סטודנטים מתל-חי ישתתפו בתחרות הבינלאומית בתחום הביולוגיה הסינטטית iGEM

סטודנטים מתל-חי ישתתפו בתחרות הבינלאומית iGEM

עשרה סטודנטים מהמכללה האקדמית תל-חי יצאו באוקטובר הקרוב להשתתף בתחרות בין לאומית בתחום הביולוגיה הסינטטית, המכונה iGEM (International Genetically Engineered Machine). בתחרות משתתפים סטודנטים מכל העולם ומישראל יצאו ארבע קבוצות: מאוניברסיטת בן גוריון, מהטכניון, מהמכללה האקדמית תל-חי ומבית הספר דנציגר בקריית שמונה.

הסטודנטים הלוקחים חלק בפרויקט משתייכים לחוגים: ביוטכנולוגיה תואר ראשון ושני, המסלול לחקלאות בחוג לביוטכנולוגיה, מדעי המזון, וכלכלה וניהול. הקבוצה יוצאת לתחרות בחסות מרכז היזמות של המכללה האקדמית תל-חי הנתמכת על ידי קרן דוד פרידמן.

המיזם של הסטודנטים מתל-חי נקרא C-Cure, ומטרתו להשתמש בידע האקדמי של הסטודנטים לפתח טיפול גנטי לסובלים ממחלת הסיסטיק פיברוזיס, ממנה סובלים בארץ כ- 680 ילדים ומבוגרים החולים במחלה.

לדברי דויד לנקרי,  סטודנט המשתתף בקבוצת הסטודנטים מתל-חי: "הרעיון שלנו נבדק מדעית מול בכירים בענף ההנדסה הגנטית ואנו זוכים לשיתוף פעולה ותמיכה של איגוד סיסטיק פיברוזיס ישראל. הרעיון שלנו מבוסס על שימוש בטכנולוגיה חדשה בעולם המדעי בשם ""CRISPR וקשירתו לחלבון ייחודי כדי לתקן את המוטציה שגורמת למחלת סיסטיק פיברוסיס הקשה, אשר טרם נמצא לה מרפא ותוחלת החיים של הסובלים ממנה הינה 37 שנה בלבד. השתתפות בתחרות הבינלאומית בתחום הביולוגיה הסינטטית היא הזדמנות מצוינת עבורנו לפתח את הרעיון שלנו ולנסות להוציא אותו לפועל. בתחרות משתתפים מוסדות מחקריים אקדמאים מכובדים מכל העולם כדי להביא חדשנות בתחום הביולוגיה הסינטטית במספר קטגוריות כגון: רפואה, מזון, סביבה ועוד".

קבוצת הסטודנטים מתל-חי המשתתפים בתחרות היוקרתית זוכים לתמיכה כלכלית מהמכללה האקדמית תל-חי, מקרן דוד פרידמן, מתורם פרטי נוסף וכן נעשתה פניה למשרד המדע לסיוע. אולם כדי להגשים את החלום ולהגיע לתחרות עדיין עוסקת הקבוצה בגיוס משקיעים שתאפשר לה לממן את עלויות ההשתתפות הרבות. ההשתתפות בתחרות אינה רק הגשמת חלום לסטודנטים השואפים לעשות שימוש ערכי וראוי בידע אקדמי שרכשו אלא הזדמנות להביא לריפוי ושיפור באיכות חייהם של מיליוני חולים בעולם ממחלה חשוכת מרפא.

J8j9n8nOoMYCdQXt5f8Cf5F6lXLiW7UtWwRKnZSRgFY
form-80tWm51V3sxB21BIyD5xOmi9dJ9BRjG2hJJ3qZNW_e8