מרכז התמיכה ועמותת "לשם" ציינו השבוע 20 שנות פעילות ביום עיון מרתק

מרכז התמיכה ועמותת "לשם" ציינו 20 שנות פעילות

ביום ד', השבוע קיים מרכז חממ"ה, לתמיכה בסטודנטים לקויי למידה,  במכללה האקדמית תל-חי יום עיון חגיגי לסיכום עשרים שנות פעילותה של עמותת "לשם". העמותה הוקמה בשנת 1994 על רקע מדבר ריק מידע וחסר סביבות למידה מותאמות עבור בוגרים עם ליקויי למידה והפרעות קשב שחלמו על זכותם ללמוד במסגרות אקדמיות בהתאם ליכולותיהם העיוניות הטובות.

לדברי יעל מלצר מייסדת מרכז חממה בתל-חי: "מאז הקמתה הפכה העמותה, בהיבט המעשי והתחוקתי, מבלתי ממומשת לגוף מתווה מדיניות ומבצע בתחום לקויות הלמידה. עמותת "לשם" הקימה עשרות מרכזי תמיכה ברוב המוסדות האקדמיים בישראל, כאשר מרכז התמיכה ללקויי למידה בתל-חי, שהיה הראשון, היווה מודל עבורם. מרכזים אלה, מלווים סטודנטים לקויי למידה מרגע התקבלותם אליהם ועד סיום לימודיהם. בנוסף לכך, הביאה העמותה  גם לאישור חוק שוויון ההזדמנויות בכנסת ואף החלה לטפל בהשתלבות הבוגרים בשוק העבודה. פעילותה הכוללת של עמותת השפיעה מעבר לתוצאותיה המעשיות, השפעה דרמטית על שינוי מהותי במודעות החברתית באשר לתלמידים הסובלים מהלקויות הנזכרות בכל מרווח הגילים, בפרט, וביחס לתלמידים בעלי צרכים ייחודיים  בכלל".

כיום, נראה שמטרותיה המרכזיות של העמותה הושגו. וביום העיון המרגש שהתקיים בתל-חי הוצג השינוי שחוללה "לשם" בחברה הישראלית, וכמובן, סוקרו ההישגים התיאורטיים המחקריים והיישומיים להם היא אחראית. מרצים, מאמנים, סטודנטים ואמנים סיפרו, הציגו והמחישו את ניסיונותיהם ומסקנותיהם הקשורים לנושא ברמה העיונית והחווייתית.

יום העיון כלל ברכות, הרצאות קצרות שהתייחסו לניסיון התיאורטי המעשי והחדשני שנצבר ב"לשם" במשך השנים ועל מורשתו העתידית. כמו כן, כלל יום העיון שיח בוגרים עם סטודנטים בוגרי מרכזי התמיכה במוסדות אקדמיים שונים.

5372042
0tWUdDA2pRw8YiK75URNPFZT5zfNs4o0DP-ukUR4548