תכנית לימודים חדשה לתואר ראשון במסגרת פרויקט "צוערים לשלטון המקומי"

תכנית "צוערים לשלטון המקומי"

משתתפי התוכנית יקבלו מלגת שכר לימוד מלאה, מלגת קיום חודשית ושילוב בתעסוקה מיד בתום הלימודים.

המכללה האקדמית תל חי, בשיתוף עמותת 'ידידי עתידים' ומשרד הפנים  שמחים לבשר על פתיחת מסלול לתואר ראשון של תכנית 'הצוערים לשלטון המקומי'  בחוג לכלכלה וניהול ובחוג ללימודים רב תחומיים. סטודנטים אשר יתקבלו ללימודים בתכנית הייחודית יזכו למימון מלא של שכר הלימוד, למלגת קיום בסכום של 2000 ₪ חודשיים ותכנית הכשרה איכותית וייחודית. הסטודנטים אשר יסיימו בהצלחה את התכנית ייצאו להשמה בת 4 שנים בשלטון המקומי בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל.

פתיחת התכנית במכללה האקדמית תל-חי הינה יוזמה של מנהלת תכניות הצוערים הגב' מיכל רייקין, אשר כיהנה בעבר כסגנית ראש המועצה האזורית גולן ומר אלי כהן, מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי, אשר כיהן בעבר כמנכ"ל עיריית קרית שמונה. הן כהן והן רייקין, דמויות מובילות בצפון הארץ, זיהו את הצורך בפתיחת התכנית במוסד אקדמי מוביל בצפון כמוקד בעל השפעה על האזור, על הרשויות המקומיות בו ועל תושביו.

התכנית פועלת כרגע במספר מוסדות אקדמיים ומדי שנה מתקבלים לכל אחד ממסלולי התכנית כ-25 צוערים, ברובם בני ובנות הפריפריה החברתית והגיאוגרפית בארץ, מתוך רצון לאפשר להם מהלך חיים משמעותי כמשרתי ציבור בעמדות מפתח.

מטרת התוכנית הינה להכשיר את הסטודנטים הלומדים בה לעבודה בדרג הניהולי בשלטון המקומי, השולט בארבע המיומנויות: תכנון אסטרטגי, ניהול ומטה, ניהול פרויקטים ותכלול שותפויות.  כמו כן, לפתח בקרב הבוגרים תודעת שירות ציבורי ברמה גבוהה, להקנות ראייה מרחבית, בין תחומית על היבטי מרחב השלטון המקומי בפרט ועל המנהל הציבורי בכלל.

תכנית הלימודים המוצעת כוללת מגוון גדול ורחב של קורסים ביניהם: מבוא לניהול, מנהיגות בשלטון המרכזי והמקומי, ניהול משא ומתן בשלטון המרכזי והמקומי, תכנון עירוני ומדיניות ציבורית, תכנון וניהול פרויקטים במנהל הציבורי, ניהול אסטרטגי, ממשל ומדיניות ציבורית מבוא לניהול, משא ומתן בשלטון המרכזי והמקומי, מנהיגות בשלטון המרכזי והמקומי, ניהול צוותים ועוד. במסגרת קורסים אלו, יגבשו תלמידי התכנית את זהותם כמשרתי ציבור מובילי שינוי, וירכשו ידע ומיומנויות מרכזיים תוך יצירת מרחב למידה אינטימי יחסית, שיאפשר לתלמידים לשתף, לעבד וללבן מצבים, דילמות וסוגיות רלוונטיים להתפתחותם כמנהלים בדרגי הניהול התיכון והבכיר בשלטון המקומי.

לדברי ד"ר חגי אורנשטיין, מהחוג לכלכלה וניהול במכללה האקדמית תל-חי: "התכנית תקנה לבוגריה ידע ומיומנויות ניהול הנדרשים להובלת תהליכים ציבוריים וחברתיים. התכנית כוללת גם קורסים סדנאיים, אשר משולבים בהם אופני לימוד נוספים על הרצאות פרונטאליות, כגון: סימולציות, עבודה קבוצתית, מילוי וניתוח שאלונים, סרטים לימודיים ופרקטיקום. וכך, תכשיר התכנית את בוגריה כמשרתי ציבור מובילי שינוי, בעלי ידע ומיומנויות ארגון וניהול, אשר יאפשרו להם לחולל הובלת תהליכים ציבוריים וחברתיים משמעותיים".

מיכל רייקין, מנהלת התכנית: "התכנית הוקמה ביוזמתם של משרד הפנים ומשרד האוצר. מאה ועשרה בוגריה כבר פזורים בעשרות רשויות בפריפריה הישראלית, עשרה מהם נמצאים ממש כאן, בגליל המזרחי. ב-2020 יהיו כבר כ-400. הם פועלים בצמתים המשמעותיים ביותר ברשויות המקומיות מתוך מחויבות חברתית לצמצום פערים והעלאת רמת החיים של התושב. אנחנו פועלים אך ורק במוסדות הממוקמים בפריפריה ומהווים מרכיב בקהילה המקומית. הקמת המוקד במכללת תל-חי מהווה בעבורנו התפתחות טבעית ומדויקת".

לפרטים נוספים על התכנית

V2WTu_mQecWmBXlApK6V8nbi-y9l7dPLTEO7DWjcCYM