התעניינות רבה בחוג ללימודי מזרח אסיה במכללה האקדמית תל-חי

להמשך הכתבה - החוג ללימודי אסיה בתל חי

מדינות מזרח אסיה: סין, יפן וקוריאה הולכות ומחזקות את מעמדן בכלכלה ובפוליטיקה העולמית. הקשרים הפוליטיים והכלכליים של ישראל עם מדינות אלו מתפתחים משנה לשנה, ויוצרים ביקוש גדל והולך לאנשים הבקיאים בתרבויות מזרח אסיה.

לקראת שנת הלימודים הבאה נרשמת התעניינות רבה בחוג ללימודי מזרח אסיה שמציעה המכללה האקדמית תל-חי, המאפשר הכשרה מקיפה ומקנה כלים חשובים להשתלבות במגוון תפקידים במשרדי ממשלה, בחברות גלובליות, בחברות היי-טק וסטארט-אפ, בחברות תעופה, בחברות תיירות ובמוסדות הוראה. חלק מבוגרי החוג אף ממשיכים ללימודים מתקדמים באוניברסיטאות ובמכוני מחקר בארץ ובחו"ל.

החוג ללימודי מזרח אסיה נלמד במתכונת דו חוגית וניתן לשלבו על פי בחירה עם החוגים: כלכלה וניהול, פסיכולוגיה, מדעי המחשב, חינוך, לימודים רב תחומיים או שירותי אנוש.

לדברי ראש החוג ד"ר גדי ישי: "כחלוצי התחום, פתחנו את החוג ללימודי מזרח אסיה הראשון בקרב המכללות האקדמיות בישראל ואנו מציעים תכנית לימודים המורכבת מקורסי בחירה מגוונים, שמספקים טעימה מכל העולמות. הלימוד נעשה בקבוצות קטנות מה שמבטיח יחס אישי וליווי צמוד לאורך כל הדרך מהמרצים מהסגל המנהלי".

בין הקורסים הנלמדים ניתן למנות: מבוא לתולדות סין ותרבותה, מבוא לתולדות יפן ותרבותה, לימודי השפה הסינית, סין המודרנית, יפן המודרנית, פילוסופיה סינית, כלכלה במזרח אסיה, הדיאלוג בין המזרח למערב, אקולוגיה במזרח אסיה, מגדר בהקשר של סין, יפן וקוריאה, קריאת טקסטים בשפה הסינית/ היפנית.

בשנה שעברה השתתפה סטודנטית החוג, ליבי סינגר, בתחרות עולמית "הגשר לסינית" שנערכה בסין. סינגר יצגה את ישראל בתחרות לאחר שגברה על מתמודדים נוספים מכל האוניברסיטאות בארץ.

bPrEDLTwhZvxT2Rid6T8nNUP8g6Wt4EqGL9TkVRGztw
form-gEYyOk2mapx_-BzOSwwwNKoZ3nm4lez477udAZpud48