על המעבדה
במכללה האקדמית תל חי פועלת מעבדת יין חדישה המשמשת לבדיקות מקצועיות של תהליכי ייצור היין. המטרה של מעבדת השירות בתל חי היא לסייע ליקבים לממש את שאיפתם לייצור יין איכותי. במסגרת שירותי המעבדה הניתנים ליקבים מכל הארץ, ומהצפון בפרט, ניתן לבצע בדיקות אנליטיות לאיכות של יין, המאפשרות מידע חיוני והכרחי על תהליך הייצור וכן עמידה בתקני סימון מוצרים (תוויות יין).
מגוון הבדיקות המוצע כולל בדיקות איכות מקובלות ליין, וכן בדיקות אנליטיות מתקדמות לחומרים ייחודיים באמצעות מכשור מתקדם כגון: GCMS ו HPLC.
לדוגמא: 4EG ו 4EP כתוצאה מנוכחות Brettanomyces ביין, בדיקת רמת חנקן בענבים YAN ועוד. כמו כן נעשות בדיקות לתזקיקים כגון בדיקת מתאנול.
את הבדיקות מבצעות טכנאיות מקצועיות ומנוסות מאד. שיטות הבדיקה הן שיטות מוסמכות ומקובלות במעבדות אנליטיות של תעשיית היין בעולם.
מנהל המעבדה הוא ד"ר מאיר שליסל, חוקר כימיה של יין למעלה מעשור ובנוסף לכך פועל במכללה האקדמית תל חי ביה"ס ללימודי היין המכשיר ייננים בקורס מתקדם הנמשך כשנתיים.
השילוב של הידע האקדמי, המקצועי והמצוינות הטכנית והטכנולוגית מאפשר לנו להעניק לייננים תוצאות אנליטיות מהימנות ותמיכה בבעיות שונות הצצות במהלך ייצור היין. אנו מתחייבים לתת שירות מהיר ואמין ובעלות נמוכה המאפשרת ליקבים גדולים כקטנים לבצע בדיקות איכות ליין שהם מייצרים.