שיתוף פעולה בין החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי וחברת שטראוס
שיתוף פעולה ייחודי בין החוג למדעי המזון ומחלבת אחיהוד של חברת שטראוס נערך לאחרונה, במסגרתו צוות המחלקה של פיתוח מוצר בשטראוס, קיבל הדרכה מטעם מנהלת המעבדה הביולוגית של המכללה האקדמית תל-חי, שי שטקלר ואלון בורנשטיין, בוגר החוג למדעי המזון ומנהל מעבדת הפיילוט.
בהדרכה לקחו חלק כעשרה טכנולוגים של שטראוס שלמדו כיצד לבצע צביעה של עמילנים במוצרי חלב, בשימוש במיקרוסקופ אור. צביעת עמילנים מסייעת להבחין, כיצד העמילנים מתפזרים במוצרי החלב ואיך הם משפיעים על מרקם המוצרים. כאשר העמילנים לא נפתחים או לא מסודרים בצורה האופטימלית – זה משפיע על ייצובו של מוצר החלב. לכן הצביעה של העמילים היא חשובה מאוד ויכולה לסייע רבות בפיתוח המוצר.
לדברי ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון: "שיתוף הפעולה בין האקדמיה והתעשייה בתחום המזון הולך ומתחזק והחברות מביאות אמון במקצועיות של החוג למדעי המזון בתל-חי. זו פעילות ההדרכה הראשונה, בה יוצא צוות המומחים של המכללה מחוץ לקמפוס ומעביר את הידע המקצועי בחברת מזון מחוץ לגבולות הקמפוס"