לוחות שיתופיים בעולם העבודה והחינוך

תמונה
לוחות שיתופיים

 

לוח דיגיטלי שיתופי (online whiteboard) הוא הגרסה האינטרנטית של לוח לבן הנמצא בכל כיתה או חדר ישיבות. מלבד השימושים המסורתיים של לוח כיתתי (כתיבה, ציור, יצירת תרשימים), הלוח המקוון כולל מספר יתרונות אשר הופכים אותו לכלי עבודה יעיל מאוד בעולם התעשייה וההייטק:

  • הלוח כולל ממשק גרפי וצבעוני, ואובייקטים מוכנים מראש (פתקים, צורות, טבלאות) שניתן להזיז, להגדיל או להקטין.

  • הוספה או הסרה של מידע מתבצעת בקלות ובמהירות וניתן לשחזר גרסאות קודמות.

  • הלוח אינו מוגבל במקום - ניתן להרחיב אותו לפי הצורך.

  • ניתן לאפשר גישה, הוספת תגובות או עריכה של הלוח ע"י כל אחד מחברי הקבוצה, בכל זמן ומכל מקום.

לאור יתרונות אלו, לוחות שיתופיים נמצאים בשימוש רב בחברות וארגונים שונים לצורך ביצוע סיעור מוחות, ריכוז מידע והצגתו, וכן לניהול משימות ופרויקטים.

לוחות שיתופיים לצורך הוראה ולמידה

לוחות שיתופיים יכולים להיות יעילים גם בכיתות לימוד מכיוון שהם מאפשרים לתלמידים ולמורים לשתף רעיונות ולעבוד יחד על פרויקטיםבזמן אמת. ללמידה בעזרת לוחות שיתופיים ישנם מספר יתרונות פדגוגיים:

  • בדומה ליתרונות שהם נותנים לעולם העבודה, הם מאפשרים למידה שיתופית או עבודה משותפת על פרויקט. בזאת הם יכוליםלהקנות לתלמידים כישורים של שיתוף פעולה, וסיעור מוחות בין משתתפי הדיון.

  • הם מעודדים למידה פעילה. לדוג', המורה יכול לבקש מכלל התלמידים לענות על השאלה שהוא הציב על הלוח. המורה מרוויח את תשובותיהם של אותם תלמידים ביישנים, שלא היו משתתפים בדיון פתוח בכיתה. הלומדים נעשים פעילים בלמידה - במקום לשבת ולהקשיב למורה באופן סביל, הם נדרשים לפעול, להציע פתרונות, ולתרום את דעותיהם אודות החומר הנלמד.

  • גם הממשק הגרפי של הלוחות השיתופיים מועיל ללמידה, בכך שהוא מאפשר לארגן את החומר הנלמד כאינפוגרפיקה, כך שהחומראינו נצפה כטקסט מתמשך, ואולי משעמם, אלא מוצג במבנה גרפי שמקדם הבנה אינטואיטיבית של הנושא ("שמש" מושגים, עץ,ועוד).

  • הם זמינים ברשת, ללא צורך בהתקנה של תוכנה נפרדת, ולכן השימוש בהם מתבצע בקלות ובמהירות.

מחקרים הראו שמעבר ליתרונות הפדגוגיים של שימוש בלוחות שיתופיים, הלוחות גם מתקבלים באהדה בקרב הלומדים. שימוש בלוחותמעלה את רמת המוטיבציה והעניין של הסטודנטים, הם פשוטים לתפעול, ומאפשרים למידה שיתופית.

להלן דוגמה מתוך קורס במכללה לשימוש של קבוצת סטודנטים בלוח שיתופי:

תמונה
מירו

מעניין?

למכללת תל חי יש גישה לשימוש מלא (לאירגונים בתחום החינוך) בלוח השיתופי הפופולרי Miro. אם ברצונכם להתנסות בעבודה עם לוח שיתופי, או להתייעץ אודות שילוב שלו בתהליכים לימודיים, פנו אלינו ונשמח לעזור!


רוצים להיעזר בנו?

היחידה למצוינות וחדשנות בהוראה מציעה לכל מרצה ליווי פדגוגי וטכנולוגי מלא לצורך שיפור נראות הקורס שלכם, מבנה יחידות הלימוד, שילוב המשאבים הדיגיטליים המתאימים ליחידות הלימוד ואופן הוראתן בפועל. הליווי הינו אישי (מפגשי אחד על אחד) ע"י צוות המלווים הפדגוגיים של היחידה, וכן ע"י הצוות הטכנולוגי של מעבדת החדשנות בהוראה.

צרו איתנו קשר במייל זה: [email protected]

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5394871
k-1DfvTyfA79ZWphw5snZTb4WqG39YCgdgVb4zUbWzQ
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-WqbU1_faxGWk-AULIhJPJp8ERR6AUOgIVOWYAGrBw0Q
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form