מכללת תל חי –מכללות בצפון – לימודים בצפון

מכללות בצפון

צעירים מכל הארץ בוחרים ללמוד במכללה בצפון - במכללה האקדמית תל-חי

צעירים רבים בוחרים לצאת מאזור הנוחות, לעזוב את העיר ולעבור ללמוד במכללה האקדמית תל-חי, המציעה לימודים בצפון ברמה אקדמית גבוהה ובמגוון רחב של תחומי לימוד

יותר ויותר צעירים מבינים, בשנים האחרונות, שכדי להצליח בחיים, עליהם לצאת מאזור הנוחות לעזוב את בית ההורים, לעזוב את העיר ולהגיע ללמוד במכללות בצפון. המכללות האקדמיות, ובתוכן המכללות בצפון, הוקמו, לפני כ- 20 שנה, על-מנת לתת מענה לצעירים המתגוררים בסביבתן ולהציע להם מגוון חוגים ותכניות לימוד, אשר יסייעו להם להשתלב בעולם האקדמיה ואחר-כך במשרות טובות בעולם התעסוקה. במסגרת זו, הוקמו, כאמור, מספר מכללות בצפון, אך דווקא המכללה האקדמית תל-חי,  המכללה הצפונית ביותר במדינת ישראל, מצליחה לסחוף אליה ללימודים בצפון, גם צעירים רבים מכל רחבי הארץ: כ-70% מהסטודנטים הלומדים במכללה אינם תושבי הגליל המזרחי ומגיעים ללמוד בצפון מכל קצוות הארץ.

נתון מרשים זה, היוצא דופן בעולם המכללות בכלל, ובעולם המכללות בצפון בפרט, נובע משילוב של מספר גורמים: תכניות לימוד אטרקטיביות, רמה אקדמית גבוהה המאפשרת הצלחה בלימודי המשך בארץ ובעולם, אחוז גבוה של סטודנטים המשתלבים בעולם התעסוקה במקצוע אותו רכשו  ובנוסף, אווירת לימודים בצפון שהיא אווירה סטודנטיאלית מהנה ותוססת, באחד האזורים היפים ביותר בארץ.

מה שעוד מושך את הצעירים ללמוד במכללה בצפון, בתל-חי, הוא סגל ההוראה המורכב מחוקרים ומומחים מובילים,  במגוון רחב של תחומים: החל מחינוך ועבודה סוציאלית, פסיכולוגיה וטראומה, דרך נושאים הקשורים לחקלאות, סביבה, מים וביוטכנולוגיה ועד תזונה, מזון ועוד. הפקולטה למדעים וטכנולוגיה מורכבת ברובה מחוקרים פעילים במכון המחקר מיגל.  במכללה הצפונית מעבדות מחקר מתקדמות, הכוללות ציוד וטכנולוגיות משוכללות, המשמשים את הסגל האקדמי והסטודנטים, לביצוע מחקרים אקדמיים ומחקרים יישומיים. אך לא רק התשתיות מתקדמות, גם מספר שעות המעבדה שלומדים הסטודנטים בפקולטה למדעים וטכנולוגיה במכללה הצפונית תל-חי, גבוה בצורה משמעותית מזו של הסטודנטים לתואר ראשון, הלומדים במוסדות אקדמיים אחרים בארץ, דבר המעניק לסטודנטים של תל-חי יתרון בולט על-פני סטודנטים אחרים ומקנה להם ידע מעשי עצום בביצוע עבודות חקר ברמה הגבוהה ביותר.

ללימודים בצפון יתרון בולט נוסף – תחומי לימוד רבים שמציעה המכללה בצפון, מבוססים על האקוסיסטם הייחודי בתוכו היא פועלת. כך לדוגמא הלימודים במדעי הסביבה ובמסלול החקלאות נעשים בליבו של אחד מאזורי החקלאות העשירים ביותר בארץ ובתנאי אקלים מגוונים. הלימודים בצפון מאפשרים למידה על  גידולים חקלאים כדוגמת דובדבנים הגדלים בגובה 1200 מטר ברמת הגולן ועד גידול בננות בגובה מינוס 200 מטר באזור הכינרת. ללימודים בצפון יתרונות נוספים גם בחוגים לפסיכולוגיה, לעבודה סוציאלית, לחינוך ועוד. המכללה בצפון תל-חי שוכנת בלב אוכלוסייה מגוונת: תושבי עיירות פיתוח, קיבוצים, מושבים, ישובים דרוזיים ברמת הגולן ועוד – כל אלה מאפשרים ערך מוסף של הלימודים בצפון והיכרות קרובה עם מגוון אוכלוסיות  הגליל.

כ- 3,850 סטודנטים בחרו בלימודים בצפון בתל-חי בשתי הפקולטות של המכללה: הפקולטה למדעי החברה והרוח והפקולטה למדעים וטכנולוגיה. סך הכול, בשתי הפקולטות מוצעים לסטודנטים שלושה-עשר חוגים לתואר ראשון, ותשע תכניות לתואר שני, מתוכן חמש תכניות מחקריות (הכוללות תזה).

הפקולטה למדעים וטכנולוגיות מעניקה תואר  BSc בחוגים: ביוטכנולוגיה , החוג למדעי המחשב, החוג למדעי התזונה, החוג למדעי הסביבה והחוג למדעי החי.

הפקולטה למדעי החברה והרוח מעניקה תואר B.A במגוון חוגים גדול: החוג לחינוך,  החוג לכלכלה וניהול, החוג ללימודי מזרח אסיה,  החוג לעבודה סוציאלית, החוג לפסיכולוגיה, החוג ללימודים רב-תחומיים והחוג לשירותי אנוש.

בנוסף, מפעילה המכללה הצפונית תכנית מיוחדות, המאפשרות לסטודנטים מהחוגים השונים להשתלב בתעסוקה, כבר במהלך לימודיהם באקדמיה. דוגמא לכך היא תוכנית "תל-חי טק" המאפשרת לסטודנטים מהחוג למדעי המחשב להשתלב במהלך שנת הלימודים השנייה, בחברות הייטק הפועלות בסמוך למכללה. בין חברות אלה ניתן למנות את בי.אם.סי, מלאנוקס תדירן קשר ועוד. הסטודנטים, מקבלים מלגה חודשית גבוהה ורוכשים ידע וניסיון עשיר כבר בתקופת לימודיהם. הם מסיימים את לימודיהם באקדמיה עם יתרון עצום, על פני בוגרי מדעי המחשב ממוסדות אחרים.

המכללה האקדמית תל-חי לוקחת חלק בתכנית הייחודית 'צוערים לשלטון המקומי'. תכנית לימודים זו בצפון, שמה לה למטרה לטפח בישראל שלטון מקומי איכותי ומצטיין.  המוסדות האקדמיים המשתתפים בתכנית ובתוכן המכללה הצפונית תל-חי, מתחייבים לבסס ולהכשיר קבוצת מנהיגות לניהול מקצועי בתחומים המוניציפאליים.

המכללה הצפונית תל-חי מציעה מכינות ייעודיות המתאימות לתכנית הלימודים הרלוונטית. בוגרי המכינות משתלבים בהצלחה בחוגי הלימוד השונים לתואר ראשון. המכללה מציעה גם מכינה המיועדות לסטודנטים ללא תעודת בגרות מעל גיל 30.

תחום המחקר במכללה הצפונית ביותר בארץ, הוא רחב ומפותח, הן בפקולטה למדעים וטכנולוגיה והן בפקולטה למדעי החברה והרוח. המכללה האקדמית תל-חי היא המכללה היחידה ממכללות בצפון והראשונה בארץ, אשר מסונף אליה מכון מחקר מדעי יישומי – מכון המחקר מיגל. סינוף זה מאפשר לסטודנטים ללמוד מהמומחים, המצויים בחזית המחקר ולהיות שותפים למחקרים יישומיים במגוון גדול של תחומים: חקלאות, סביבה, מים, תזונה, מזון ועוד. בנוסף לכך למכללה מרכזי מחקר בתחומים חשובים כמו: המרכז לחקר הדחק והחוסן, המרכז לחקר הדתות, מכון לכרונוביולוגיה, מרכז לחקר המוח ועוד המאפשרים לימודים בצפון תוך כדי התנסות מחקרית חשובה.

הסטודנטים במכללות בצפון, במעבדות הוראה חדישות הכוללות ציוד מתקדם ביותר. כמו כן, במכללה הצפונית מעבדה אנליטית, מעבדת פודטק, מעבדת שינה ועוד.  שעות הלימוד במעבדות של הסטודנטים בתל-חי גבוה משמעותית בהשוואה למוסדות אקדמיים אחרים בארץ.

במכללה האקדמית תל-חי פועל גם מכון לאמנויות, המציע לימודי גבוהים באמנויות בשלושה מסלולים: קרמיקה, צורפות ואמנות כללית. ניתן לשלב לימודים אלה, עם תארים בפקולטה למדעי החברה והרוח.

המיקום הפסטורלי של המכללה בצפון והסצנה הסטודנטיאלית השוקקת במקום, מייצרים אווירה ייחודית של קולג' אמריקאי. המכללה הצפונית תל-חי נבחרה במקום השלישי במדד המעורבות והפעילות החברתית, אחרי אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת באר שבע.

המכללה האקדמית תל-חי – מובילה את המכללות בצפון!

טלפון-  9827*

אתר - https://www.telhai.ac.il/