כנס "חדשנות בענף המזון" נערך במכללה האקדמית תל חי

כנס חדשנות בענף המזון בתל-חי

יוני 2017

הכנס הרביעי של "חדשנות בענף המזון" נערך במכללה האקדמית תל-חי, בהשתתפות בכירי תעשיית המזון בארץ ופרופ' רונית אנדוולט, ראש אגף תזונה במשרד הבריאות.

במסגרת הכנס מציגים הסטודנטים מהחוג למדעי המזון בתל-חי מוצרי מזון חדישים ומקוריים שפיתחו בשיתוף עם התעשייה

למעלה מ- 250 טכנולוגים של מזון ובכירי תעשיית המזון מהחברות המובילות בארץ, לוקחים חלק בכנס חדשנות בעולם המזון, שעורך, זו השנה הרביעית ברציפות, החוג למדעי המזון, במכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיג"ל.

הכנס, הנחשב לאחד הכנסים הגדולים והחשובים בתחום המזון בארץ, מתמקד השנה בנושאים רבים המעסיקים, לא רק את האקדמיה ואת התעשייה, אלא גם את הציבור הרחב.  בין הנושאים שנידונו בכנס: חשיבות הקשר בין אקדמיה לתעשיית המזון, הקמת מכון מזון בגליל, טעמים ורעלים במזון, שימוש בחיישנים מתקדמים לקביעת איכויות חומרי גלם לתעשיית המזון, טכנולוגיית מזון מתקדמת בלחץ גבוה, שימוש באנזימים לתוספי תזונה, שיטות לחיזוי האינטראקציה בין מזון לתרופות ועוד.

ראש אגף התזונה במשרד הבריאות, פרופ' רונית אנדוולט: "משרד הבריאות פועל לשינוי וטיוב סביבת המזון למען שיפור בריאות הציבור, פעילות זאת נעשית באמצעים שונים, סימון שיפוטי על האריזה ואינפורמטיבי מאחוריה, רגולציה על פרסום מזון מזיק לילדים, שילוב חינוך תזונתי במערכת החינוך, שימוש באמצעים כלכלים לשינוי תמהיל מוצרי המזון. יצירת מסלולי תזונה בריאה במקומות עבודה, סימון קלורי במסעדות רשת. שילוב תזונאים בצמתים מובלים כגון : ערים בריאות, פיקוח על התזונה בצהרונים , מעונות יום שיקומיים, מקומות עבודה ועוד. כמו כן, אנו עובדים הרבה מאוד על רפורמולציה ויצירת מזון בריא וזה מתבצע באמצעות שיתוף פעולה חשוב עם האקדמיה, כדוגמת החוג למדעי המזון בתל-חי".

במהלך הכנס הציגו הסטודנטים משנה ג', בחוג למדעי המזון בתל-חי, מוצרי מזון מקוריים שפיתחו, חלקם בשיתוף עם התעשייה, ביניהם: פיתות סלק, עשירות בוויטמינים וערכים תזונתיים, פנקייק בטטה - המוצר האהוב על ילדים עם ירקות ומרכיבים בריאים ומזינים (המוצר מגיע כאבקה או קפוא מוכן להכנה), כיסוני תרד ועדשים (ללא גלוטן) – עשויים מבצק תרד ואפונה וממולאים מלית של עדשים (המוצר מגיע קפוא ומוכן לאפיה או טיגון) לביבות  פרי מתוקות – עשויות מפירות, כמו: מנגו, קיווי, פירות יער ועוד, עשירות בוויטמינים ומינרלים. קישק- מעין מנה חמה בריאה ומזינה, המבוססת על מוצר מסורתי דרוזי. הקישק מכיל יוגרט , סולת ותפוחי אדמה. המוצר עשיר בסידן, בחלבון ואיננו מכיל חומרים משמרים.

לדברי ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון וממארגני הכנס: "תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה גדולה. מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף, מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור הרחב לצריכת מזון איכותי ובריא. מודעות זו גרמה לכך שחברות המזון, גדולות כקטנות, מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים הרבה יותר בריאים ומזינים ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה. אנו כאן בתל-חי, כמי שמכשירים את דור הטכנולוגים הבא של תעשיית המזון, מתמקדים בנושא החדשנות והבריאות, דבר שניכר בפיתוחים החדשים  של מוצרי המזון  שפותחו ע"י הסטודנטים, חלקם בשיתוף עם חברות תעשייתיות כמו תנובה, סנפרוסט, ראפלס ועוד.

שיתופי פעולה אקדמיים ומחקרים יישומיים, הולכים וצוברים תאוצה ומתבצעים בשנה האחרונה בין החוג למדעי המזון בתל-חי, מכון המחקר מיג"ל וחברות המזון הגדולות בארץ ביניהן: תנובה, שטראוס, קוקה קולה, פריגת, מחלבות רמת הגולן ועוד. שיתופי פעולה אלה נעשים כחלק מהמהלך של הקמת מכון מזון לאומי בגליל, עליו הכריזה הממשלה בתוכנית הצפון, בעלות התחלתית של 15 מיליון ₪. מעבדות המזון בתל-חי מצוידות במכשור משוכלל ומתקדם כמו לשון ואף אלקטרוניים, המאפשר לבצע בדיקות ומחקרים, שלא ניתן לבצעם במקומות אחרים בארץ. ציוד מתקדם נוסף  שישמש ויחזק את שיתוף הפעולה בין האקדמיה והתעשייה יגיע עם הקמת מכון המזון.

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5394401
KVxabzeftzpW9OcqbHPY68NGQRpKbYu_xSUA31LE2Os
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-GUIuWCpBmPJN3oe8ftASO-c7BvQ_9rXXJeFW2qgcT6A
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form