוציה,  תנאי החזקה וממשק, הזנה, היגיינה, מחלות והטיפול בהן, גנטיקה והשבחה, ביו-אתיקה, שמירת טבע, שמירה על רווחתם של בעלי החיים ועוד.

ייחודו של החוג למדעי החי בתל-חי, בראשו עומד ד"ר יצחק מרטינז, בכך שהוא מתמקד בשמירה, טיפוח וגידול חיות בר וחיות מחמד לצורכי שמירת טבע, מחקר, מסחר, תיירות, תחביב, או ככלי טיפולי לאדם, בגנים זואולוגיים, בפינות-חי חינוכיות, באורוות של בתי ספר לרכיבה, בשמורות טבע. הלימודים כוללים מעבדות וקורסים עם סיורים וסדנאות בשדה, כמו גם ניתנת אופציה לבצע פרוייקט מחקרי המקנה ניסיון מעשי במחקר במעבדה ובשדה.

לימודי מדעי החי פותחים בפני הסטודנטים שער לתחומי תעסוקה רבים: מחקר דרך לימודי המשך לתואר שני ודוקטורט למסיימים עם ציונים מתאימים, כולל לימודי רפואה ווטרינרית, שימור בעלי חיים וטיפוחם בסביבתם הטבעית; החזקת חיות מעבדה במחקר הביו-רפואי, בהם נדרשים עובדים מיומנים; תפקידי ניהול בגני-חיות ובפינות חי המחזיקים בעלי חיים בתנאי שבי למטרות חינוך וכאמצעי לטיפוח בעלי חיים הנמצאים בסכנת הכחדה; גידול חיות מחמד ונוי כולל חיות אקזוטיות, כגון זוחלים ודגי נוי; ייצור ושיווק של ציוד, מכשירים, מזון ותרופות הדרושים לגידול חיות מחמד; הוראת הביולוגיה ו/או המדעים בבתי ספר: הלימודים בחוג מקנים לבוגריו יתרון של אפשרות ללמד בעזרת בעלי חיים; עזרה לרופאים וטרינריים.

הרמה הלימודית של החוג למדעי החי של המכללה האקדמית תל חי קיבלה הכרה מבית הספר לרפואה וטרינרית על שם קורט באוניברסיטה העברית בירושלים, כך שבוגריו, המסיימים בהצלחה, יכולים להגיש את מועמדותם לתוכנית ללימודי ווטרינריה באוניברסיטה.

rDdtlbCuoA-AVJ2IaQuDfxihvB38adwaY1en_oXCQg0
form-nQLsAxtpT3lKFYI6fvO6JM1B0Ntih0r279XtMpISESk